perjantai 18. marraskuuta 2011

Tallivuoropäivä, vähän selitystä mitä aiheeseen liittyy. :)

Talliviikot paria päivää vaille puolessa välissä. Vähän alkaa olla väsynyt olo ja sitä mukaa väsyneitä vitsejä. :D Lisäksi tuntuu vähän siltä, että minuun on tulossa flunssa. Nenä on tukossa ja kurkkuun koskee, lisäksi yskittää. Jeah, näillä mennään! Onneksi tiistaina pääsee sitten lähtemään kotiin. :)


Tässä ollaan siis putsattu muutamia bokseja, loimitettu ja tarhattu hevosia, jaettu heiniä, lakaistu ym. Ei mitenkään kamalan rankkaa, ainoa väsyttävä tekijä on pyöräily! Tuntuu että joudutaan pyöräilemään koko ajan joka paikkaan. :D Reisilihaksia alkaa pikkuhiljaa hapottaa. No okei, niitä hapottaa jo! Porukalla pyöräillessä huudellaan vaan että "Mä en jaksa! Koskee, ei pysty!". Näitä kuuluu siis joka aamu, tosin pikkuhiljaa aamut tuntuvat pyöräilyn suhteen tuskaisemmilta ja tuskaisemmilta. Mutta ehkä tässä pärjätään.

Tänään oli vähän ankea aamu, kun eilen "piti" valvoa (kun ei väsyttänyt), kymmeneen.
Karsinoita siivotessa vähän tuntui olo huteralle, mutta kunnialla kaikki sain siivottua. (Ihan vain tuli mieleen mainita, että meillä oli torstaina viikkosiivouspäivä, elikkä puunasimme vastuukarsinamme perusteellisesti, suolakiviä ja nimikylttejä myöten.) Ensin tietysti muuten jaoimme aamuheinät hummille. Yksi kävi täyttämässä kärryihin päiväheinät valmiiksi.
Sitten loimitimme hevosia ja lähdimme viemään niitä tarhoihin, sieltä pääsimme sitten aamupalalle. Aamupalan jälkeen aamutalli jatkui, mm. lakaisulla, vastuualueiden siivouksella ynnä muulla tarvittavalla hommalla.
Tänään pääsimme aamutallin jälkeen parin tunnin vapaalle, eilinen tauon paikka meni viikkosiivouksessa, kukuimme eilen tallissa kuudesta yhteen.
Tauon jälkeen kävimme nopsaan lounaalla, siitä sitten hakemaan hevosia tarhoista, ottamaan niiltä loimia pois ja jakamaan päiväheiniä. Sitten siivoilimme mm. vastuualueita ja teimme muuta yleishyödyllistä. Niin, ja jossain välissä olin mukana "oppimassa", kun erään hevosen kavioon vaihdettiin haude. (Päivät on aikataulutettu, eli esim. loimittamisen voi aloittaa vasta kun on sen aika oikeasti.) Loimituksen jälkeen tarhasimme hevosia taaskin.


Tänään päivätallin jälkeen menin siivoamaan yhden tarhan, joka kuului meidän siivousalueisiin. Tarha oli suht kivuton siivota, ainoastaan kottareiden kuljettaminen oli raskasta kun lannan seassa oli aika paljon hiekkaa ja kiviä. :D
Varasin myös viikonlopulle pari heppaa maastokävelyä varten. :) Lauantaina tarkoitus olisi mennä suokkitamma Urrella (menin sillä siellä estetunnilla) ja sunnuntaina pv-ruuna Ilella. Urresta tykkään sen takia kun se on jotenkin niin ponimaisen veikeä ja pirteä.
Ile taas on vähän sellainen happaman ja pelokkaan(?) oloinen, mutta kun sille puhelee ja on vain rauhassa niin sekin malttaa välillä olla jopa korvat hörössä. Ile onkin sen takia kiinnittänyt minun mielenkiintoni, se ei ole kuten suurin osa noista muista hevosista, kiltti ja vähän neutraali. Siis kyllä minun mielestäni Ile kiltti on, mutta sillä on jotenkin sellainen persoona että minun huomioni siihen kiinnittyi.

Pari tuntia sai taas olla vapaalla, jonka jälkeen kävimme päivällisellä. Sieltä siirryimme taas hakemaan hevosia tarhasta, ottamaan niiltä loimia pois ym. Iltaheinien jaon jälkeen kävin lastaamassa yöheinät, jotka jaettiin karsinoiden eteen valmiiksi. Sitten kävin nappaamassa paaleja aamuheinille, ne odottelevat kärryssä valmiina aamua varten. Lopuksi ohjelmassa oli vielä lisää lakaisua ja sitten iltatalli olikin ohi. Tällä aikataululla siis mennään talliviikot, suunnilleen. :)
Iltatallin jälkeen kävimme nopsaan harjaamassa nimikkohevoset. Lasina oli saanut vauvelin takaisin, ainakin viikonlopun ajaksi. Tiistaina kaiketi varsat lähtevät mammojen luota "lopullisesti". Harjasin molemmat, Lasinan ja Isandran, sekä rapsuttelin niitä. :) Isandra on edelleen todella hieno ja kiva varsa!

Nyt suihkun jälkeen hetkisen katson telkkaria ja surffailen netissä, sitten voikin siirtyä unten maille. :)

Niin ja muuten! Saimme eilen luokkatakit, minä tilasin Horse Comfortin shoftshell-takin. Selässä lukee Equine College Ypäjä Finland ja edessä nimi ja HHyo11. Aika kiva. ;) Lisäksi alkuviikosta kävin ostamassa Kingslandin bomber-takin, klassisen sinisen. Todella hyvä ja mukava takki! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti