tiistai 20. syyskuuta 2011

Postaus taas pitkästä aikaa.

(Taukoa taas kirjoittelussa, viikonloppu meni niin nopeasti hevosia hoidellessa.)
Lauantaina ratsastin A:lla toisen kerran (A= se 4v sh-tamma), kaveri oli mukana henkisenä tukena ja valmiina nappaamaan hepan kiinni jos jostain syystä se päättäisi heittää ratsastajan pusikkoon. :) Ensin juoksutin A:ta hetken molempiin suuntiin; meni paljon paremmin kuin ensimmäisellä kerralla! Tällä kertaa tamma kuunteli minua alusta alkaen ja todella nopeasti alkoi laskea päätään ja osoittaa rentoutumisen merkkejä. En sitten viitsinyt junnata juoksuttamista sen enempää koska tamma oli niin rento ja rauhallinen, joten siirryin sitten selkään.

Minusta varmaan tulisi hyvä cowboy, jalat ainakin menee kuin istuisin lännensatulassa. :D

Alkuun tamma hieman jännitti, eli stoppaili aika paljon. Pikkuhiljaa tamma tottui taas minuun ratsastajana ja käynti alkoi pyöriä mukavasti ja stoppailu loppui. Ravikin nousi ensimmäisellä yrittämällä, joten A ei minua enää niin kauheasti jännittänyt! Viimeksihän se ei meinannut nostaa ravia ensin ollenkaan, vaan junnaili ja jumitti käynnissä. Nyt ravailimme ympäri kenttää ja teimme muutamia ympyröitä.
Koska A liikkui niin mukavasti ravissa, ajattelin kokeilla laukkaa. Se ei meinannut nousta, mutta vähän ajan päästä sain nostettua laukat kumpaankin suuntaan. Hieno tamma, minun virheistäni huolimatta toimi niin kivasti! :) A sai paljon kehuja ja lopetimme tekemisen siihen. Vähän aikaa kävelin selästä käsin ja sitten taluttelin hetken kenttää ympäri, halusin siis lopettaa tuohon onnistumiseen. A sai sitten vielä lisää kehuja ja leipää ja pääsi heti takaisin tarhaan kaverinsa kanssa.

Viikonloppu sujui ilman ongelmia, kerran vain A ja tarhakaveri karkasivat kun olin hakemassa niitä sisälle. Onneksi vain juoksivat suoraan omaan talliinsa ja omiin bokseihinsa, asiaa varmaan auttoi se että ruuat olivat valmiiksi kupeissa. :)

Eilen ratsastin Ponilla, menin ilman satulaa koska en jaksanut vaivautua laittamaan satulaa. :D Ensin menimme parisenkymmentä minuuttia kentällä, sitten kävimme uittopaikalla kastelemassa jalat (ponilta, ei minulta :D ). Poni meni hyvin, maastossa riitti vauhtia. :)
Niin, vieläkään en ole kuullut omistajista mitään eli en tiedä lähteekö Poni ja jos lähtee niin milloin... Vähän turhauttavaa, mutta jos omistajista ei kuuluu vielä pariin päivään mitään niin kai sitä minun täytyy kysellä mikä on tilanne.

Tänään menemme kaverin kanssa Leko-tallille ratsastamaan, varmaan kirjoittelen siitä sitten oman postauksen. Ihanaa päästä ratsastamaan "oikeasti" kun nyt viime ajat olen köpötellyt Ponilla käyntiä ja maastoillut sillä suokkiorilla. Onneksi siellä on maneesi! Ei tarvitse tuntia perua tämän sateen takia.
Toivon kyllä että tämä sade vähän hellittäisi, niin voisin huomenna käydä A:lla ratsastamassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti