perjantai 5. elokuuta 2011

Estetunti Kuopiossa/ Koulutunti Kuopiossa

Heinäkuun alussa käytiin siskon ja kaverin kanssa Kuopiossa estetunnilla. Lyhyin meistä kun olin, niin sain tunnille Rambo-ponin.
Verryttelyjen jälkeen menimme ympyrällä ilman jalustimia, ensin kevyttä ravia ja sitten laukassa vähän temponvaihteluita. Jalat olivat jo siinä vaiheessa ihan maitohapoilla. Sitten menimme puomeja laukassa, väliin piti tehdä mm. pysähdys, sitten menimme puomien avulla eri askelmäärillä pientä pystyä. Ihan lopuksi hyppäsimme pientä rataa, johon kuului myös rinteeseen hypättävä portti.

Tunti oli todella kiva ja hyvä, vaikka emme varsinaisesti päässeet hyppäämään kovin paljoa se ei haitannut ollenkaan koska tehtävissä piti keskittyä niin paljon ratsastamiseen. Opettaja oli vaativa, mutta kehuja myöskin sai. Lisäksi opettaja oli muutenkin rento ja helposti lähestyttävä, ja muutenkin tallilla oli kivan rento fiilis.
Tunnin hinta oli tasoonsa nähden jopa halpa, 18 euroa! Ratsastustunnista jäi hyvä tunne, ja haluan jo päästä varaamaan uuden tunnin sinne! :)
---------------------------------------
Viime viikolla kävimme taas siskoni ja kaverini kanssa Kuopiossa toisella tallilla koulutunnilla. Kokenein meistä kun olin, sain ratsukseni Bella nimisen puoliveritamman. Jo tammaa hoitaessa rakastuin siihen täysin, juuri minulle sopivan hevosen tuntuinen!

Tunnilla teimme verryttelyjen jälkeen avotaivutuksia ja pohkeenväistöä ravissa, sitten laukkasimme pääty-ympyröillä. Nyt muistin jo heti tunnin alussa, että minun täytyy tehdä jotain siellä satulassa että hevonen toimisi parhaiten. Ensimmäisissä laukoissa tamma tuntui hieman vievän minua kuin märkää lapasta, tai oikeastaan ei vienyt vaan siirtyi kylmän viileästi käyntiin ja ei tuntunut välittävän pohkeista mitään. Kerran kun uskalsin vähän  suuttua tammalle ja rupesin ratsastamaan koko ajan, tamma tuntui muuttuvan ihan erilaiseksi.
Avot ja väistöt menivät aika hyvin molempiin suuntiin. Kun laukkasimme vasempaan kierrokseen, tamma tunti liikkuvan paremmin ja kuuntelevan minua paremmin eikä se enää jumittanut eikä siirtynyt kertaakaan raviin taikka käyntiin.
Vähän aikaa laukattuamme tamma alkoi myödätä niskasta ja kehittämään hieman "valkeata huulipunaa" huuliinsa! Laukka tuntui todella hyvältä. Loppukevennyksissä Bella ravasi todella hyvän tuntuisesti ja pysyi muodossa koko ajan. Eikä se enää edes muistanut irvistellä kimolle ponille jota se tuntui inhoavan sydämensä pohjasta (alkutunnista osa tamman energiasta meni ponille irvistelyyn ja uhitteluun). Olin aivan fiiliksissä kun tamma säilytti muotonsa käynnissä ennen pitkiä ohjia. :) Nimittäin olen aika varovainen ratsastaja, ja harvoin uusia hevosia saan heti ensimmäisellä kerralla ratsastettua kunnolla muotoon tms.
Bella oli aivan superihana ratsastaa! Mukavan letkeä ravi jossa oli aivan uskomattoman helppo istua, käynti ja laukkakin olivat tosi kivat. Kertakaikkiaan ihana hevonen, kun vain voittaisi lotossa niin ostaisin sen.. ;)
Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan minun oli vaikea lähteä vieraan hevosen luota, ihastuin tammaan niin kovasti. Jotenkin tuntui että kemiat kohtasivat ja muutenkin tammalla oli todella helppo ratsastaa.

Opettaja oli mukava. Hän korjasi hyvin ratsastajien virheitä ja muisti myös kehua. Plussaa etenkin siitä, että meitä oli tunnilla kahdeksan ratsukkoa ja hän tasapuolisesti neuvoi kaikkia. Ja muisti uudet ratsastajat heti nimeltä. Todella kiva tunti, tännekin olisi kiva vielä palta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti