keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Vapaapäivät, ja meikä junnaa Ypäjällä

Ihmeellistä, first time evör minä olin se, joka ensimmäisenä vetäytyi oman huoneen rauhaan! Niin, ja huomatkaa, oman huoneen. ;) Meillä alkoi tänään parin päivän (oikeastaan puolentoista päivän) vapaat, ja osa porukkaa lähti kotiin, kuten huonetoverini. Nyt siis parin päivän ajan olen yksinvaltiaana täällä huoneessa. :D

Mutta tähän päivään!
Aamulla aikaisin ensimmäisellä tunnilla oli anatomian tentti, joka osottautuikin vähän helpomman tuntuiseksi kuin mitä odotin. Mahdollisesti menee jopa läpi!
Sitten olikin jokunen tunti vapaa-aikaa, kävimme katsomassa Christoph Hessin valmennuksia. Se mies kyllä osaa asiansa, ja puhuu aiheesta!
Iltapäivällä oli ratsastusta, harjoiteltiin ratsastuksen näyttöön, eli päämäärättömästi juoksentelimme pitkin maneesia. Menin knabstrup-ruuna Pellellä ( Pjerrot af Dalbjerg DK ). Pelle oli ihan kiva, mukavan herkkä. Ravissa en osannut istua sitten ollenkaan, mutta laukka sujui tosi jees!

Ratsastuksen jälkeen kävimme kauppareissulla katsomassa pihattoon muuttanutta Ileä, ja otin siitä jokusen kuvan. Ihana hömppisruuna. ♥
Kauppareissulta palatessa pyöräilimme itse C. Hessin ohi (joka seisoi kadulla tekstaamassa) ja hän sanoi meille "Hello!". Eli siis suuri julkisuuden henkilö puhui meille, iik!
Kakkostallin kautta mentiin myöskin, kävin nopsaan harjailemassa Lasinan ja laitoin sille takasiin lämppärit (eilisessä nimikkotarkastuksessa kävi käsky).
Tammoista tulikin mieleen, eilen syntyi ensimmäinen tämän vuoden varsoista!! Sh-t. Ania varsoi viikon etuajassa yllätysvauvan, sievän pienen hevosen alun. Ihana otus, mammatamma myöskin. :)



Illalla olikin ratsastustunti r.koululla, menin sh-r. Kopsulla.
Alkuun mikään ei oikein tuntunut toimivan enkä osannut istua siellä satulassa, mutta toisaalta taas oli ihan mukavaa. :D Tehtiin loppuun sellaista tehtävää, että käännettiin lyhyeltä sivulta vähän aikaisemmin, tehtiin pieni voltti käynnissä --> nostettiin laukka --> laukkaa suoraan --> raviin siirtyminen ennen kulmaa (huom! sisäpohje!! suoruus!!) --> ravivoltti kulmaan, lyhyt sivu ravia ja vielä yksi voltti.

Kun vaihdettiin suuntaa oikeaan (joka minun mielestäni oli sekä minulle että hevoselle vaikeampi) kaikki jotenkin naksahti paikalleen! Kopsu alkoi polkea alleen, minkä seurauksena minä pystyin istumaan pomppimatta siellä selässä ja kaikki oli tosi jees!
Tunnin jälkeen sainkin ihanaa positiivista palautetta, että Kopsu liikkui hyvin ja todellakin alkoi polkea alleen lopputunnista (olisittepa muuten nähneet loppuravit!
Kopsu liikkui todella kivasti!) mikä ei kuulemma ole kovin yleistä tuolla hevosella. Ja hih, opettaja vielä sanoi että minä olen aika näppärä ratsastaja. :P Phuh, ihanhan tässä hämmentyy noin kivasta palautteesta, mutta kerrankin pakko hehkuttaa kun oikeasti sai hyvää palautetta ja hevonenkin toimi hyvin!
Anteeksi jos jotain ärsyttää tällainen itsensä kehuminen, mutta itsestäni on varmasti kiva lukea tämä teksti joskus, kun mikään ei suju ja hevonen ei toimi millään tavalla.

2 kommenttia:

  1. Hahaha :D Ihana! "suuri julkisuuden henkilö puhui meille, iik!" Kiva, kun kerroit mitä teitte tunnilla, voi ite sitten matkia ja muokkailla noita omiin kokeiluihin.. Lisää noita!

    VastaaPoista
  2. Noh, jos näillä fiiliksillä pääsee tunneilla menemään, niin ehkäpä tulee myöskin kerrottua tehtäviä mitä tehtiin yms. :)

    VastaaPoista