keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Heissulivei vain! (Ypäjä päivitystä)

Joo-oh, huomasin tuossa että on vähän jäänyt tuo kuvasysteemijuttu päivittämmättä. Nooh, jospa minä sitä tässä pikkuhiljaa aina päivitän, päivät eivät kyllä sitten mene ihan justiinsa, mutta ehkä sen kestää. :)

Tänään oli ensimmäinen ratsastus Ypäjällä. Aamu meni ensin hevosen harjaamista sun muuta opetellessa, onhan näillä täällä pikkuisen erisysteemit kuin meillä, mutta aika perussetillä mennään.
Ratsukseni sain pienen, n.150cm suomitamman nimeltään Söpimaijan elikkä Maikin. Tamma oli ihan mukavan oloinen harjata ja varustaa, vähän meinasi välillä luimia ja esittää vähän kovista. Ratsastaessa tamma oli todella kiva! Pieni ja pyörä, mutta menevä ja herkkä. Pelitti hyvin istunnalla ja avut sai pitää pieninä. Laukoista se etenkin tuntui vähän kuumuvan lisää. Maikilla haluaisin joskus ratsastaa uudestaan vähän pidempäänkin, nyt vain kävimme oikeastaan askellajit läpi ja teimme vähän siirtymisiä. Opettaja vain katsoi miten kukin istuu ja ratsastaa.

Sitten käytiin hoitamassa meidän nimikkohevosiamme, minä sain 2003 vuonna syntyneen ruunikon pv-tamma Lasinan, ja vielä parin viikon ajan "sivutuotteena" on sen keväällä syntyneen tammavarsan Ypäjä Isandran. Tamma vaikuttaa ihan mukavalta ja kiltiltä, vähän alkaa olla jo tympääntyneen oloinen varsaan. :D
Isandra taas on supersosiaalinen ja syötävän suloinen! Ja hauskan värinen, paljon sekakarvoja tummalla pohjalla, varmaankin siis kimoutuu. Nyt kun tammaa ja varsaa olen hoitanut tämän viikon, varsa tuntuu enemmän tutummalta kuin tamma, mikä johtuu siitä että varsa on koko ajan vieressä näpläämässä jotain ja haluaisi kaiken huomion itselleen kun taas Lasina on keskittynyt syömiseen.
Tänään olikin vähän erilainen tilanne, kun ajoitimme hoitokerran ennen ruokintaa. Näinpä tammakin tänään otti kontaktia ja oli vähän enemmän seurallinen kuin aikaisemmilla kerroilla.

Käytiin myös Ratsuriihessä, hurjan Ypäjäcityn "keskustassa" sijaitsevassa ratsastustarvikeliikkeessä. Kaikki oli kamalan hienoa ja kamalan kallista! :D Valitettavasti minun budjetillani ei merkkituotteita suoraan liikkeistä juuri osteta. Ostin sitten kuitenkin HV Polon laukun; nyt on sitten kunnollinen ja hieno (ja iso!) laukku koulua varten. :D


Huomenna olisi ensin pari teoriatuntia edessä, sitten iltapäivä meneekin näillä näkymin kengityspajalla. Perjantai taisi olla aika teoriapainotteinen, muistaakseni. Tosin taitaa meillä olla yksi tunti valjasverstaalla, pienesti toivon että pääsisimme jatkamaan aloittamiamme nahka+ketjuriimunnarujamme. Vähän vaikeaa se ompeleminen ym. oli, mutta kun vauhtiin pääsi niin se oli hurjan kivaa! :) Kun vain oppisin ompelemaan niin, että myös nurjalla puolella olisi suht siistejä ompeleita! :D

Näillä mennään, perjantaina sitten kotiin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti