sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Varustepostaus

Kokeillaanhan mitä tästä tulee, eli siis luvassa olisi jonkunlaista kuvamateriaalia meidän (enimmäkseen Oton) varusteista!Tämä kyseinen satula on kyllä minun, mutta vaikka sen kaiken järjen mukaan piti olla Otolle sopiva, niin eipä se vaan olekaan. Kyseessä siis Wintec 500 cair koulupenkki. Liian kaareva meille, joten jos joku haluaa hyväkuntoinen ja melkein uuden satulan niin ottakaapa yhteyttä!
Meillähän on myös yleissatula, Wintec sekin. Se on tällä hetkellä Joensuussa vastinhihnojen vaihdossa, sillä siitähän yksi hihna napsahti kesken maastoreissun poikki, sekä toisen katkeaminen oli ihan hilkulla.
Ja kuvassa näkyvä 50cm neopreenisatulavyö on nyt myös minun, tuli satulan kanssa samaa matkaa. Oi onnea, kun avasin paketin joka sisälsi ihanat Sprengerin jalustimet! Tällehän siis löytyy kaveri, samoin kun tuolle jalustinhihnalle. Jalustimet löysin Facebookista kirppikseltä ja jalustinhihnat ovat siskon käsialaa.Nyt täytyy myöntää että en muista mistä nämä jalustimet ovat tulleet. Sprengerit syrjäyttivät nämä, mutta vain siiheksi kunnes koulusatula löytyy. Sitten käy niin, että Sprengerit menevät koulupenkkiin ja nämä jalustimet jäävät siihen Wintecin yleissatulaan joka jää meille "este/-maastosatulaksi".Mustat CH suitset, näissä oli myös turpahihna mutta se oli vähän liian pieni Oton päähän. Suitsien mukana tuli otsapanta kirkkailla koristekivillä, tuo nykyinen on Kuopion Hööksistä hommattu pääkallopanta.Näissä suitsissa on kuolaimina kolmipalat joiden keskipala on litteä ja kuolainrenkaat "normaalit". Nämä tuntuvat sopivan Otolle oikein hyvin.Kakkossuitsina meillä on tämmöiset nettikirppikseltä hommatut Eurohunterin ruskeat suitset. Ei mitkään uudet eikä superkauniit, mutta ajavat asiansa hyvin. Ainoa miinus on, että suitsien mukana tulleet ohjat ovat töppökaulaiselle ponille liian pitkät.Kuolaimina näissä suitsissa toimii oliivikolmipala. Sitten meillä on myös hackamoret. Kuolaimen ostin käytettynä ja muut suitsien osat ovat suitsista jotka tulivat Oton mukana.Nämä tummanruskeat issikkaohjat ostin siksi, kun Varkauden Agrissa ei silloin ollut muita cob-koon ohjia ja Otto tarvitsi uudet ehjät ohjat. Nämä on kyllä siitä näppärät, että ne on helppo ja nopea kiinnittää. Nyt nämä ovat noissa ruskeissa suitsissa ohjina.Tässä näkyykin osa suurin osa meidän suojista. Jännesuojat ja lyhyet hivutussuojat ovat melkein jokapäiväisessä käytössä, pitkät hivutussuojat ovat entisen vuokraponin "jäämistöä" ja toimivat niin sanottuina rymyämissuojian, eli irtojuoksutuksessa ja metsälenkeillä maastossa. Lisäksi meillä on vielä Oton mukana tulleet siniset jännesuojat ja ruskeat vähän liian pienet jännesuojat. Ja mustat tarraputsit. Ensimmäiset pintelit joihin on samanvärinen satulahuopa olemassa. Lisäksi meillä on jokunen tavallinen valkoinen pinteli ja muutama harmaa pinteli. Löytyyhän meiltä myös ihan tavan nivelkuolaimetkin.
Tällä hetkellä Otolla on käytössä musta Waldhausenin riimu jossa on pehmusteet turvan päällä sekä niskassa. Kivat päitset muuten, mutta näin karvanlähtöaikaan nuo pehmusteosat keräävät hyvin kaikki irtokarvat. Lisäksi Otolla on myös musta Horse Guradin riimu ja turkoosi riimu Hööksistä. Ja lisäksi tämä Schockemöhlen harmaa riimu joka tarttui mukaan alennusmyynneistä. Tätä ei ole vielä käytetty, sillä en ole halunnut liata sitä nyt karvanlähtöaikana. :D Jokaisen poniratsukon vakiovaruste, eli häntäremmi! ;) Nythän meillä ei ole enää ollut tarvetta tälle, mutta onhan se hyvä olla olemassa.Ottoahan alkuaikoina talutettiin tällä, minun tekemällä ketjunarulla. Tätäkään ei ole onneksi enää elokuun jälkeen tarvinnut käyttää.Tämän ihanan pinkin juoksutusliinan ostin Kuopiosta, ja se on ollut kyllä jo ahkerassa käytössä. Tässäpä näkyykin jokunen loimi ja satulahuopa. Ylimmäisenä on nettikirppikseltä ostettu fullneck sadeloimi, sen alla on ruskea fullneck fleeceloimi. Sitten meillä myös on sininen Horzen highneck sadeloimi sekä turkoosi fleece, nämä kaksi tulivat Oton mukana. Sitten on myös muutama ohuempi sadeloimi hyvässä tallessa odottelemassa kevään sateita. 
Niin ja onhan meillä myös kaksi heijastinratsastusloimea. Ja yksi harmaa armeijan viltti. Tässä näkyykin vähän paremmin näitä meidän huopia. Päällimmäisenä on ruskea Gold Medal- huopa, sen alla harmaansinertävä True Rider huopa, sitten punainen huopa joka on ollut minulla kohta varmaan sen kymmenen vuotta ja alimmaisena tummansininen perushuopa joka maksoi 5e.
Sitten meillä on myös oranssi huopa ruskeilla kanteilla, vaaleanvihreä Lamicellin huopa, pinkki huopa tummanruskeilla kanteilla ja petrolin sininen huopa. Ja toinenkin Horzen huopa, vähän samantyylisen harmahtava kuin tuo True Rider. Tuo neopreenivyö tuli tosiaan koulusatulan mukana ja on melkein tuliterä. Huopaakin on käytetty vain kerran, ja lyhyesti satulan sovituksen ajan. Tuossa mehupullossa on laimennettua betadinea, sitten Hexocil- shampoota ja takana on Effolin jouhien selvityssuihke.Tämmöinenkin on joskus tullut hankittua, kimoshampoo. No mutta toisaalta, Hippoksen mukaanhan Otto on ruunikonkimo. ;)

Harjapakin sisältöä. Vasemmalla näkyy ensiapuosastoa, on Cothivetiä, pumpulia, linimenttiä. Lisäksi kaiken tavaramäärän alla on jossain myös kannukset, Helosania, letityskuminauhoja ja mitähän kaikkea. Oikealla näkyy sitten sinkkivoidetta, kuumemittari, kaviokoukku, nyppimisveitsi, korvapallot ja mittanauha.Harjaosasto onkin melko karvainen... Sieltä löytyy pinkki Macig Brush, sininen piikkisuka, sininen perusharja, jouhiharja ja ruskea pehmeä luonnonharjaksinen harja. Settiin pitäisi vielä lisätä kumisuka. Tässä onkin edessä meidän harjapakki ulkopuolelta, sitten tuollainen työkalupakki johon on hyvä laittaa kaikkea ylimääräistä roinaa. Sen päällä näkyy minun kypärä, talvihanskat, satulasaippua ja valjasrasva, arnikageeli, ja leipäpussi. Ison pakin alin kerros näyttää tältä, siellä on kaikkea vähän käytössä olevaa tavaraa. Naruriimu, vanha riimunnaru, muutama harja, kuminauhoja yms. 
Pakin yläkerroksessa säilytän ylimääräiset jalustimet, päitset, kuolaimet yms. mitä voin ehkä tarvita lähiaikoina.

Tässä vaiheessa mainitsen että kuvaamatta jäi meidän juoksutusvyö ja sivuohjat, ja varmasti hirveä kasa muuta tavaraa. Löytyy kaikkea loimivyöstä hikiviilaan ja paljon muuta siltä väliltä.
Tässäpä sitten vielä minun raippani. Ensimmäisenä on Fleckin tasapainotettu kouluraippa, sen jälkeen tulee ihana blingi kouluraippa jonka taisin ostaa 2013 vuoden Horse Showsta. Sitten on vielä tuo yleisraippa joka on ollut minulla jo pitkään.


Huhhuh, olisikohan siinä nyt esitelty tärkeimmät. Kysykää ihmeessä jos joku jäi mielestänne puuttumaan!
Ja kiitos apukäsille! ;)

7 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus ;) kerrankin vähän pidempi!

  VastaaPoista
 2. Apukäsille tosiaan. Ba-dum-tsshh

  VastaaPoista
 3. Onko tuo fleck mielestäsi hintansa arvoinen? Olen siitä haaveillut mutta tuolla hinnalla saisi jo olla hyvä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun mielestäni se on hyvä. Se on hyvä ja mukava pitää kädessä. Mutta toisaalta voihan sitä halvemmallakin saada hyvän raipan, riippuu ihan siitä mistä tykkää. :) Niinkuin tuo keskimmäinen blingiraippa, maksoikohan se 15e ja se on kyllä kanssa yhtä hyvä minun käteen kuin tuo Fleck.
   Nykyäänhän minulla on myös toinen Fleckin raippa, punainen lyhyt kouluraipan ja yleisraipan risteytys, se maksoi 5e ja on kyllä kanssa hyvä!

   Poista
  2. Mulla onkin jo pari ihan hyvää kouluraippaa mutta tuota fleckiä oon ajatellut siltä kannalta että pysyis just hyvin kädessä ja ois vaivattomampi käyttää:) sellainen varmaankin ostoslistalle!

   Poista