lauantai 27. elokuuta 2011

Viikonloppu hevostenhoitajana, taas :)

Hevosenhoitajan nakki napsahti taas tälle viikonlopulle. Edelliseen viikonloppuun verrattuna tämä on ollut vähän helpompi jossain määrin koska hevoset ovat ollee yöt ulkona ja päivisin sisällä. Näin ollen tallilla ei ole tarvinnut "päivystää" koko päivää, tosin eilen menin tallille vasta niin myöhään että olinkin siellä iltaan asti. Tänään aamulla sain siskoni nakitettua mukaan auttamaan, hän ratsasti liikutettavan hevosen ja minä puhdistin karsinat sekä jaoin heinät + vedet karsinoihin ja otin hevoset sisälle. Hevoset olivatkin erittäin rentoja ja rauhallisia vietettyään laitumella niin paljon aikaa.

Ilta olikin helppo. Laitoin tarhoihin heinät ja vedet valmiiksi, sekä tarhasin espanjalaisen ruunan poniorin kanssa. Ponilla oli hieman virtaa ja se päästeli tarhaa päästä päähän täyttä laukkaa pukitellen. Muutaman kuvan sain laukkaspurteista napattua, mutta pukit olivat kännykän kameralleni liian nopeita! (Koska suurin osa tallin hevosista on yksityisiä + vieraitten ratsutettavia, en viitsi niistä kuvia tänne laittaa.)

Tällä välin siskoni kävi maastoilemassa Ponilla, kuulemma jalka on edelleen aivan ok käynnissä. Ravia eivät menneet, koska jalka varmasti olisi kuitenkin vain oireillut joten parempi säästää ravailut siihen kunnes Poni saa hieman enemmän lihasta tukemaan löysää niveltä.

Kun sisko saapui minua hakemaan, kävimme nappaamassa ponin sisälle (helpommin sanottu kuin tehty, poni ei olisi ihan vielä halunnut antautua kiinni :D ) ja laitoimme muut hevoset ulos.
Huomenna aamulla käyn vielä siivoamassa karsinat ja ottamassa hevoset sisään, siihen loppuu tämän viikonlopun hevosenhoitajan hommat. Ensi viikolla taas näillä näkymin hoidan hevoset, sitten tulee parin viikon tauko ennen seuraavaa kertaa. Ja jospa vaikka viikolla pääsisin ihan tunnille asti ratsastamaan, olisi mukava välillä taas hioa omaa istuntaa ym. kun viime aikoina on tullut maastoiltua ja "köpöteltyä" niin paljon.
Huomenna tosin meillä on tunti tuolla Ponin tallilla, taidamme päästä jopa hieman hyppäämään! Ja todennäköisesti menen sillä suomiruunalla, jolla viikolla aikaisemmin ratsastin. Se olisi mukavaa, koska vaikka ruuna on muuten vielä ratsuna hieman raaka niin sillä on todella kiva hypätä ja ruuna itsekin tuntuu siitä pitävän!

Jos pääsemme huomenna tosiaan hyppäämään ja saan siskoni kameran kanssa mukaan tallille, voin seuraavaan postaukseen ehkä jopa saada vähän enemmän kuvamateriaalia. Seuraavaan kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti