keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Viimeistä kertaa matkalla Ypäjälle tänä vuonna!

Huokaus, kun aika vaan rientää. Ajattelin, että olisin voinut tässä vapaapäivillä kirjoittaa "kunnollisen" postauksen, mutta jotenkin se vaan taas jäi. Saatte tyytyä tähän pienimuotoiseen päivitykseen. (Onneksi tosiaan tämä on pariin viikkoon viimeinen junareissu tähän suuntaa!)

Loppuviikko menikin oikeastaan ihan hujauksessa, ei siellä mitään ihmeellistä tainnut tapahtua. Maanantaina aamutallissa tuntui menevän ihan ihmeellisen pitkään, jotenkin oli koko aamu hirveätä säätöä. Mutta kuitenkin pääsin välillä käymään kämpillä pakkaamassa, ennenkuin sitten syöksyin lounaalle. Lounaan jälkeen kävin hakemassa heppoja kaukotarhoista ja tein päivätallijuttuja, eli heinien jakoa, lakaisua, tarhaamista ym. Päivätalli sujui nopsaan, ja pääsin lähtemään tallilta ajoissa. Kerkesin jopa vaihtaa vähän siistimpää vaatetta päälle ja kasata kamat. Sitten vain asemalle ja junaan kohti kotia!


Tiistaina sitten nukuin aika pitkään, vähän univelkoja pois. :) Illaksi sitten meille oli varattu tunti Leko-tallilta. Ratsuiksi saatiin samat hummat kuin viimeksi, eli siskoni meni sh-t. Sannilla ja minä pv-r. Rensolla. Edellinen tunti kun meni kauniisti sanottuna aivan pylylleen, jatkoimme tämän kertaisella tunnilla samaa aihetta, eli laukkapuomeja ja niillä askelmäärien säätämistä.
Rensolle tehtiin taktinen kuolainten vaihto, ja vaikka yleensä vähän karsastan kovempiin kuolaimiin vaihtamista, niin täytyy myöntää että noilla olympioilla laukkaaminen oli hurjan paljon helpompaa! Sain Renson pään pysymään helpommin ylhäällä ja näin pystyin istumaan satulassa paremmin ja näin ollen säätelemään laukkaa helpommin.

Menimme ravipuomeja ympyrällä ja sitten vain kahta puomia laukassa, väliin pyrittiin saamaan 5-6 laukka-askelta noin alkuun ainakin. Viimeksi kun Renso vain veti pään alas ja siinä sitten katosi ratti ja jarrut. Se siis edellisellä kerralla vei minua vähän kuin märkää lapasta. :D
Tällä kertaa muistin myös tehdä itsekkin siellä selässä jotain, enkä vain matkustaa (vaikka myönnän, että ajoittain jumahdin istumaan sinne selkään ja oleilemaan). Renso on kuitenkin niin kivan herkkä hevonen muuten ratsastaa, sitä sai tosi kivasti ratsastettua istunnalla.
Menimme puomit välillä jopa 7 askeleella, ja muutenkin tunti onnistui paljon paremmin kuin viimeksi! Vieläkään ei mennyt mitenkään erikoisen hyvin, mutta sain vähän kiinni siitä tunteesta millaista sen homman pitäisi olla! :) Nyt kun pääsisin Rensolla tuuppailemaan ihan koulutunnille (puomit ym. kun tuntuvat aina jotenkin sotkevan minun pienen pääni, ja en sitten osaa ratsastaa ollenkaan :D), sitten mahdollisesti voisin jopa pätkittäin osatakin ruunalla ratsastaa.
Olin tuntiin ihan tyytyväinen, koska edes muutama onnistuminen siihen mahtui! :)


Keskiviikkona, eli tänään, nukuin myös mitkään ja en tehnyt oikeastaan mitään ihmeempää. Nyt sitten vain odottelen Pieksämäen asemalla junassa lähtöä, pääsisi takaisin Ypäjäcityyn, nukkumaan ja pinnistelemään viimeiset päivät ennen joululomaa!
Enää on siis jäljellä vain to-ma, tapaninpäivälle eli maanantaille on jo junaliput varattu viimeiseen junaan. Kotona olen ehkä yhdentoista aikaan illalla, ja sitten on ihanat (melkein) kaksi viikkoa vapautta!!
Voisin kuvitella näitten viimeisten päivien kuluvan suht nopsaan, kun on niin paljon tekemistä ja saadaan ratsastaakin. :)

Hevosista tuli mieleen, että viikonloppuna kolmostallista jouduttiin lopettamaan hevonen, pv-r. Cesar Gold. Surullinen tapaus, raukalla oli vielä niin huono tuuri, nimittäin meidän ensimmäisillä talliviikoilla sillä oli kaviopaise. Nyt vain kävi niin valitettavan huono tuuri, että se sai niin pahan ähkyn ettei sitä hoidoista huolimatta voitu pelastaa.
Nuku hyvin Cessu. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti