tiistai 16. elokuuta 2011

Ex-ravuri ratsastelua ja maastoilua Ponilla

Tänään minulla alkoi siis reilu kahden kuukauden vapaus! Aamulla nukuin pitkään, sitten vaan datailin aamupäivän. :) Neljän maissa suuntasin tallille sitten, ensin lähdettiin Ponin kanssa puolen tunnin köpöttelymaastoon. Käytiin myös uittopaikalla kastelemassa kaviot ja herkuttelemassa heinällä. Poni oli aika säpäkkä, eikä tuulinen ilma auttanut asiaa yhtään. Mörköjä näkyi siellä täällä ja Poni kulki kuin kameli. :) Mukava maasto kuitenkin, vaikkakaan ei se kaikkein rennoin.

Sitten ratsastin sillä suomiruunalla. Laitumella ruuna oli heittäytynyt Houdiniksi ja saanut päitset poistettua itseltään ilman solkien avaamista tai rikkomista. Tosin tulimme kaverin kanssa siihen tulokseen että riimu on ruunalle vähän löysä ja kaverihepan avustuksella se on varmasti ollut suhteellisen helppo irrottaa.
Päitset löytyivät sitten laitumen kauimmaisesta päädystä, ja ruuna saatiin sisälle talliin.
Kentällä ensin käynnissä tehtiin muutama pysähdys ja testailin vähän miten reagoi apuihin. Ruuna pysähtyi hyvin, mutta ennen niin herkästä ruunasta on tullut pohkeelle tunnoton. Melkein piti potkaista ennenkuin sen sai lähtemään liikkeelle.. Sitten teimme ravissa voltteja ja siirtymisiä. Vasempaan kierrokseen ruuna teki samaa mitä silloin kun sillä alettiin ratsastaa, eli puski lapa edellä ulos volteilta ja ylitaivutti kaulaansa. Ulkoavut eivät ensin meinanneet millään mennä läpi, muutaman kerran jouduin raipalla koskemaan lavalle ja kertomaan mikä on homman nimi. Oikeaan kierrokseen ruuna taas oli tavattoman jäykkä, volteilla etenkin se tuntui kaatuvan koko ajan sisäänpäin, apuja sai taas käyttää todella vahvasti ennenkuin ruuna reagoi niihin. Lopuksi nostimme laukan muutaman kerran kumpaankin suuntaan. Vasen laukka nousi aika hyvin, kunhan vain muisti pitää huolen siitä ettei ruuna päässyt menemään etupainoiseksi ja painamaan kuolaimelle. Oikea laukkakin nousi muutaman yrityskerran jälkeen ihan OK, ja ruuna jaksoi kantaa itsensä laukassa aika hyvin. Joskus sillä on nimittäin ollut tapana oikeassa, eli sille vaikeammassa, laukassa painua etupainoiseksi ja ryöstää.
Loppuverryttelyksi ravailimme kahdeksikolla ja loppuvaiheessa ruuna alkoi olla mukavan rento eikä se painanut ohjille, löysemmilläkin ohjilla se jaksoi ravata kiihdyttämättä.

Ruuna ei onneksi ollut ihan niin paha kuin odotin, mutta se ei ole kesän aikana kehittynyt ratsuna oikeastaan millään tavalla vaan hieman jopa tosiaan  taantunut. Ruunasta voisi tulla todella miellyttävä harrasteratsu, kunhan joku vain saisi sen koulutuksen loppuun. Nyt kun ruuna on vielä keskeneräinen ratsu, mielestäni se pitäisi ratsastaa läpi ainakin kerran viikossa.

Huomenna voisin puhdistaa Ponin varusteet ja oikeastaan varustekaappinikin pitäisi järjestää uudelleen. Minulla on hieman paha tapa vain nakata kaikki tavarat kaappiin ja pikkuhiljaa sinne alkaa kertyä pienoinen kaaos. Poninkin haluaisin pestä, koska nyt minulla on jopa kimoshampoo! Jos huomenna olisi lämmintä, voisin siivoillessani siivota myös Ponin. :)
Mutta taidan kohta siirtyä unten maille, joten moikka vaan seuraavaan postaukseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti