perjantai 10. huhtikuuta 2015

Irtotunti Vurrilla

Tiistaina kävin irtotunnilla Varkauden Ratsastuskeskuksella. Tunti oli sennutunti 19-20.30.
Ratsukseni sain puoliveriruuna Hugon. Hugo meni jo edellisellä tunnilla, joten kerkesin vähän seurailla sen menemistä.
Kun edellinen tunti loppui ja oli aika nousta Hugon selkään, ensimmäinen ajatus oli että jumantsuikka miten iso hevonen! Tuollaisella hevosenkokoisella hevosella olen viimeksi ratsastanut joulukuussa, Leko-tallin Maukalla. Hugo onneksi on niin kapea, että en tuntenut oloani ihan kääpiöksi sen selässä.

Hugo tunnin jälkeen loppukaarrossa.

Alkuverkassa tehtiin kevyessä ravissa pääty-ympyrät asetusta liioitellen ja pitkillä sivuilla vasta-asetus. Hugo ei kovin mielellään meinannut taipua tai edes asettua alkuun. Asetus parani tunnin mittaan, mutta taipuminen oli koko ratsastuksen ajan Hugolla kovin vastenmielistä. 
Sitten taidettiin tehdä avoa niin, että pitkän sivun alkuun tehtiin voltti ja siitä jatkettiin avotaivutuksella. Hugon kanssa tehtiin niin, että ensin piti saada se vain asettumaan ja siitä pikkuhiljaa lähteä hakemaan avotaivutuksen tapaista. Pieniä hyviä askelia saatiin, mutta vaikeaa se oli. 
Lopuksi sitten vielä laukattiin pääty-ympyrällä, avoimella puolella laukkaa ratsastettiin eteen keskilaukka-ajatuksella. Voi että miten ihana laukka Hugolla oli! Iso mutta mukava istua. Ja se pidensi laukkaa ihan ajatuksen voimalla!
Loppuverryttelyksi ravailtiin maneesia ympäri ja tehtiin voltteja. Tehtävät eivät kuulosta kovin ihmeellisiltä, mutta kylläpä siinä vain se puolitoistatuntinen meni ihan helposti ja hiki tuli sekä kuskille että hevoselle. 


Tunti oli mukava, ja vaikka meitä oli tunnilla 7 ratsukkoa, ei liian ahdasta päässyt tulemaan. Opettaja oli hyvä ja osasi neuvoa myös miten ja miksi eikä vain ohjata liikennettä. ;) 
Mutta kyllä huomasi että en ole isolla hevosella päässyt aikoihin ratsastamaan! Kyllä meinasi hapottaa noinkin isossa ravissa istuminen! Seuraavana päivänä kyllä tunsi että lihaksia tuli käytettyä. 
Kaikenkaikkiaan oli kivaa, ja nyt yritänkin epäsäännöllisen säännöllisesti päästä käymään irtotunneilla, on se vaan sen arvoista!

Oton kanssa on nyt maastoiltu koska kenttä on alkanut routia niin pahasti. Eilen tehtiin vähän "rankempi" maasto, hölkättiin menomatkalla pidempiä pätkiä ja takaisin tullessa otettiin ensin oikeata laukkaa pitempi pätkä, sitten ravilla takaisin ja vasenta laukkaa taas kotiinpäin. Otto liikkui kivan reippaasti ja innokkaasti. :) 
Nyt vain yritetään löytää sopiva satula, mahdollisesti saankin sovitukseen yhden koulupenkin. Toiveissa olisi löytää siis koulusatula ja estesatula tai estepainotteinen yleissatula. Mutta katsellaan katsellaan ja toivotaan että edes yksi sopiva satula löytyisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti