sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Lasinan vauva ♥

Lasina varsoi 18.5.2012 Cerosta orivarsan! :)
Keskiviikkona oli nimikkotarkastukset, silloin Lasinalla oli jo toisessa nisässä vahatippa, illalla vahatipat oli jo molemmissa nisissä. Torstaina maitoa melkein jo valui, ja tamma oli vähän ärtyneen tms. oloinen.
Kysyttiinkin tallimestarilta, että saadaanko yöllä käydä tammaa vahtimassa ja saatiin lupa. Ensimmäinen tarkastusreissu tehtiin vähän ennen puolta yötä, ja silloin Lasina oli ihan rauhallinen ja "normaali". Mentiin sitten takaisin kämpille ja yritettiin pysyä hereillä. :D
Seuraava tarkastusreissu oli tarkoitus tehdä n. puoli kolmen aikaan, mutta vaille kaksi tallimestari soitti, että nyt on varsa syntynyt. Siitä sitten nopsaan pyöräiltiin tallille, ja oltiin siellä ehkä noin tunnin ajan. Nähtiin kun varsa nousi ensimmäistä kertaa jaloilleen, ja kaikkea muuta kiinnostavaa. Varsa oli iso, mutta Lasina oli hoitanut synnytyksen oikein hyvin. :)
Varsa oli ihan kuin kopio Lasinasta (tai Lasinan ensimmäisestä varsasta, Yandosta); ruunikko, pitkä naama, pieni tähti. :)



Yksi ratsastuksenopettajista oli nimennyt varsan Jeremyksi. :P Eilen, lauantaina, Lasina ja varsa pääsivät ensimmäistä kertaa ulos. Oli ihan hommaa saada "pikkumies" ulos karsinasta, hyvin se osaa jo pukittaa. ;)
Koska tänään hyvä sää jatkui, molemmat pääsivät taas ulos. Varsa myös punnittiin samalla reissulla, "pikkuinen" painaa hurjat 76kg kahden päivän ikäisenä!
Loppuun vielä muutama kuva ensimmäisestä ulkoilusta. :)




2 kommenttia:

  1. pitkät on varsalla koivet ainakin:)

    VastaaPoista
  2. On kyllä! :D Siitä tulee varmasti ihan hyvän kokonen hevonen isona. :)

    VastaaPoista