maanantai 6. huhtikuuta 2015

Viikonlopun Ottoilut

Lauantaina tosiaan käväistiin hakemassa ponille pari säkkiä evästä. Iltapäivällä lähdettiin taas Nean kanssa tallille, ja koska kenttä oli yllättävän hyvä, käytettiin tilaisuus hyväksi ja kannettiin kentälle kaksi puomia sekä tolpat. Olin siis hurja ja hyppäsin ponilla maahankaivettuja ilman satulaa noin 5kk hyppytauon jälkeen. :D
Alkuun Otto oli vähän nihkeä liikkumaan, mutta kun puomit nostettiin kavaleteiksi, niin ponikin pikkuisen piristyi kun pääsi jo melkein hyppäämään. Lopuksi Nea teki kahdesta puomista yhden n. 50cm korkean pystyn joka Oton kanssa tultiin kaksi kertaa. Kevyt aloitus hypyille, kuskilla oli ainakin hauskaa! Ja huomasin että olipa helpompi kestää hypyissä mukana kun pysyin melko pystyssä itse, enkä lähtenyt sukeltelemaan tuon kokoisilla esteillä. :D
Loppuverkka käytiin tekemässä maastossa mökkitiellä, otettiin siellä muutama laukkapätkäkin kun oltiin niin villejä. ;)Lämpimästä säästä johtuen kenttä alkoikin seuraavana päivänä jo routia niin pahasti, että menin Otolla hackamoreilla kaikki askellajit läpi jonkinlaista uraa pitkin ja lähdettiin lopuksi kävelemään maastoon.
Menin kentällä ilman satulaa myös T:llä, joskin meno oli hyyyyvin rentoa. Hengailtiin ja välillä käytiin vähän kävelemässä sekä kun oikein reipastuttiin niin ravailtiin myös ja nostettiin laukka kahdesti.

Tänään, maanantaina, käytiin mökkitiellä hölkkäämässä. Kotiinpäin laukattiin pari pätkää, ja voi että pieni poni meni lujaa kun sai viimeisellä laukkapätkällä luvan kaasutella! Ihanaa kun on hevonen jonka uskaltaa antaa laukata reippaastikin eikä tarvitse pelätä sitä että se lähtisi hallinnasta!

Huomenna Otto saa viettää vapaapäivää, sillä minä lähden Varkauteen ratsastamaan ihan oikealle ratsastustunnille! Mutta siitä lisää jos selviän tunnista hengissä. ;) Luvassa olisi nimittäin puolitoistatuntia tehokasta heppailua.

Loppuun laitan vielä kuvakoosteen Oton ravin kehittymisestä vuosien varrella. :)


2 kommenttia:

  1. Kiva on seurata sinun ja Oton elämää, sillä tunsin Oton leko-tallilta :) ! Hyvin on päässyt poni kehittymään .

    VastaaPoista