perjantai 9. syyskuuta 2011

Ponipäivitys

Ei nyt taaskaan ole juuri mitään hevosaiheista kirjoitettavaa.

Ponilla kävin eilen ratsastamassa. Menimme reilun puoli tuntia maastossa, enimmäkseen samoilimme metsässä. Poni oli todella kiva! Kun aloin Ponilla ratsastaa, maastossa se säpsyili koko ajan ja pelkäsi vähän vaikka mitä. Nyt menimme ihan uutta reittiä pitkin eikä Poni säikkynyt ollenkaan. :)



Pidin sitten kaverilleni ja hänen hevoselleen tuntia, ajattelin ensin että olisimme voineet treenata siirtymisiä. Hevonen oli kuitenkin niin hidas, joten päädyimmekin tekemään temponvaihteluita että saisimme hevosen liikkumaan paremmin eteen. Ravi ei toiminut niin hyvin kuin eilen, mutta lopun laukannostot onnistuivat paremmin.
Minusta on mukava aina silloin tällöin päästä pitämään tunteja, siinä pääsee harjoittamaan omaa virhesilmää sekä samalla testaamaan ovatko itse saamani opit menneet päähän. Siinä pääsee myös harjoittelemaan neuvojen soveltamista erilaisille hevosille ja ratsastajille sekä erilaisiin tilanteisiin. Olen ihan tyytyväinen siihen kuinka hevosiin ja ratsastukseen liittyvä ajatusmaailmani on laajentunut, enkä enää ajattele kaikkea niin mustavalkoisesti!

Niin, tuli tässä yksi Poniin liittyvä asia mieleen. Tässä viikolla omistajien kanssa puhelimessa puhuin ratsastuspäivistä, ja puhetta tuli siitä mitä he tekevät Ponin kanssa syksyllä sen jälkeen kun minä lähden Ypäjälle. Heillä on sukulaisperhe jossa on pieni (?) tyttö joka ratsastaa, ja he saattavat ottaa Ponin. Voi siis olla että Poni lähtee jo ensi kuussa, asiaan tulee varmuus EHKÄ ensi viikolla.
Harmi sinänsä jos Poni lähtee, koska kovasti siitä olen tykännyt mutta toisaalta tällä hetkellä hieman harmittaa laittaa melkein kaksisataa euroa kuussa hevoseen jolla ei voi edes ravata juuri ollenkaan.
Jos Poni jää tänne, tietenkin mielelläni jatkan sen vuokraamista ja kuntouttamista. Nyt kun jalka on ollut vähän parempi, olemme aloittaneen juuri tuon metsässä kiipelyn ja pikkuhiljaa alamme lisätä ravipätkiä.
Noh, Ponin kanssa jatketaan normaalisti ja jos se lähtee, niin asialle ei mitään voi.

Toivoisin vain että löytäisin nyt jonkun ratsastettavan hevosen siksi aikaa kunnes Ypäjälle lähdön aika tulee. Tämä on vain niin rupuinen pikkukylä ettei täällä ole oikeastaan ollenkaan "oikeita" ratsuhevosia. Oikealla tarkoitan lähinnä sitä, että sillä voisi mennä käyntiä, ravia ja laukkaa, sekä ehkä jopa hypätä edes pieniä esteitä. Jonkinasteinen maastovarmuuskin olisi suotavaa. Koulutustasoltaan hevonen saisi olla edes se HeC.
Saahan sitä haaveilla, pitää varmaan vain syksy kiertää tunneilla eri talleilla. Katsellaan, miten käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti