sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Vastaukset kysymyksiin

Kysymyksiä tulikin ihan kivasti, kiitos kysyjille ja eikun vastailemaan!


Onko tallin lähellä hyvät maastot? Onko maastossa polkuja vai yhden auton ajettavia teitä vai minkälaisia?
* Vastaan näihin kysymyksiin samalla kertaa sillä ne ovat sen verran samankaltaisia. Kyllä, tallin lähellä on hyvät maastot. Mökkitieksi kutsuttu pätkä on juuri sellainen yhden auton mentävä tie, joka päästä päähän hitaalla vauhdilla on noin puolen tunnin lenkki. Tien päästä jatkuu vielä vanha metsäautotie, jolla saa lenkkiin pituutta lisää parisenkymmentä minuuttia.
Metsäreittejä taas löytyy lyhyestä pitempiin. Lyhimmät kestävät noin 10-15 minuuttia, yksi pitkä taas esimerkiksi kestää noin tunnin jos palaa tallille maantien kautta. Lenkit menevät vaihtelevissa maasotissa, välillä metsässä ja aukoilla ja osan matkaa metsäautoteitä pitkin.
Kaikkia mahdollisia reittejä ei keretty viime syksynä edes tutkimaan, varmasti löydetään vielä parikin uutta reittiä kunhan lumet sulavat. :)

Kumpi on parempi talli: Leko vai nykyinen? (jos ei ajatella matkan kannalta)
* Noh, kummassakin tallissa on hyvät ja huonot puolensa. Lekolla tietenkin puitteet olivat huiput, iso hyvihoidettu kenttä, maneesi ja tilava talli. Huonoa Lekolla oli ehkä se isomman tallin jatkuva hälinä ja lyhyehkö tarhausaika. Hyvää Lekolla oli myös se, että siellä pääsi helposti ohjatuille ratsastustunneille!
Nykyisellä tallilla on myös hyvät puitteet, ainoastaan maneesi uupuu mutta toisaalta maastoreitit ovat monipuoliset ja minulle entuudestaan tuttuja. Koska tallilla ei enää järjestetä tunteja, on siellä hyvin rauhallista ja oikeastaan ainoat ihmiset minun lisäkseni siellä ovat tallin omistajat. Talli on oikeastaan yhtä hyvä kuin Lekolla, löytyy pesari ja lämmin satula-/ loimenkuivaushuone. Ja tietysti plussaa on se, että talli hevosineen ovat minulle tuttuja jo melkein 15 vuoden ajalta. Niin, ja tällä tallilla pieni miinus on se, että on melko hankala päästä Oton kanssa ohjatulle tunnille. Silloin kun opettaja pääsisi, kenttä on huonossa kunnossa ja kun taas kenttä on hyvä niin opettaja ei pääse. (Mutta tämä siis talviaikaan, kesällä asia on tietysti eri.)
Eli taidan kallistua enemmän tähän nykyiseen talliin, ja Otto onkin siellä viihtynyt erittäin hyvin, niinkuin minäkin. :)Milloin ajattelit ensimmäisen kerran, että voisit ostaa Oton?
* Ensimmäisen kerran silloin kun Otto tuli ensimmäistä kertaa myyntiin, eli ehkä joulukuussa 2012.

Harkitsitko ostamista pitkään vai ostitko heti ajatuksen saatuasi?
* Otto tuli minulle pitkän harkinnan jälkeen. Kerkesin vuoden ajan sulatella ajatusta että minulla voisi mahdollisesti olla oma hevonen jossain vaiheessa. Sitten kesällä 2013 pystyin jo tallilla sanomaan että olin kiinnostunut Oton ostamisesta ja se "varattiin" minulle siiheksi, että osto olisi ajankohtainen.

Mistä tuli mieleesi ostaa Otto?
* Minä vain ihastuin Ottoon heti kun näin sen. Ja vaikka se ensimmäisellä ratsastuksella yritti heittää minut selästä eikä muutenkaan ollut mikään liitokavio, jokin siinä kolahti minuun. Vaikka minä miellän olevani vähän arka ratsastaja ja tykkään kilteistä ja helpoista hevosista, silti nuo hankalat jästipäät tuntuvat olevan minun mieleeni. Ja tiedä häntä, ehkä minä näin että Otosta voi kuoriutua vielä oikein hieno pieni hevonen. ;)

Kävitkö Otolla tunneilla, kun vuokrasit sitä?
* Työharjoittelun aikana kävin Otolla tunneilla, vuokrauksien aikana en muistaakseni tunneilla käynyt. Muutaman kerran taisin käydä Otolla irtotunneilla.

Onko sinulla poikaystävää?
* On.

Missä oot töissä? Opiskeletko?
* Olen töissä Heinäveden Kotihoidossa, ja tällähetkellä en opiskele

Lempiruoka?
* Vähän riippuu, mutta kanakastike sinihomejuustolla ja riisillä on hyvää.

Onko Otolla vuokraajaa/hoitajaa?
* Ei ole.

Miksi ostit just Oton?
* Jos en olisi Ottoon tutustunut eikä se olisi ollut myynnissä, en usko että olisin hevosta tullut hankkineeksi. Otto vain oli niin juuri minulle sopiva poni, että pakkohan se oli itselle saada!

Onko sulla sisaruksia?
* On, pikkusisko.

Aiotko kisata Otolla?
* Jotkin pienet harjoituskisat tai vastaavat olisi hauska käydä kokeilemassa tuossa kesän aikana. Mutta mitään kovin vakavamielistä kisaamista me tuskin tullaan harrastamaan.Asutko vuokralla vai omassa asunnossa?
* Vuokralla.

Meetkö hevosmessuille?
* En.

Millä tallilla Otto asuu?
* Senjan Tallilla.

Onko sulla lemmikkejä?
* Juuri otettiin poikaystävän kanssa meille koiranpentu. :)

Aiotko ostaa Topin jossain vaiheessa?
* En, ellen sitten voita miljoonia lotossa. ;) Vaikka Topi onkin hirmu ihana hevonen, niin silti Oton jälkeen seuraava hevonen saisi olla paljon osaavampi kuin Topi. Tai jos joskus on mahdollista hankkia Oton rinnalle toinen hevonen, niin se tulee melko varmasti olemaan osaavampi nuori aikuinen hevonen.

Haluaisitko kisata Otolla tai ylipäänsä?
* Olisihan se hauskaa, toivottavasti muutamat pikkukisat päästään kiertämään jossain vaiheessa.

Paras hevonen jolla olet ratsastanut?
*Vertti ja Fabu. Ihania ja osaavia hevosia, jotka opettivat minulle hurjan paljon ratsastuksesta! Esteillä paras on kyllä sitten Topi. ;) Sen kanssa uskalsin hypätä minulle hirmuisen korkean esteen ja muutenkin hyppääminen sen kanssa on hurjan helppoa ja hauskaa.

Oletko kilpaillut? Jos niin, mitä?
* Tallikisoissa, seurakisoissa ja kerran Ypäjällä keskiviikkokisoissa. Muuten kisat ovat olleet estekisoja mutta nuo ke-kisat olivat koulua. Esteitä on menty puomiluokasta metriin ja noissa koulukisoissa mentiin K.N.Special.

Minkä tasoinen sanoisit olevasi ratsastajana?
* Paikoilleen jumahtanut mutta potentiaalinen heB! Mutta hyvin kokenut puskailija kylläkin. ;)

Mistä ratsastuksen lajista pidät eniten?
* Onpas hankalaa. Toisaalta minä kyllä pidän hyvin paljon hyppäämisestä, mutta ehkä kunnon tuuppaaminen ajaa senkin edelle. Mutta kyllä myös maastoilu on ihanaa. Jos joku kuitenki pitää valita, niin parasta on kyllä kouluratsastus etenkin silloin kun oppii jotain ja saa ahaa- elämyksiä!

Mitä värejä suosit hevosen/ratsastajan varusteissa?
* Maanläheiset ja hillityt värit noin ylipäätään. Tosin huopia nyt on kertynyt jo vaikka minkä värisiä. ;) Mutta, kunhan minulla on joskus paljon rahaa niin aion hankkia Otolle mustat kouluratsastusvermeet ja ruskeat este-/maastokamat. Huovat ja muut sitten sävy sävyyn tottakai. ;) Itselle tummansinistä/ruskeaa/harmaata joillain blingi yksityiskohdilla ja pienillä väripilkuilla.Millainen on mielestäsi kaunis hevonen?
* Aika vaikea kysymys. Mutta ehkä noin ylipäätään kaunis hevonen on terveen ja eloisan näköinen kiiltäväkarvainen tyytyväinen hevonen. Esimerkiksi sitten Ypäjällä asuva Tizi on mielestäni hyvin kaunis hevonen.

Millaista tyyliä suosit arkena itselläsi? Millaisista tyyleistä pidät muuten kuin itselläsi?
* Tätä olenkin naureskellut, sillä arkena minulla on melkein päivittäin seuraavanlaiset vaatteet: aamulla yleensä pistän collegehousut jalkaan ja jonkun paidan, menen töihin jossa vaihdan työvaatteet päälle ja töiden jälkeen pistänkin ratsastuskamppeet niskaan. Minulla ei siis varsinaisesti arkena ole mitään tyyliä, kotona sitten rumasti ja mukavasti. ;) Muuten kyllä mielelläni pistän farkut jalkaan ja siistimpää vaatetta muutenkin päälle, yritän siis näyttää ihmiseltä.
Rockabilly-tyyli on mielestäni hirmu hieno, joskaan itse en osaisi sellaista tyyliä itselläni pitää.

Lempibiisisi tällä hetkellä?
* Hmm.. Nyt ei varsinaista lempibiisiä ole, mutta kaikki menevä, suht kevyt ja keväisen aurinkoiseen olotilaan sopiva musiikki!

Mitä tv-sarjoja katsot?
* DVD:ltä on katsottu Sons of anarchya (iso peukku tälle sarjalle!), Supernatural tottakai, Rillit huurussa, Simpsonit, Ensisilmäyksellä ja sitten töissä pääsen syrjäsilmällä silloin tällöin vilkuilemaan ikuista suosikkia Sydämen asialla ja Doc Martinia.

2 kommenttia:

 1. Oletko opiskellut ypäjällä? Jos olet niin miksikä opiskelit? Olen itse harkitsemassa ypäjälle menoa, joten olisi kiva kuulla palautetta ihmiseltä joka on siellä ollut ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opiskelin Ypäjällä hevostenhoitajaksi suuntautuen hevosharrastepalvelujen tuottamiseen eli sain myös harrasteohjaajan paperit. Kun minä aloitin Opistolla, meno oli mukavaa. Loppuajasta meininki ei ehkä ollut ihan niin järkevää ja mukavaa kuin ennen, mutta silti kyllä voin suositella Ypäjää!
   Hyvät opettajat, mahtavat opetushevoset (hevoset on oikeasti hyviä, se on vaan omasta asenteesta kiinni ;) ), hienot puitteet ja kyllä siellä oppii vaikka minkälaista! Ja pääsee erilaisiin tapahtumiin mukaan, esim. Finnderby.

   Poista