sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

HeppakuulumisiaKaksi viikkoa sitten kenttä oli hetken aikaa melko hyvä, joten kasattiinkin pieni este kentälle. Viimeksi oltiin hypätty loka-marraskuussa, silloinkin yhtä estettä. 
Aloitettiin ihan maahankaivetuilla ja kun niissä ei tuntunut olevan mitään ihmeellistä nostettiin este noinkin huimaan korkeuteen. ;) Oli hauskaa ja minäkin oivalsin että kestän paremmin kyydissä mukana kun en lähde liioittelemaan hyppyyn mukautumista noin pienillä esteillä. Selkä suoremmaksi niin olipa ihan jopa helppo kestää selässä! Otettiin ihan vain muutama hyppy, ajatuksena vain näyttää Otolle että puomejakin on olemassa.

Tuota tuota, mitähän kaikkea tässä on nyt touhuiltu. Maastoiltu ainakin paljon, sillä tuon hyppykerran jälkeen kenttä alkoi olla taas niin täynnä monttua ja kuraa että ajattelin antaa sen kuivaa ihan rauhassa. Ja eihän se ole kovin turvallistakaan mennä monttuja täynnä olevalla kentällä.. :D 
Varmaan reilu viikko sitten kokeilin entisen tallipaikan omistajan Cliff Barnsby satulaa, mutta se oli liian kapea Otolle. Minulle siis tarjottiin CB Kanter koulusatulaa 4 leveydellä, mutta näköjään Otto tarvitsee sen seuraavan leveyden. Ja ainakin CB satuloissa 17'' istuimella paneelit ovat liian pitkät ponin selkään. 

Satula jäi sillä kerralla aidalle roikkumaan kun ratsastin Otolla sitten ilman satulaa. Tehtiin vähän temponvaihteluita laukassa ja asetteluja käynnissä ja ravissa. Otto meni silloin hirmu hyvin ja teki töitä ihan kunnolla! 
Sitten on taas maastoiltu ja kerran pari juoksutin Oton. Perjantaina käytiin maastossa ja päästiin tänä keväänä ensimmäistä kertaa kiertämään yksi metsälenkki kokonaan. 
Lauantaina rakennettiin Nean kanssa yksi este kentälle, sekä muutama puomi. Nea ratsasti ensin Otolla ja otti muutaman hypyn, minä kävin lopuksi hyppäämässä Oton kanssa pikkuisen korkeamman esteen. Ei tosiaan mitään hurjia korkeuksia vielä olla hypätty, lähinnä nyt haetaan taas rutiinia niin ponille kuin kuskille, sillä hyppytaukoa on kertynyt ihan liian paljon.

© Nea

Alkuun Otto oli pikkuisen nihkeä liikkumaan, mutta kun se pääsi hyppäämisen makuun niin johan alkoi poni jo paremmin liikkua! Kyllä jo innolla odotan lämpimiä säitä että tuo kenttä nyt kuivaisi lopullisesti "kesäkuntoon" niin päästäisiin rakentelemaan erilaisia tehtäviä esteillä. 

Lauantaina hyppäsin myös Topilla, silläkin on melko pitkä tauko hyppäämisestä. Tein sen kanssa melko nopean alkuverkan, siinä samalla mentiin ravipuomeja jotka onnistuivat yllättävän hyvin, etenkin oikeaan kierrokseen! 
Taidettiin mennä ristikko muutamaan kertaan ravilähestymisellä, sitten Nea teki siitä pikkuisen pystyn jota tultiin laukassa. Ensimmäiset hypyt oli kyllä aika mielenkiintoisia, tietty koska Topilla on takana pitkä tauko esteillä ja minä myöskään en ole Topilla aikoihin hypännyt. Esteelle lähdettiin melko kaukaa ja hypyt olivat melko erikoisia. 
Kun sitten lopuksi estettä nostettiin vähän, hypyt paranivat jo huomattavasti. Lopuksi este oli ehkä sen 60cm niinkuin Otonkin kanssa, ja sille hypyt osuivat hyvin kohdalleen kummastakin suunnasta. Siihen olikin hyvä lopettaa tällä kertaa. Topinkin kanssa suunnitelmissa on päästä säännöllisemmin harjoittelemaan niin esteitä kuin koulua, sekä myös maastoilua tottakai. :) Monipuolista liikuntaa kuntoa kohottaen ja hyvällä fiiliksellä.Tänään oltiinkin hurjia ja lähdettiin porukalla maastoon! Käytiin semmoinen vähän reilu puolen tunnin rento kävelyretki tekemässä ja oli kyllä kivaa! Hepat käyttäytyi hirmu hyvin ja olivat kumpainenkin pieniä säikkymisiä lukuun ottamatta todella rentoja. Kylläpä jäi hyvä mieli tästä ratsastuksesta!

Ensi viikon ohjelma on vielä auki, mutta Otolla on nyt joko maanantaina tai tiistaina vapaapäivä, muuten sitten maastoillaan varmaankin pari kertaa, kouluakin olisi hyvä treenailla vähän vakavamielisemmin sekä huippua olisi jos saisin aikaiseksi tehdä puomien kanssa jotain. Topin kanssa  voisi olla kouluharjoituksia yksi tai kaksi, sitten mahdollisesti juoksutusta ja jotain kivaa. :) Katsellaan mitä viikko tuo tullessaan, toivottavasti ihanaa auringonpaistetta sekä lämmintä säätä ja paljon intoa sekä motivaatiota molempien heppojen ratsastukseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti