sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Arkea, arkea.

Noniin, taas kerran täällä junassa istuskelen, määränpäänä Hevosopisto. Nyt ei sitten ihan heti tarvitsekaan uudestaan lähteä reissaamaan, vaan olemme opistolla kiinni seuraavat kaksi viikkoa. Ensin meillä on perjantaihin asti teoriaa, sitten perjantai-iltana alkaa tallivuoro iltatallista. Tällä kertaa minä olen kakkostallissa töissä, ihan jännää päästä näkemään kuinka homma siellä toimii.
Niin, uskaltauduin vihdoin ja viimein hakemaan tallivuoroarviointi lappusen kolmostallilta, eli ensimmäiseltä tallivuorolta. Positiivinen yllätyshän sieltä tuli, enkä ollut edes tehnyt mitään väärin mistä olisi erikseen tarvinnut mainita. Nyt sitten kun uskaltautuisin hakemaan arvostelulapun ykköstallilta! :P

Viime viikko oli teoriaa, maanantaina ei tainnut olla mitään erikoista. Paitsi että joo, iltapäivällähän meillä olikin valjasverstasta! Aloitettiin tekemään nahkariimua, ja lisäksi tehtiin loppuun ketjuriimunnarut, mitkä ensimmäisellä tunnilla aloitettiin. Ihan ok siitä tuli, ei mikään maailman kaunein, mutta kuitenkin ihan itse tehty. ;)
Tiistaina aamupäivällä taasen teoriaa ja iltapäivällä oli ratsastusta. Meidän ryhmä oli jaettu puoliksi, oli "taas" estetunti ja tunnin piti "taas" ohjaajaopiskelija. Menin Maikilla (Söpimaija), tunti meni kivasti vaikka Maikki meinasi olla välillä vähän vahva edestä. Mutta etenkin loppua kohden homma tuntui sujuvan tosi mukavasti!
Alkuun vähän verkattiin ravissa niin, että kevennettiin 5 askelta ja 10 askelta oltiin kevyessä istunnassa. Sitten ensin otettiin laukkaa vähän kiinni, sitten eteen, ja taas kiinni jne. Ennen hyppäämistä menimme vähän aikaa puomeilla, siitä sitten pikkuhiljaa korotettiin. Tosin korkeimmillaan esteet olivat ehkä n.50cm. Menimme kahta pystyä ja ensin ristikko+2 puomia innaria, lopuksi 5 ristikon innaria. Kun itse sain vähän siitä kiinni, miten Maikkia tuli ratsastaa ja esteiden välissä sain vähän hillittyä vauhtia, niin etenkin pari viimeistä hyppykertaa onnistuivat tosi jees! :) Lisää näitä!

Keskiviikkona taasen aamupäivästä teoriaa, iltapäivällä kengitystä. Taas jakauduttiin pieniin porukoihin, ja meidän ryhmän uhriksi joutui suokki Pluto. Jotenkin kaikki tuntui vähän helpommalta kuin ennen, ja olinkin ihan tulessa tunnilla! ;) Irrotin 2 ja ½ kenkää, vuolin 2 jalkaa, ja naulasin pari kenkää + kotkasin myöskin pari kenkää. Vaikka ei hirveän nopeita oltu edelleenkään, niin työvaiheet tuntuivat kuitenkin jo sujuvan vähän iisimmin.
Torstaina sama homma jatkui, eli teoriaa pari tuntia, sitten oli ajotunnit. Tosin niin, meillähän oli viime viikolla varsojentalutukset, eli maananataina minä menin tarhaamaan varsoja puoli yhden aikaan (vein Illerin, niin ja matkalla oli vähän säätöä, niin minulta {ja onneksi ainakin yhdeltä muultakin;D}pääsi varsa irti) ja illalla haettiin viiden pintaan varsat sisälle. Minulla oli maanantain lisäksi talutukset keskiviikkona (aamulla puoli kasilta ulos+puoli yhdeltä sisään, ke vein Iskelmän) ja torstaina. Torstaina sitten vein nimikkoni varsan, eli Isandran. Aamulla ei mitään ongelmaa, mutta iltapäivällä niitä hakiessa ei ensin meinattu nähdä varsoja missään. Ne olivatkin mukavasti tajuttoman kokoisen laitumen toisella reunalla, ja sielä niitä olikin tosi kiva hakea lumessa kahlaten. :D Kuitenkin sitten kaiken säädön jälkeen (hikisinä ja hengästyneinä) kerettiin ihan ajassa tunnille. Minä ja parini ajettiin sh-r. Tarun Tähdellä, mukavan vauhdikas heppa! :) Ja sitten tuntien lopuksi vielä vähän aikaa istuttiin reen kyydissä.


Perjantaina olikin sitten vain kaksi teoriatuntia ja koulu loppui siihen! :)
Niin, käytiinhän me torstaina ratsastuskoulussa tunnilla! Menin sh-r. Hikulla. Tunti meni oikeastaan ihan ok, itse en vaan meinannut osata ratsastaa ollenkaan! Mutta laukannostot käynnistä sujuivat tosi hyvin, sekä loppuraveissa sain yhden ympyrän ajan Hikun ravaamaan rauhallisesti! :) Opettaja oli mukava ja kuitenkin tunnista jäi hyvä maku suuhun, joten ensi viikolla uudestaan tunnille, jos vaan mahdutaan!

3 kommenttia:

  1. Hihihi. Sulle ei ikinä tuu kommentteja. :) Tee postaus sun ratsastusvarusteista..? Erikoispostauksen aika! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, eli sain säälikommentin! ihanaa :D

      Poista
    2. Joo, voisinpa tuosta kirjoittaakin postauksen, omista kamoista en kyllä kuvia ala ottamaan kun ovat niin törkyset. :D

      Poista