maanantai 12. syyskuuta 2011

Estehyppelöitsemistä ja nuoren hevosen ratsastusta.

Lauantaina meillä oli taas estetunti. Ensi viikonloppuna olisi tuolla tallilla tarkoitus järjestää harjoitusestekilpailut, joiden takia (ansiosta) saimme hypätä nyt toisella tunnilla putkeen.

Menin tunnilla taas tuolla suokkiruunalla. Ensin hyppäsimme punaista pientä n.50cm pystyä, muistaakseni emme siihen kieltäneet, mutta hypyt sille eivät onnistuneet kovin hyvin.
Seuraavaksi siirryimme meille vaikeimpaan esteeseen, eli kokovalkoiseen, myöskin n.50cm, pystyyn. Kielsimme muutaman kerran sille, sitten ravilla loikkasimme siitä yli.

                                           Ruunalle oli suuri järkytys hypätä tuon esteen yli ensimmäisen kerran. :D


Sitten taisimme hypätä kaksaria, ensimmäinen osa oli n.50cm ja toinen osa n.60cm. Yllätyin kuinka hyvin ruuna ne hyppäsi, jotenkin ajattelin että se saattaisi kieltää toiselle osalle. Tyyli ei ehkä ollut kaikkein kaunein, mutta ylitse kuitenkin pääsimme!
Sen jälkeen hyppäsimme muutaman kerran n.60cm korkean okserin, se oli ehkä tunnin helpoin este! Sitten vielä menimme portin muutaman kerran kumpaankin suuntaan, sekin oli n.60cm. Muistaakseni taisimme tälle kieltää kerran tai kaksi, mutta sen jälkeen ruuna hyppäsi sen kuin vettä vain.

                                           Tiedän, että meistä mielenkiintoisesti kasvaa jalat, mutta en vain jaksanut muokata niitä pois..


Lopuksi hyppäsimme muutaman erilaisen tien, ja sitten pienen radan. Esteet olivat edelleen 50-60cm, okseri oli n.65cm. Rata meni yllättävän hyvin, ruuna tuntui innostuvan loppua kohden! Okseri oli sen mielestä kaikkein mukavin hypätä, sille se jopa yritti lisätä vauhtia. :) Ensin okseri näytti minusta vähän pelottavalta (olen vähän arka "isommilla" esteillä, etenkin juuri leveämmillä) mutta hypyn jälkeen fiilis oli vain että: "Lisää tätä!!". :D


Kaikenkaikkiaan olin taaskin todella tyytyväinen ruunaan, se osaa yllättää positiivisesti. :) Voi olla että kysyn, voinko osallistua ruunalla kisoihin.


Tänään olin sitten tällä lähitallilla tunnilla. Alkuperäinen suunnitelma oli, että olisin hypännyt sillä suokkiorilla, mutta sain aamulla tekstiviestin jossa sain valita kahdesta vaihtoehdosta: toinen oli tuo hyppytunti ja toinen nuoren hevosen ratsastusta yhdellä ratsutettavalla 4v suokkitammalla. Ajattelin sitten että voisi olla hauska kokeilla tuota nuorta, joten suunnitelmat muuttuivatkin hieman.
Alkuun juoksutin tammaa hetken, sain siihen siinä vähän tuntumaa ja jos tammaa olisi kovasti pukituttanut niin siinä juoksuttaessa se olisi voinut pahimmat pukit heittää. Tamma kuitenkin oli rauhallinen, joten nopsan juoksutuksen jälkeen sainkin pienen opastuksen jälkeen nousta tamman selkään (se seisoi siinä tosi hienosti!).
Ratsastuksessa tavoitteena oli, että saisin tamman kulkemaan suorilla pätkillä edes suhteellisen suoraan ja kulmissa ja volteilla asettumaan. Ei sitä tosiaan noilla koulutetuilla hevosilla ratsastaessa aina muista, ettei hevonen tosiaan välttämättä osaa heti kävellä sitä suoraa uraa pitkin.
Sitten vähän ravailimme ensi alkuun ympyrällä, josta siirryimme uralle jossa pyrkimys oli edelleenki saada tamma menemään suorilla edes muutama askel hyvin suoraan ja kulmissa pieni asetus aikaiseksi.
Ensimmäinen raviin siirtyminen ei oikein meinannut onnistua, koska tamma hiukan jännitti minua (uutta ratsastajaa) ja se reagoi jännittäviin tilanteisiin jumimalla ja pysähtymällä. Pienen avustuksen jälkeen sain ravin nousemaan, ja toiseen suuntaan ravi sitten nousikin hienosti.
Ravi oli mukavan rentoa ja saimme kuin saimmekin suoria pätkiä aikaiseksi! Tunti oli todella mukava ja opettavainen, lisäarvoa siihen tuo myöskin se että olin toinen ihminen joka tammalla tuolla tavoin ravaili! :)

Takana siis kaksi todella mukavaa ja hyvin onnistunutta heppailupäivää, tähän on hyvä lopettaa. :)
Paitsi sen verran voisin vielä tähän lisätä, että jos tätä joku lukee, toivoisin hieman kommentteja siitä mitä toivoisitte minun parantavan blogissani ja ihan yleensä siitä mitä pidätte postauksista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti