lauantai 12. tammikuuta 2013

Ensimmäinen kouluviikko takana

Kerrataanpas tähän tämän ensimmäisen kouluviikon tapahtumia!

Maanantai onkin jo kerrattu, eli tiistai. Tiistaina meille oli lukujärjestykseen merkitty mystinen Maastoratsastus, joka ei sitten ollutkaan mitään. Tai no, Pike tarvitsi kaksi opiskelijaa kasiksi kakkostalliin, muilla kymmenen aamu.
Kymmeneltä meillä oli Annin koulutunti Haimi- hallissa. Tunneille Anni jakaa hevoset jotka ovat vapaana ja saadaan itse päättää kellä mennään. Itselleni varasin ensin sh-r. Trullin, koska en ole sillä vielä mennyt. Noh, yksi meidän luokkalainen olikin kuumeessa, ja loppujen lopuksi päädyttiin siihen, että ratsukseni vaihtuikin pv-t. Tiffeny.
Olin ensin jokseenkin epäileväinen, koska minuun verrattuna tamma on aika suuri, enkä ole 155cm korkeammilla hevosilla ratsastanut pitkään aikaan.
Tunnilla aiheena oli perusratsastus ja istunta. Alkuun Tiffe oli vähän hidas, mutta loppua kohden meno alkoi parantua. Tunti oli muutenkin aika hyvä, ja Tiffeny osoittautui oikein mukavaksi ratsastaa! :)

pv-r. Tiffeny  ©Janina Lehtonen

Ratsastuksen jälkeen oli Piken Hevosreitit- tunti, sen jälkeen tallimestari Reitan pitämä siistimistunti. Siistimimis hevoseksi valitsin Urhon, ja nyppimiseen asti kaikki menikin ihan hyvin. Mutta kun harjaa oli tarkoitus ruveta nyppimään, niin Urho oli sitä mieltä että ei kiitos. Reitan avulla saatiin harjaa sitten siistimmäksi.
(Itse olen sitä mieltä että suomenhevosten jouhet saisi kasvaa ihan vapaasti, etenkin jos hevonen vihaa/pelkää nyppimistä mutta tallissa tallin tavalla...)

Keskiviikkona oli kymmeneltä maastoratsastusta, opettajan tarkoituksena oli, että ratsastettaisiin kakkostallin tammoilla, mutta pienten väärinkäsitysten takia meidän ratsuiksemme tulikin 3- käytävän hevosia. Itse menin sh-t. Lissulla. Maasto oli kiva, käytiin pieni lenkki käynnissä kun oli niin hirveä tierakeli.
Ratsastuksen jälkeen meille piti tallimestari Kaisa tunnin BoT- suojista/loimista ja linimenteistä. Tunti oli ihan mielenkiintoinen ja kyllä ihan hyödyllinen.

Torstaina oli aamulla kahdeksalta vuorossa maastoreissu II- tallin tammoilla. Menin pienellä sh-t. Ipetuksella (rats.koulun Upituksen emä!), ja voi että se oli kiva! Kiltti, suloinen, reipas ja yritteliäs! Maastossa käveltiin suurin osa matkasta, pieni ravipätkä otettiin myöskin. Oli kivaa. :)
Maaston jälkeen oli vuorossa koulutunti, tällä kertaa valitsin ratsukseni pikkuisen sh-r. Koviksen.
Alkuun ruuna oli kiireinen ja jonkin aikaa meni hakiessa ponin "käyttöohjeita". Lopputunnista meidän yhteistyö alkoi sujua jo paremmin ja saatiin ihan hyviäkin pätkiä!

sh-r. Ypäjä Urho  ©Janina Lehtonen

Ratsastuksen jälkeen oli taas Hevosreitit- tunti, sen jälkeen pieni tauko ja illaksi mentiin ratsastuskoululle taluttamaan tenavatunneille. Nappasin talutettavakseni ihanan Elta-ponin! :)
Kaksi tuntia putkeen talutusta, viimeisellä tunnilla saatiin hölkätä vähän reilummin. Eipähän tarvinnut enää lenkille lähteä! ;)

Perjantaina kahdeksalta oli Sallan estetunti, ja koska Kovis tuntui koulutunnilla niin kivalta, päätin kokeilla sillä myös hyppäämistä.
Poni oli aika kuuma! :D Mutta välillä sain pidätteetkin läpi ja mentiin suht hallitusti. :) Ristikko + kalanruoto- linja ja kalanruoto + okseri linja mentiin hyvin ja sujuvasti. Loppuraveissa poni tuntui tosi kivalta, vähän liian nopea ja kolisteli etusia, mutta joitakin pätkiä se meni ihan kivasti ja tasapainossa.

Viikon viimeinen tunti oli ratsastuskoululla, vuorossa oli yläaste poikien ratsastustunnilla taluttaminen. Itse talutin ensimmäisen puolisen tuntia, toiselle tunnille oli vähemmän osallistujia joten päästiin Kopsun kanssa talliin. Sitten vain suunta kohti kotia ja nyt vain vapaapäivien viettoa kotosalla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti