tiistai 30. elokuuta 2011

Hyvän fiiliksen estetunti!

Sunnuntaina siis pääsin pitkästä aikaa hyppäämään, menin sillä rautiaalla suokkiruunalla.

Alkuverkassa ruuna ensin touhotti pää ylhäällä eikä astettunut tai taipunut juuri mihinkään paitsi volteilla kovasti yritti vain tuijotella ulos. Kovasti sai tehdä töitä että sai ruunan astettumaan edes jollain tapaa sisään ja kuuntelemaan pohkeita. Oikealle laukannostot menivät ihan OK, laukat nostettiin ravista. Oikean laukannosto on ruunalle vaikeampaa, joten olin kuitenkin ihan suhteellisen tyytyväinen siihen että laukka nousi ilman suurempia kiihdytyksiä. Vasemmalle teimme laukannostot käynnistä. Opettaja sanoi, että voin kyllä yrittää ruunan kanssa mutta mitään suurempia ei siltä vielä vaadita. Mutta ruunahan yllätti positiivisesti! Laukka nousi vain muutaman raviaskelen jälkeen, eli todella nopeasti ja hienosti ottaen huomioon ettei sillä kovin monesti käynnistä nostoja ole tehty.

Sitten pääsimme itse asiaan, eli hyppäämiseen. Ensin menimme kahden esteen jumppasarjaa, esteet olivat n.40cm. Vähän minua jännitti, koska ruunalla ei tietääkseni koskaan oltu hypätty tuollaista estettä. Jännitystä lisäsi se, koska tiesin että ruuna mahdollisesti voisi yrittää hypätä molemmat esteet samalla loikalla. (Eräs puomitunti ruuna nimittäin yritti hypätä peräkkäisten ravipuomien yli kerralla, ei oikein tajunnut tehtävää.. :D )
Mutta taaskin ruuna yllätti. :) Ensimmäisen esteen se kyllä hyppäsi vähän turhan reilusti ja jouduimme vähän turhan lähelle toista estettä, mutta hengissä selvisimme ja hypyt onnistuivat. Tosin kerran ruuna kolautti etusensa puomiin ja kompuroi vähän jalkojen mentyä solmuun. Tuon jälkeen ruuna sitten loikki esteet kunnon ilmavaralla, kolahdus taisi tuntua kun niin varovaiseksi heittäytyi lopputunniksi.


Seuraavaksi hyppäsimme muutaman kerran pienen, n. 40-50cm pystyn kumpaankin suuntaan. Sitten hyppäsimme pari kertaa n. 60cm okserin. Ruuna ensin muutaman kerran ohitti esteen, mutta lopulta kun se hyppäsi niin se tosiaan hyppäsi!


Kuvassa hyppy ei näytä niin 'pahalta', mutta selästä se tuntui aika hurjalta! Ruuna hieman hidasti ennen estettä ja sitten ponkaisi paljon korkeammalta yli kuin mihin olin varautunut.


Lopuksi hyppäsimme pienen radan, esteet olivat n. 50-60cm. Ensin hyppäsimme vasemmassa kierroksessa kaksarin (jumppasarja siis muutettiin kaksariksi), siitä sitten okserille vasemmassa laukassa, okserin jälkeen oikealle pystylle (sen ohitimme jostain syystä monta kertaa, vasta kun se pienennettiin ristikoksi sain ruunan ylittämään sen) ja vielä oikeasta kierroksesta kaksari. Radan jälkeen hyppäsin vielä kerran okserin ja ihan lopuksi kaikki hyppäsimme vielä kerran portti- esteen.



Loppukäynnit kävimme kävelemässä maastossa, hepat saivat rentoutua kunnolla. :)
Kaikenkaikkiaan olin ruunan TODELLA tyytyväinen, sillä on aivan mahtavan mukava hypätä vaikka se hieman vaativa välillä onkin.Tunnista jäi todella hyvä fiilis!
Parin viikon päästä hyppäämme uudestaan, toivottavasti saan mennä taas tällä ruunalla! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti