keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Aika se vaan rientää! + "kisakutsu"

Huhhuh kun aika on mennyt nopeasti! En edes muista mitä kaikkea on ponin kanssa tehty nyt reilun viikon sisällä.

Tänään Otolla oli vapaapäivä, kerrankin onnistuin vapaan ajoittamaan sellaiselle päivälle kun oli ällöttävä sää. :D
Eilen kävin ensin Topin kanssa maastossa talutuskävelyllä, heppa käyttäytyi tosi hyvin ja oli ihanan aurinkoinen sekä lämmin päivä. Välillä pysähdyttiin ihailemaan maisemia ja nautiskelemaan keväästä. Ainoastaan "viime metreillä" Topi kokeili tehdä jotain epämääräisiä ryntäilyjä, mutta parin kerran jälkeen se lopetti ja tyytyi kävelemään nätisti takaisin tallille.
Oton kanssa käytiin mökkitiellä kävelyllä ratsain, ilman satulaa. Ai että miten ihanaa kun vaan hömppäillä rennosti ja vielä ihanampaa on se kun huomaa miten Ottokin rennoista maastoista tykkää!
Tiellä on yksi pätkä missä ollaan laukkailtu hyvän näkyvyyden vuoksi niin siinä kohtaa Otto olevinaan säikkyi jotain ja yritti poikittaa että olisi päässyt menemään lujaa, mutta tyytyi sitten käyntiin kun ei saanut lupaa juoksemiseen.

Maanantaina ratsastin Otolla "kunnolla", tehtiin paljon voltteja, asetuksia, väistöjä ja laukkatyöskentelyä. Lopuksi harjoiteltiin laukanvaihtoja. Oikeasta vasempaan vaihdot eivät meinanneet millään onnistua ja Otto meinasi vain kuumuessaan juosta alta pois. Muutenkinhan oikeasta vasempaan vaihdot ovat olleen hankalia, niin kun sain pari kertaa edes jollain tavalla onnistuneen vaihdon jätin vaihdot sillä kertaa siihen. Lopuksi laukattiin rennosti ja ravattiin kahdeksikolla loppuravit, yritin saada Oton liikkumaan oikeasti takaa eteen. Huomaa kyllä että ei ole opettajan silmän alla päästy olemaan ja  muutenkin nyt kelirikon aikaan se "oikea" ratsastus on jäänyt vähemmälle.
En ole pitkään aikaan siis ponilta vaatinut mitään asioita mukavuusalueen ulkopuolelta, joten nyt sitten kun pikkuhiljaa pyytelen Ottoa tekemään vähän hankalempia asioita, se vetää herneen nenään ja alkaa ylireagoida apuihin, painaa kädelle ja juosta alta. Onneksi pienen keskustelun jälkeen poni on malttanut rauhoittua ja asiat on saatu tehtyä. Mutta oikeasti olisi hyvä päästä ohjaukseen tunneille, tai saada edes joku huutamaan kentän laidalle. Tietysti mielellään sellainen huutaja joka edes vähän ymmärtää ratsastuksen päälle. ;)Ai niin! Ja mentiinhän me puomejakin tässä yksi päivä. Ravipuomeja loivasti kaarevalla uralla ja sitten yhtä yksittäistä puomia ravissa ja laukassa. Menin suht nopeasti kun Topin kanssa meni vähän pidempään kuin suunnittelin, niin menin Otolla jonkun puolisen tuntia. Poni oli ihanan reipas! Nyt on kyllä tosi monena kertana jäänyt tosi kiva fiilis poneiluista! Nyt kun vaan säät suosisi ja pohjat pysyisi kunnossa, niin nyt kyllä motivaati olisi aika huipussa!Huomenna Otto saa viettää toisen lomapäivän, sillä lähden palauttamaan yhtä sovituksessa ollutta satulaa. Onneksi nyt on tulossa kokeiltavaksi ainakin yksi Passierin koulupenkki, se ainakin näyttäisi kuvien perusteella tosi kivalta joten sormet ristissä! Toinen mahdollinen kokeilun arvoinen on yksi Supremen koulusatula, tosin se on kuulemma vielä toisella sovittajalla. 
Hirveästi on nyt tullut satuloista tarjouksia, toivotaan että nyt löytyisi hyvä ja sopiva satula!

Viikonloppuna, jos kenttä on kunnossa, olisi tarkoituksena pistää sisko ponin kyytiin ja esteille. Järjestetään porukalla harjoituskisat heinäkuun 5. päivä ja minä meinasin siskon nakittaa Otolla hyppäämään ehkä sen 80cm luokan. ;) Minä itse suunnittelin meneväni ehkä Topilla. Tosin nyt voi olla sellainen mahdollisuus, että pääsisin osallistumaan kisoihin yhdellä suokkituttavalla vuosien takaa, noin 6-7 vuotta sitten hällä ratsastelin. Katsotaan kuinka käy, olisin kyllä super onnellinen jos sillä hepalla pääsisin vielä hyppäämään! 

Mutta siitäpä tuli mieleeni!

TERVETULOA HARJOITUSESTEKISOIHIN
5.7.2015 SENJAN TALLILLE!
Luokat: RISTIKKO, 60cm ja 80cm
Kaikki vain rohkeasti osallistumaan! Ruusukkeet ja esinepalkinnot sijoittuneille. Buffet.

4 kommenttia: