tiistai 15. toukokuuta 2012

Höpinää :)

Tuota noin, vähän nyt viivästyi se lupailemani postaus, mutta nytpä voisin jonkin verran tehdä tilannekatsausta! :)

Viime viikon keskiviikkona meillä oli iltapäivä varattu soveltuvuuskokeisiin, aamulla kymmeneltä oli yksi teoriatunti. Ennen sitä, kävin maastoilemassa Ylverillä Jekorovan + hoitajan kanssa, oli oikein mukava maastoreissu! :)
Lounaan jälkeen menimme kolmostalliin katsomaan, kenellä kukin ratsastaisi soveltuvuuskokeissa. Minulle oli laitettu Rölli, mutta ennen omaa vuoroani minulle oli laitettu kävelyhepaksi Kismet. Köpöttelin sen kanssa maneesin toisessa päädyssä ja samalla katselin kun ensimmäinen rempalle haluava porukka ratsasti.

Meitä hhp:lle hakevia oli viisi. Puolisen tuntia oli aikaa itsenäiseen ratsastamiseen, sen aikana tein vähän siirtymisiä, väistöjä, käyntiä, ravia ja laukkaa. Puolen tunnin jälkeen menimme osastoon, ja vuorotellen mentiin ravipuomit + kavaletti laukassa.
Minä jotenkin unohduin matkustelemaan sinne satulaan, enkä saanut Rölliä ratsastettua sopivan nopeaksi ja teräväksi, puomeista ei edes puhuta.. :D
Onneksi kuitenkin onnistuin istumaan selässä suht korrektisti, joten en ollut ihan totaalisen surkea.. Noh, oma moka että en ratsastanut niin hyvin kuin olisin voinut, ja joko sinne hhp:lle pääsen tai sitten en. Sen näkee sitten myöhemmin.

Illalla oli ratsastunti, ei olisi kyllä yhtään enää jaksanut, mutta onneksi menin!
Meillä oli estetunti, päästiin ulkokentälle ja ratsuna oli sh-t. Brita.


Mentiin ensin puomeja, sitten ristikkoa, pystyjä ja okseria. Esteet ei olleet mitenkään huimia korkeudeltaan, ehkä n.60cm, mutta juuri sopivan kokoisia että niitä pystyi menemään hyvällä fiiliksellä ajattelematta liikoja. :) Oli tosi kivaa! Opettaja nauroi, me naurettiin ja yleisö nauroi, oli oikein hyvä ja kiva tunti, ei haitannut ollenkaan vaikka en ihan pro-hyppääjä ollutkaan. :D
Britalla oli helppo ja mukava hypätä, vaikka hieman omalaatuinen hyppytyyli sillä on, voisin mennä sillä toistekin estetunnille! :)
Torstaina iltapäivällä oli ajoa, ensin ajettiin porukalla pikkulenkki, meillä oli taas Kepa, eli lv-t. Kelsey Hip.
Sen jälkeen ajeltiin lavakärryillä, siirrettiin tarhojen vierestä risuja pois, ja sen jälkeen käytiin raviradan vierellä pujottelemassa koivikossa. :)


Viikonloppu menikin kotona ollessa, sunnuntaina kävin ratsastamassa Topilla pitkästä aikaa. Ruuna oli oikein kiva, vaikka kerran karkasikin.. :D Ratsastus sujui tosi kivasti, laukatkin nousi kivasti vaikka ensin yritti vähän pukkailla. Tehtiin vähän väistöjä käynnissä, harjoiteltiin pikkuisen sulkuja ja ihan vain ravailin ja yritin saada Topin rennoksi. Ratsastuksesta jäi hyvä mieli, ja oli ihana touhuta hömppänän kanssa! :)

Maanantaina tulin omalla kyydillä opistolle. Iltapäivällä meillä oli varsanopetusta, saatiin laittaa valjaat ja kuolaimet ihan ekaa kertaa ikinä kahdelle varsalle. Oli jännää, mutta onneksi varsat käyttäyti hienosti! Käytiin lisäksi ohjasajaen taluttamassa pienet lenkit varsojen kanssa. :)

Tänään aamulla seurattiin varsanäyttelyjä, ja iltapäivällä tehtiin yrittämisen kurssilla reissu yhteen hienoon hevostenkasvatuspaikkaan. Paaaaljon hienoja hevosia ja hieno paikka! :)
Huomenna nimikkotarkastukset ja ratsastusta iltapäivällä.

Loppuun vielä pari kuvaa siitä reissusta, kun käytiin kahluuttamassa tammoja. Lasina tosin keskittyi olennaiseen. ;)

Kuvien © Noora ja Anni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti