tiistai 6. syyskuuta 2011

Estetunti Vurrilla

En nyt vähään aikaan kerennyt/jaksanut kirjoitella tänne mitään. Olin taas viikonlopun hevosvahtina.
Torstaina ja perjantaina oli kyllä todella surkea ilma! Torstaina etenkin, välillä vettä tuli kuin saavista kaatamalla! Melkein jo jätin ratsastuksen väliin, mutta heti kun sade lakkasi ja näytti siltä ettei ainakaan heti jatku, niin lykkäsin hevoselle suitset päähän ja kampesin selkään. Kävimme siis ilman satulaa köpöttelemässä puolisen tuntia, saipahan hevonen edes jonkinlaista liikuntaa.

Torstaina sain vurrilta viestin, että mahtuisimme kaverin kanssa seuraavan päivän sennujen estetunnille. Olin jo pari viikkoa aikaisemmin kysellyt estetuntia, mutta siellä oli joko täyttä tai päivä ei käynyt meille. Perjantain tunti oli onneksi sopivaan aikaan, päätimme mennä sinne.
Kaverini meni Anssilla, minä taas vaihteeksi Viivillä. :)

Ensin verryttelimme vähän ravissa ja laukassa, sitten aloitimme puomitehtävän. Puomit mentiin laukassa ja tarkoitus oli vaihtaa laukka puomien päällä. Kaveri sai vaihdettua laukan ainakin kerran, itselläni tehtävä ei oikein onnistunut. Kappas, melkein unohdin! Ennen laukkapuomeja menimme kolmea puomia/kavalettia suoralla linjalla ravissa, kevyessä istunnassa. Ne menivät ihan ok.
Puomien jälkeen siirryimme kolmen esteen jumppasarjalla, nämäkin mentiin laukassa. Viivillä on siitä mukava hypätä että se menee yli kuskin virheistä välittämättä! :) Olen huomannut, että minun on vaikea kestää pitempiä aikoja kevyessä istunnassa, täytyisi päästä harjoittelemaan sitä enemmän. Tehtävä meni ihan hyvin, paremminkin tietenkin se olisi voinut mennä.

Sitten hyppäsimme pystyä ja okseria, lopuksi yhdistettiin jumppasarja ja pysty sekä okseri. Hypyt menivät ihan hyvin, Viivi ylitti esteet hienosti ja varmasti vaikka minä en aina ihan mukana ollutkaan.
Tuollaisilla tunneilla huomaa sen, että 'omalla' tallillamme emme pääse juuri ollenkaan harjoittelemaan hyppäämistä. Vaikka tunti ei ihan surkeasti mennytkään, kaipaisin silti esteisiin vähän jonkinlaista ruutiinia. Tunnin esteet olivat korkeimmillaan ehkä 50cm, joten pystyin keskittymään omaan ratsastukseeni ja istuntaani enemmän kun tiesi hevosen pääsevän esteistä yli vaikka kävellen.
Tosin olisin kyllä mielelläni mennyt vaikka yksittäisenä vähän isompaa estettä, koska noilla pienemmillä hyppy ei varsinaisesti vielä tunnu suurta laukka-askelta kummemalta.
Tässä pohdimmekin sitä, että jos saisimme oman porukan kasaan ja varaisimme pienryhmätunnin, pääsisimme tuttujen ihmisten kesken hyppäämään.

Kaikenkaikkiaan tunti oli ihan hyvä, meitä oli tunnilla niin monta että opetus tuntui jäävän hieman vajavaiseksi. Ja koska meitä oli niin monta, hyppykerrat jäivät vähäisiksi. Tunti oli kolmas kertani Viivillä. Ensimmäisellä kerralla en oikein osannut sillä ratsastaa, mutta heinäkuun koulutunnilla Viivi alkoi tuntua jo kivalta. Tällä tunnilla Viivi alkoi tuntua jo vähän tutummalta, ja oli oikeastaan tosi hyvä ratsastaa! Minunkaltaiselleni ratsastajalle se on erittäin osuva valinta estetunnilla, koska sitä ei tarvitse potkia eteenpäin ja se hyppää varmasti.

Pääsenkin varmasti jo tulevana viikonloppuna hyppäämään taas! Menen tunnille sille tallille missä autan tallihommissa ja hoidan hevosia viikonloppuisin. Saahan nähdä kuinka käy, omasta mielestäni en osaa vielä sillä hevosilla sileällä ratsastaa kunnolla mutta kai se täytyy opettajaan asiassa luottaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti