tiistai 1. toukokuuta 2012

Sekalaista päivittelyä

Noniin, jospa vähän päivittelisin menneitä juttuja tänne.

Viikko 15 meillä oli siis talliviikko, en vielä ole käynyt hakemassa arvostelua 3- tallista, mutta mielestäni talliviikko sujui ihan hyvin ilman suurempia mokia.

Seuraavalla viikolla meillä oli normaaleja teoriatunteja, sekä mm. hyvinvointipäivä, varsan opetusta ja ajoa. Sillä viikolla meillä olikin ratsastuskoulussa se supersulkutunti! :D

Viime viikolla meillä oli maanantaina kengitystä, ja tiistaina vain pari tuntia teoriaa. Iltapäivä oli varattu George Morris:n valmennuksen seuraamiselle. Taidettiin seurata kolmea ryhmää, välissä kävin ratsastamassa sh-t. Jekorovalla. Meillä oli "personal trainer" mukana, eli Jeksun nimikkohoitaja. :) Käytiin ensin kävelemässä alatiellä, sieltä mentiin Opistohallin kentälle. Siellä tehtiin vähän väistöjä ja sulkuja, sekä siirtymisiä, vähän ravia plus laukat nopeesti molempiin suuntiin.
Jekorova oli oikein mukava ja kiva ratsastaa! Ihan osaavan tuntuinen, mutta vähän ruosteessa. Laukka oli aika nelitahtista, mutta voi olla että se paranee kunhan tamma saa enemmän lihaksia ja sitä myötä tasapaino korjaantuu.
Lopuksi vielä käytiin vähän kiipeilemässä. :)


Keskiviikkona oli yksi tunti teoriaa, ja iltapäivällä Piken koulutunti. Menin tunnilla sh-r.Noryllilla, eli Röllillä. Rölli oli mukava ratsastaa, vähän vahva edestä alkuun ja jäykkä, mutta etenkin lopputunnista se oli oikein mukavan tuntuinen! :) Tunnilla tehtiin väistöjä diagonaalilla (ensin käynnissä, sitten ravissa) ja voltti ravissa tötteröiden sisäpuolelle (ne oli siis aseteltu voltin muotoon). Voltti oli aika jyrkkä, ja minun piti huolehtia siitä, etten ylitaivuta Röllin kaulaa sen vartaloon nähden.
Niin muuten, alkuun nostettiin laukkaa käynnistä pitkällä sivulla, ja laukattiin sama pieni voltti tötsien sisäpuolelta.
Rölli meni hyvin, ja tunti oli myös hyvä. Pike huomasi pieniäkin virheitä ja korjasi niitä hyvin.
Illalla ei meillä ollutkaan ratsastustuntia, koska oli Pollux-kisat, jolloin tunnit on peruttu.

Torstaina aamulla kerettiin katsomaan muutama laatuarvostelujen suokkivarsa, sitten oli info siitä ohjelmasta, jota Ypäjällä aletaan kuvata parin viikon päästä. Sen jälkeen meidän ryhmällä oli tunti ykkös tallissa haavojen yms. hoidosta.
Iltapäivä oltiin valjasvestaalla, ja kyllä se riimu siitä pikkuhiljaa valmistuu! Enää pari palasta jäljellä! :)
Niin, ja minä + kaksi muuta ilmottauduttiin vapaaehtoisiksi ratsastajiksi opetusharjoitukseen. Meidän pieni ryhmämme meni klo 12 ryhmässä, minä menin pv-t. Kismetillä.
Tunnin aiheena oli peruutus. Minun osaltani tunti ei mennyt kovin hyvin, en yhtään osannut ratsastaa Kismetiä rennoksi, se vain nosti turpansa kohti kattoa.. Muuten Kismet oli oikein kiva ratsastaa, herkkä ja mukavat liikkeet, mutta tuo pään nostaminen oli kyllä ongelma. En siihen saanut oikein kummoisia neuvoja, opettaja käski pitää kädet rentoina, mutta ei nyt vaan toiminut. Haluaisin kokeilla tammaa vielä joskus toiste, tunnilla tai sitten itsenäisesti.

Perjantaina oli kaksi teoriatuntia ja sen jälkeen päästiin lähtemään kotiin!


Sunnuntaina meillä oli tunti Varkaudessa Leko-tallilla, menin Maukalla. Ensimmäinen ajatus oli tuntilistan nähdessäni että tästä ei tule mitään! Mutta tunnin edetessä näköjään muistin ratsastaa melkein koko ajan, niin Maukka kulki oikein kivasti! Vähän tahmailua oli siellä täällä, mutta olin aika tyytyväinen, sillä tuo oli vasta toinen kertani kyseisellä ruunalla.
Tunnilla tehtiin voltteja kulmiin käynnissä, ravattiin ja tehtiin siirtymisiä. Sitten nostettiin laukkaa käynnistä ja tehtiin laukkaympyrä.
Laukat nousi aika hyvin, paremmin kuin edellisellä kerralla. Laukkojen jälkeen loppukäynneissä Maukka oli jopa reipas! :)
Tunti oli mukava, ja nyt vain odotan milloin meillä on seuraavat vapaat niin, että päästäisiin uudestaan Lekolle tunnille!

Vähän sekainen teksti, mutta kai sekin on parempi kuin ei mitään. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti