torstai 5. marraskuuta 2015

Me löydettiin satula!

Jep, uskomatonta mutta totta! Pari kuukautta ollaan menty ilman penkkiä, osittain johtuen tästä mun nilkasta. Tässä parin kuukauden aikana ollaan soviteltu varmaan kymmenisen satulaa, pari on ollut ihan ok mutta niissäkin on ollut jotain pientä vialla; vähän liian kapea, vähän liian leveä, vähän liian jotain. Postissa ovat jo alkaneet naureskella kun vähän väliä mulle saapuu valtavia laatikoita ja tasaiseen tahtiin sitten postittelen niitä valtavia laatikoita takaisinpäin omistajilleen.

Yhtenä päivänä sitten huomasin että sen tallin omistaja missä Otto asui ensin Heinävedelle tullessaan kauppasi yhtä koulusatulaansa. Ajattelin sitten että mikäpä siinä, kokeillaan kaikki mahdolliset vaihtoehdot. Satula oli Germida, joustorunkoinen koulusatula, ihana kuppimainen istuin ja isot polvituet. Itse olinkin tuolla satulalla joskus tallin omistajan hevosilla ratsasellut. Ajateltiin molemmat että satula ei varmaan ihan sovi Otolle, mutta nähtäisiinpä ainakin että olisiko joustorunkoinen noin niinkun muuten minkälainen ponin selkään.

Uskotteko miten yllätyin kun pistin satulan ponin selkään ensimmäistä kertaa! Satula oli tasapainoisemmin ponin selässä kuin mikään meidän aikaisemmin sovittama satula, paneelit menivät edestä selkää myötäillen, toppauskulma oli sopivan laakea. Ainoa pieni miinus on tarpeettoman suuri säkätila mutta se ei onneksi käytössä haittaa. Kolme kertaa testasin satulaa ratsain ja joka kerta poni liikkui satulan kanssa todella kivasti! Ja ah autuutta miten ihana satula on istua! Joten eilen pistin satulan omistajalle viestiä että koulupenkki saa jäädä meille, jospa sillä pärjättäisi ainakin talven yli, olisihan se kyllä ihan parasta jos satula sopisi Otolle kunnolla myös tulevaisuudessakin, pikkuisen alkaa tympiä tuo ainainen satuloiden sovitus.


Pahoittelen kuvan huonoa laatua, nappasin sen eilen kännykällä iltahämärässä ratsastuksen jälkeen. Nyt haaveilen ihanasta kouluhuovasta johon olisi kirjailtu Oton nimi! ;)

2 kommenttia:

  1. osaatko itse sovittaa satulan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ypäjällä meille opetettiin perusteet satulan sovitukseen ja tässä Otolle satuloita sovittaessa on tullut opittua paljon satuloista. Eli osaan suurinpiirtein sovittaa satulan ja Otto onneksi kertoo oman mielipiteensä satulan sopivuudesta. :)

      Poista