perjantai 5. elokuuta 2011

Ensimmäinen teksti :)

Voin jo varoittaa, että alkuun tekstini saattavat olla vähän kökköjä. Olen nimittäni hieman sellaista hitaasti lämpiävää sorttia, tarvitsen aina jokusen hetken aikaa ennenkuin juttu rupeaa luistamaan. Lisäksi ensimmäiset tarinat saattavat olla hieman sekavia, koska ajatukseni lentävät aika vauhtia ja en aina ihan pysy niitten perässä, mutta jospa tekstini sitten ajan myötä vähän tasoittuvat. :)

Mutta niin, jospa tähän ensimmäiseen bloggaukseen kirjoittelisin hieman enemmän itsestäni.

Olen siis vuonna 1990 syntynyt Etelä-Savosta kotoisin oleva tyttönen. Lukion jälkeen en ole vielä saanut aikaiseksi lähteä mihinkään opiskelemaan, koska se oma ala oli vielä viime kevääseen asti hakusessa. Tai oikeastaanhan se oma ala on ollut nenän edessä koko ajan, mutta vasta nyt varmistui se että haluan harrastuksesta ammatin.
Lukion jälkeiset vuodet olen ollut töissä melkein koko ajan, muutaman kuukauden sieltä täältä olen ollut työttömänä. Suurimman osan aikaa olen ollut seurakunnalla töissä, tehden kaikenlaisia sekalaisia tehtäviä. Ajan kuluessa työnkuvani on laajentunut ja olen saanut tehdä jopa jo vähän vastuullisempiakin hommia, mm. suntion töitä. Puolisen vuotta olin myös paikallisella Tokmannilla töissä. Periaatteessa myyjän työkin on ihan mukavaa, mutta pitemmän päälle homma oli aika puuduttavaa. Tammi- maaliskuun vietin lomaillen ja huhtikuussa taas pääsin seurakunnalle töihin, siellä olin kesäkuuhun asti. Nyt olen ollut kirkossa oppaana ja näyttelynvalvojana heinäkuun alusta asti. Töitä minulla on enää vajaa kaksi viikkoa, sitten olen työttömänä aina koulun alkuun asti. Ihan mukavahan se on taas lomailla, hevostellen aika varmasti menee hujauksessa!

Siitä päästäänkin hevosharrastukseeni. En ole ihan varma milloin se alkoi, mutta noin vuonna 1997 kävin paikallisessa ratsastuskoulussa muutamalla tunnilla kavereitteni kanssa. Muutamalla tunnilla kävimme myös Enonkoskella sijaitsevalla tallilla. Lisäksi kaverillani oli hevosia, ja niillä sai silloin tällöin talutuksessa ratsastella.
Varsinaisen tunneilla käymisen aloitin muistaakseni vuoden 2000 elokuussa, kun uusi talli avasi ovensa. Tällä ko. tallilla olen käynyt nyt siis reilu 10 vuotta. Hoitohevonenkin on sama, jonka sain vuonna 2001.
Silloin tällöin tuli myös käytyä siellä Enonkoskella sijaitsevalla tallilla, koska matka ei ole niin kauhean pitkä ja hevoset ja omistaja siellä ovat mukavat.
Vuosien varrelle mahtuu paljon hevosia jotka ovat opettaneet kaikenlaista, mutta niistä voin kertoa sitten myöhemmin.

Nykyään minulla on vuokraponi, ollut huhtikuusta lähtien. Se on noin 147cm korkea, kimo ratsuponiruuna. Arabiemän takia ruuna hieman neitimäinen dramaqueen. ;) Ponin kanssa vähän välillä väännellään koulua ja ihan vaan humputellaan menemään, ja kunhan saan tilaamani naruriimun niin maastakäsintyöskentely lisääntyy.
Tunneillä käyn myöskin, joskaan en enää kovin usein tuolla tallilla missä vuokraponini asustaa. Yksi meidän entisistä ratsastuksenopettajistamme perusti oman pienen tallin todella lähelle kotiani, ja siellä olen käynyt nyt reilun vuoden. Lisäksi satunnaisesti hoidan siellä hevoset, jos omistaja on reissussa sekä yleensä käyn siellä noin kerran viikossa auttamassa karsinoiden puhdistuksessa. Kesän ajaksi se on jäänyt, koska työaikani on niin hankala.
Tuolla tallilla olen ratsastuksesta oppinut vuodessa enemmän kuin koko muun ratsastajan urani aikana! Opettaja selittää miksi mitäkin tehdään, ja tunneilla keskitytään istuntaan ja oikeanlaiseen apujen käyttöön. Parhaiten tallin ajatusmaailmaa kuvailee ehkä klassinen ratsastus ja centered riding. Tallilla myöskin oppii paljon hevosista noin niinkuin yleensä, niiden ajatusmaailmasta ja käyttäytymisestä, sekä siitä kuinka hevosia tulee kohdella. Tallista tykkään tosi paljon ja mielelläni siellä aina käyn.

Hain siis Ypäjälle hevosenhoitajaksi, ja pääsykokeisiin tuli kutsu. Pääsykokeet oli paljon rennommat ja "helpommat" kuin mitä olin odottanut. Kesäkuussa sitten opiskelupaikka varmistui, opiskeli alkaa 25.10. Vähän jännittää, mutta paikkana Ypäjä on niin hieno ja hyvä että mielelläni sinne lähden!

Lopuksi voisin tähän vähän kertoa musiikkimieltymyksestäni ynnä muista ei-hevos-jutuista.
Musiikkimakuni on aika laaja, kaikki mikä kuulostaa hyvältä menee. Genrellä ei ole niin väliä, ainakaan enää. Tällä hetkellä OneRepublic on suurimpia lempibändejäni. "Vanhoja" lempibändejä ovat The Offspring, Green Day, My Chemical Romance ja Good Charlotte sekä Slipknot ja Stone Sour.
Lisäksi arvostan erittäin paljon Danny Elfmanin musiikkia!

Tyylini vaihtelee päivän ja mielialan mukaan. Joskus tykkään laittautua oikein kunnolla hienoksi ja laittaa hiukset ja meikit kun taas toisinaan oikealta asulta tuntuu verkkarit ja huppari.
Kengät ovat intohimoni, en edes uskalla laskea miten monta paria omistan. Mutta hei, kenkiähän ei voi koskaan olla liikaa, eikö vain?! Korkokengät etenkin ovat suuri rakkauteni, koska ne ovat hienoja ja rakastan sitä kopinaa mikä niistä kävellessä lähtee. Lisäksi saan edes muutaman sentin pituutta lisää, minua kun ei ole pituudella pilattu. ;)

Elokuvamakuni on myöskin aika laaja, joskus eniten iskee rakkaushömppä, toisinaan taas joku vakavampi ja ajatuksia herättävämpi elokuva. Musikaaleista myöskin pidän suuresti, ja etenkin Tim Burtonin elokuvat ovat lähellä sydäntä. Lempielokuviani ovat P.S. I Love You, Shawshank Redemption ja Nightmare Before Christmas.

Tästä tulikin ihan kunnon romaani, mutta toivottavasti joku jaksoi lukea tämän loppuun. Jatkossa yritän eritellä ajatuksiani vähän paremmin ja yksii bloggaus liittyy suunnilleen yhteen asiaan. :) Niin, kuvia lisäilen tekstien piristeeksi myös kunhan tähän uudelle koneelleni niitä enemmän saan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti