sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Vapun kuulumiset

Nyt on ulkoasu päivitetty pikkuisen keväisempään lookiin, olihan jo aikakin. Kiitos siskolle bannerista!

Perjantaina Otolla oli edessä vähän estetreeniä sisko kuskina. Verryttelyn aikana olin kerennyt kantaa kentälle jo sen verran estekalustoa että saatiin neljän ja kolmen puomin "sarja" tehtyä, ravipuomit siis. Välit olivat 5 jalanmittaa, ja se sopi Otolle ihan todella hyvin! Poni puksutteli puomit uskomattoman sujuvasti!

Puomien jälkeen rakensin pysty-okseri sarjan, jonka väli oli alkuun vähän hakusessa. Noh, esteet minimaalisiksi ja testaamallahan se lopullinen sopivuus selviää. Ensin väli oli jäänyt pitkäksi, joten pienen fiksaamisen jälkeen Otto tuli sen melko sujuvasti.

Sitten vuorossa oli portti. Edellisen kerran Otto oli sitä hypännyt viime syksynä, mutta pitkästä tauosta huolimatta se ei edes kummemmin vilkaissutkaan estettä. Portille tuli myös vinoja lähestymisiä. Ensimmäisessä vinossa lähestymisessä Otto oli vähän kummissaan ja teki aika mielenkiintoisen loikan, siskon kanssa naurettiin sille jälkeenpäin kun videolta katsottiin sitä hidastettuna. :D
Portilta ratsukko jatkoi pelkälle pystylle muutaman kerran. Lopuksi nostettiin pystyä pari kertaa ja viimeisillä hypyillä se oli 80cm. Hypyt suijuivat hyvin, mutta Otolta meinasi puhti loppua kesken kaiken. Täytyy siis nyt lisätä treeneihin puomityöskentelyä sekä esteitä. Sekä tietysti koulupuolellakin täytyy kuntoa nostattaa ja vaatia ponia pikkuhiljaa liikkumaan kunnolla oikein ja reippaasti.
Perjantaina muuten myös irtohypytettiin Topi. Vitsi mikä estehirmu siinä! Se pisteli ihan omatoimisesti kujaa pitkin kun puomit olivat maassa kasoissa. Eikä sitä kujaan muutenkaan tarvinnut kovin kummemmin käskeä. Loppujen lopuksi viimeinen okseri oli 100cm, ensimmäisellä kerralla Topi pudotti puomin takasilla. Seuraavalle kerralle se korjasi virheensä ihan superhyvin ja tosi huolella nosti takajalat hypyssä! Takapuomi putosi kyllä toisella kerralla, mutta se kyllä putosi ihan superkevyestä kolahduksesta.
Hirmu hieno Topi! Metrin esteellä sillä oli minun silmään tosi kivan näköinen hyppytyyli! Oli se itse heppakin melko tyytyväisen näköinen hyppäämisen jälkeen. :)Eilen lauantaina kävin Otolla ensin puolisen tuntia maastossa ja sen jälkeen pyörähdettiin vielä kentällä kun se oli tyhjänä. Tehtiin vähän aikaa laukkatyöskentelyä, harjoiteltiin laukanvaihtoja. Alkuun oli taas melko hakemista, mutta lopuksi saatiin pari onnistunutta vaihtoa.

Tänään menin Otolla ilman satulaa koulua. Käynnissä pysähdyksiä ja väistöjä, ravissa voltteja ja kunnollisen tuntuman ja asetuksen hakemista. Laukassa kahdeksikolla niin, että toinen ympyrä tuli vastalaukkaa, sekä yhdellä ympyrällä myötälaukan työstämistä. Olikin melkoinen urakka saada vasempaan kierrokseen sisäpohje läpi! Mutta kun sen sai läpi, niin asettuminen olikin hurjan helppoa ja pätkittäin poni kulki tosi kivan tuntuisesti selkä ylhäällä!
Lopuksi ravailtiin ympäri kenttää ja tehtiin paljon voltteja. Ravissa yritin saada Oton kulkemaan takajalkojaan käyttäen. Taisin siinä onnistuakin, sillä ravi muuttui pompottavammaksi eli Otto siis käytti selkäänsä ravatessaan.
Huhhuh, taisin minä tällä kertaa hikoilla enemmän kuin Otto! Nyt kyllä täytyisi löytää joku hyvä opettaja kouluratsastuspuolelle että oikeasti päästäisi nyt kehittymään.


Huomenna varmaan mennään maastoon, sillä poni on nyt joutunut hikoilemaan muutamana päivänä peräkkäin, ettei vaan käy Otolle tylsäksi ja lihaksille sekä pääkopalle pieni lepohetki. Torstaina Otto saa vapaan, kun minulla on taas satuloiden kuskaamista. Ja meillehän on tulossa Passierin koulupenkki sovitukseen, toivottavasti se nyt parin päivän sisään saapuisi!

Eiköhän tässä ollut juttua taas yhdelle kertaa, minä lähden kohta unten maille että jaksaa taas "pirteänä" kömpiä huomenna aamulla töihin..!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti