keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Lomailua ja heppailua.

Joululoman viimenen viikko menossa, ei mitään ihmeellistä ole tullut tehtyä. Ensimmäiset päivät meni ihan koomassa, nukuin ja lepäsin. :)

Nyt sitten tiistaina meillä oli ratsastustunti Varkaudessa, menin sh-t. Sanilla. Tehtiin väistöjä käynnissä ja ravissa, plus lopuks laukannostoja keskihalkaisijalla. Väistöt parani loppua kohden, kun vähän tajusin tamman ratsastuksesta jotain. Kunnon johtavalla ohjalla ja selkeillä avuilla saatiin ihan ok väistöjä aikaseksi, ravissa myös. Lopussa saatiin pari oikein kivaa raviväistöä tehtyä, ja tamma oli kivan tuntuinen. Kunhan vain muistin myödätä! Huomasin, että yksi ratsastuksellisista virheistäni on palailemassa takaisin, nimittäin staattinen käsi. Eli käsi ei välttämättä ole kova, mutta se ei jousta, toisinsanoen unohdan myödätä ja jään vain pitämään ohjasta. Heti kun huomasin tuon vian, niin Sani alkoi kuunnella paljon paremmin pidätteitä + istuntaa!


(Kuva on aiemmin otettu, ei mikään paras kuva ratsastuksellisesti, mutta näkeepähän siitä vähän tamman kokoa ja näköä :) )

Huomasin tunnilla myös sen, että Sanilla on aivan ihana ravi! Kun uskalsin laskea liikkumaan kunnolla eteen, tamma liikkui tosi kivasti. Ja parasta siinä oli, että ravissa pystyi istua! :)
Laukannostotkin onnistuivat ihan jees, muutamaa pukkisarjaa lukuunottamatta. :D Pari kertaa tamma vähän tuli pohjetta vasten kaarteissa ja meni pikkuisen eri reittiä kuin mitä minä meinasin, mutta en kuitenkaan alas tullut. :D Pukeissa tasapaino heilahti kyllä aika paljon, kun Sani ei ole mikään pikkuinen heppa ja kun taas minä en ole mikään maailman pisin ihminen. Mutta lähinnä ne sen kiukuttelut naurattivat. :)

Kaikenkaikkiaan tunti onnistui ihan hyvin, tehtävät sain suoritettua melko hyvin ja huomasin omia virheitäni ihan mukavasti. Nyt vain täytyisi päästä niitä korjailemaan!

Tänään, keskiviikkona, kävin aamupäivällä ratsastamassa kaverin hevosella. Vähän ravailtiin, tehtiin väistöjä ja nostettiin muutaman kerran laukkaa. Kovin paljoa ei voinut tehdä kun kenttä oli niin liukas. Suurelta osin siinä oli lumi tallautunut ihan kivasti, mutta joissakin kohdin lumen alta paljastui jäätä. Ruuna meni kuitenkin kivasti, etenkin kun ottaa huomioon että edellisestä kerrasta on aika paljon aikaa. :D Mutta täytyy myöntää, että hyvin koulutetulla ja hyvin ratsastetulla konkarihepalla on aina mukava ratsastaa! Vähän töhöenergiaa sillä tuppasi olemaan, ja muutaman kerran piti muka säikkyä jotain mörköjä. Onneksi tuo ei ole kuitenkaan kovin sähäkkä otus siinä mielessä, että säikkymiset kuitattiin pienellä melkein lähtemisellä ja pienillä sivuloikilla. :) Oli kivaa! :)

Huomiselle saatiin tunnit meidän pienelle porukalle taas tuonne Leko-tallille, tällä kertaa mahdollisesti saadaan jopa kuvia! Koska tunneilla on aika täyttä, niin mahduttiin peräkkäisille tunneilla: ensin menee yksi ja sitten kaksi seuraavalla tunnilla. Täytyy vain muistaa ostaa pattereita kameraan, niin saisi pitkästä aikaa vähän kuvamateriaalia!

Kuvista tulikin mieleeni, että sain syksyn harjoituskisoista jokusen kuvan lisää! Täytyy tähän laittaa maailman söpöin kuva ruunasta. ♥ ©Jenni Taskinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti