perjantai 13. marraskuuta 2015

Vähän meidän kuulumisia

Ei meille nyt niin kovin ihmeitä kuulu, nyt kun satula tosiaan löytyi niin on päästy vähän "vakavammin" reenailemaan. Sisko oli lomalla kotona tämän viikon ja ratsasti Otolla pari kertaa ja piti meille myös tunnin. Kokeiltiin Otolle myös kankikuolaimia, ensimmäistä kertaa ratsain. Huippu poni meni kangillakin ihan tosi hyvin!

Tällä viikolla Otto pääsi myös kunnon hammaslääkäriin kun tallille saapui hevoshammaslääkäri Oulusta. Ja hyvä olikin että ponin hampaat katsottiin! Niissä olikin nimittäin jonkun verran sanomista. Ensimmäiset alaposkihampaat olivat ylikasvaneet ja samalla kuluttaneet ensimmäisiä yläposkihampaita melkein ikenen tasolle, ikenet oli ärtyneet. Surettaa ponin puolesta, varmasti suu on ollut kipeä jo jonkun aikaa mutta hyvä että ongelma tuli ilmi edes nyt että saadaan se korjattua. Seuraavan kerran hampaat katsotaan puolen vuoden kuluttua.

Kuvituskuvana Otto viime keväänä. Tähän aikaan vuodesta on kyllä niin hankala saada minkäänlaisia uusia kuvia, etenkin kun hovikuvaajista toinen on Englannissa ja toinen Ypäjällä..

Nyt on mentykin sitten pari päivää hackamoreilla, hammaslääkäri suositteli muutamaa päivää niin että suuhun ei laiteta mitään. Hammaslääkäripäivän poni sai pitää vapaana, vasta eilen torstaina kiipesin ponin kyytiin testailemaan miten hommat nyt sujuisi.
Hanna piti samalla meille tuntia. Jo heti alkukäynneistä alkaen Otto käveli tosi letkeästi ja pehmeästi, volteilla asettui helposti, oli kevyt kädelle, taipui todella hyvin pohkeen ympäri. Laukassa se vähän meinasi villiintyä ja nostoissa viskoi päätään kuin mikäkin kisahevonen. ;) Otto oli siis aivan uskomattoman hyvä ratsastaa!!

Tänään vuorossa oli palauttelua eilisen rankemman ratsastuksen jäljiltä. Aluksi Otto olikin vähän jäykkä mutta vertyi mukavasti ravaillessa. Isolla ympyrällä ravailtiin ja laukattiin eli ei tehty mitään kummallista. Huomenna pidetään kevyt päivä, maastoreissu, ilman satulaa höntsäilyä tms. Katsellaan. Ja jos sää sallii niin meidän treenit jatkuu nyt ihan uudella innolla! Poni saa vielä tosiaan hetken parannella ikeniään, mutta kunhan palataan takaisin normaaliin arkeen niin otetaan kyllä kankitreenit mukaan vaikka kerran viikossa, sen verran hyvä poni oli niillä ratsastaa. Minun tuurilla kyllä kenttä jäätyy heti huomenna, mutta toivotaan parasta kuitenkin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti