sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

"Kopsu menee GP:ta, suomenhevosten GP:ta!!"

Elikkäs, menin toissa viikolla ratsastuskoulun tunnilla Kopsulla. Alkuun tehtiin kolmikaarisella kiemurauralla voltteja ja siirtymisiä, käynnissä ja ravissa. Kopsu meni siinä ihan mukavasti, mutta vasemmalle kaatui sisäapuja vasten, ja roikkui ohjilla.

Sitten jatkettiin sulkuharjoituksia; pitkällä sivulla ensin voltti, sitten sulku ja vielä loppuun voltti. Siitä sitten käyntiä, lyhyellä sivulla laukka ja pitkän sivun keskelle laukkaympyrä.
Alkuun etenkin laukka meni vähän niin ja näin, laukka kyllä nousi hyvin, mutta Kopsun tasapaino tuntui olevan aivan jossain muualla kuin siinä hetkessä.
Lopussa kuitenkin saatiin tosi hyviä pätkiä ja laukkaympyröitä, kun hoksasin, kuinka siellä satulassa istuessa voi auttaa hevosta suorittamaan tehtävää. Eli siis unohtaa matkustelu ja ruveta ratsastamaan!

Sulut sitten! Kopsu on tosi kivan herkkä hevonen, ja sulut meni alusta alkaen ok:sti. Taidettiin tehdä sulku kerran käynnissä ja sitten saatiinkin lupa siirtyä raviin. Kopsu oli aivan SUPER!! Ihan viimeisissä suluissa se alkoi jo väsyä, mutta tehtiin oikeita sulkutaivutuksia! Opettajakin oli ihan hurmiossa. :D

Vaikka Kopsu alkuun olikin vähän apuja vasten ja painoi ohjille jonkin verran, se kuitenkin liikkui kivasti jo alkutunnista. Loppua kohden se vain parani, sulkujen avulla sain hepan polkemaan takasillaan alle, ja tehtävien ynnä muiden avulla saatiin aikaiseksi hyvin alleen polkeva, suurimman osan ajasta mukavasti muodossa liikkuva hevonen!

Tunnin jälkeen (ja aikana! :D) olin ihan hurmiossa! Kopsu sai paaaaljon kiitosta, niin minulta kuin opettajaltakin, niin hienosti se liikkui! Täytyy myöntää, että olin myös itseeni todella tyytyväinen! Kyllä sieltä matkustelevan ratsastelijan alta kuoriutuu silloin tällöin oikeasti aika osaava ratsastaja, vaikkei sitä uskoisi! :D Oli mukava kuulla kehuja, vaikka jossain vaiheessa jo vähän alkoi melken nolottaakin kun tuli niin paljon hyvää palautetta. Opettaja sanoikin, että nyt minun pitää olla tyytyväinen itseeni, kun meni noin hyvin!
Hyvä tunti, hieno Kopsu ja hyvä opettaja joka saa minusta ratsastajan irti! Ei voi olla kuin tyytyväinen, tuolla tunnilla jaksan taas jatkaa tätä hommaa vielä PITKÄÄN!

(Niin, otsikko tuli opettajan suusta, tuolla tavalla huuteli kun tehtiin Kopsun kanssa oikein hyvää sulkua. :D)

Tyytyväinen ratsastaja (ja Kopsun uusin fani) kiittää ja kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti