lauantai 14. tammikuuta 2012

Paluu Ypäjä arkeen.

Ei päästykään silloin lomalla enää Lekolle tunnille, kun opettaja oli sairastunut. Mutta kävin sitten perjantaina ratsastamassa talli Z:lla, menin sellaisella kivalla lämminverisellä ruunalla. Tunti sujui mukavasti, harjoiteltiin asettamista, mentiin vähän ravia sekä koottiin käyntiä. Sitten kun itse tajusin, mitä tarvitsee tehdä siellä satulassa, ruuna kokosi todella hienosti! Loppuraveissa se vähän alkoi jo myödätä ja laskea päätään alaspäin, ja ravissakin saatiin tosi kivoja pätkiä. :)

Sitten lauantaina kävin vuokraamassa siellä toisella tallilla entistä hoitohevostani. Satulassa tuntui niin kotoisalta, vaikka tammalla olin edellisen kerran ratsastanut toukokuussa! Teimme vähän siirtymisiä, voltteja ym. Tamma oli yllättävän kiva ja herkkä ratsastaa, joskus se on vähän tahmean oloinen, mutta nyt se tuntui tekevän mielellään töitä. :) Oli mukavaa, ja tamma meni kuntoonsa nähden tosi kivasti. Saan huomenna kuvia ratsastuksesta, joten lisäilen kuvia sitten myöhemmin, mutta tähän väliin voisin laittaa yhden kuvan minusta ja tammasta.


Sunnuntaina puolen päivän aikaan suuntasimme auton nokan kohti Ypäjää, minä kuskina! ;) Jokunen tuntihan siinä meni ajellessa, välillä hirvitti ihan kun joillakin autoilijoilla tuntui olevan tuli hännän alla! Vähänkin jos oli turvaväliä edellä olevaan autoon, niin eikö jo joku siihen kiilannut, ihan uskomatonta!
Kuitenkin, illalla saavuttiin Ypäjäcityyn, sitten vain nopea tavaroiden purku ja äiti ja iskä siitä sitten läksivät suoraan ajamaan takaisin kohti kotia. Kaksi viikkoa taukoa, mutta juttujen taso ei ypäjätovereiden kesken ollut sinä aikana muuttunut mihinkään. ;)

Maanantaina meillä oli pari teoriatuntia luokassa, ja yksi tunti sitten talleilla. Meidän ryhmällä tunti pidettiin ykkösellä, ja aiheena oli lämpö/kylmähoidot ja linimentit. Ihan mielenkiintoinen aihe ja mukava tunti.
Tiistaina taas aamusta pari teoriatuntia ja iltapäivällä sitten kengitystä, joka oli aika sähellystä ainakin omalta osaltani! Tällä tunnilla päästiin tekemään normaalia enemmän (meillä oli nyt eri opettaja kuin ennen) ja vaikka tuntui välillä vähän epätoivoiselta, niin kuitenkin uhrimme sh-r. Jaani sai kengät jalkaan, ja toivottavasti ne ovat vieläkin sillä jalassa! :D
Keskiviikkona meillä oli varustehuollon (?) tentti, teoriatunti ja ajotunnit iltapäivällä. Valjastaminenkin tuntui aika säätämiseltä pitkän tauon jälkeen, mutta itse ajaminen meni ihan ok.


Torstaina oli teoriatunti aamulla, sitten tuotantoympäristön tentti. Iltapäivällä sitten meillä oli ratsastuksen teoriaa Opistohallin kahviossa, ihan mielenkiintoista, mutta esille ei tullut kovinkaan paljoa mitään uutta.
Perjantaina sitten olikin vain teoriaa, ruokintaa ja anatomiaa, ja sitten suuntana olikin Loimaan juna-asema. Koska oli perjantai 13 päivä, niin tottakai jotain "mukavaa" piti sattua, joten junat olivatkin mukavasti vähintään puoli tuntia myöhässä. Meinasi usko loppua, kun edellisen kerran junassa matkustin tapaninpäivänä, joka sekin oli uskomattoman epäonninen päivä.. Mutta, kotiin pääsin kuitenkin ihan saman päivän aikana.


Tänään lauantaina kävin vuokraamassa sen suomenhevosruunan. Vähän stressaantuneen oloinen jollakin tapaa, mutta ratsastus sujui kuitenkin ihan mukavasti. Vasen laukka etenkin nousi tosi mukavasti, jopa käynnistä! :) Huomenna pitäisi olla aamupäivällä tunti talli Z:lla, ellei tule viime hetken peruutuksia. Tunnista tulossa mahdollisesti kuvamateriaalia, ainakin kuvaaja on varattu! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti