maanantai 26. maaliskuuta 2012

Että ihmiset osaa olla tyhmiä!

Tänään tuli mieleen aihe, mistä voisin nyt vähän kirjoittaa, nimittäin hevosten kohtelu.
Illalla olin mukana hakemassa varsoja laitumelta, niin yksi henkilö löi yhtä varsaa riimulla kylkeen. (Varsa tuli liian lähelle, ko. henkilö työnsi sen pois + äänellä komensi, ja sen jälkeen kun varsa oli siirtynyt, oikein voimalla pamautti varsaa riimulla+ketjunarulla kylkeen!?)
Minun mielestäni tietenkään ei ole oikein lyödä mitään hevosta (ellei se sitten ole vaarallinen/tulossa päälle tms.) mutta etenkään varsoja ei lyödä! Kyllä pitäisi sen verran järkeä olla päässä aikuisella ihmisellä, etenkin kun pitkäaikaisella hevosihmisellä! Katsottiin vähän huuli pyöreenä että mitä IHMETTÄ?! Onneksi on sen verran kovaluonteinen ja urpo varsa ettei se siitä onneksi mitään suurempia traumoja saanut, mutta joku toinen herkempi luonteinen varsa olisi oikeasti saattanut pelästyä kovasti.


Suututtaa oikein tuollainen! Jos itsellä sattuu olemaan huono päivä, sitä EI missään nimessä pureta hevosiin!!
Kyllä joo, itsekin on joskus tullut hevoselle suututtua turhan takia, mutta ikinä en kyllä alennu hevosta lyömään ilman mitään syytä. Olisi hienoa jos täällä olisi oikein tunti hevosten käsittelystä, koska näköjään kaikille ei ole itsestäänselvyys se, että hevosia ei lyödä tai muuten kohdella huonosti oman huonon tuulen takia. Kyllähän täällä muistutetaan hevosten hyvästä kohtelusta, mutta varmaankin kunnon luento aiheesta (ehkä) palauttaisi joitakin henkilöitä takaisin maan pinnalle...

kuva weheartit.com

2 kommenttia:

  1. ja varsinkin, jos varsa oli jo totellut ja siirtynyt kauemmaksi. Vaikkei olisikaan, täytyisi keksiä parempi keino sen häätämiseksi kuin lyöminen..

    Puutuitteko asiaan mitenkään vai oliko kyseessä henkilö, jolla oli enemmän auktoriteettiä kuin teillä?

    VastaaPoista
  2. Eipä siinä keretty reagoimaan tarpeeks aikaisin, kun henkilö lähti jo muualle. Hän on muutenkin todella 'kova' hevosten kanssa, mutta tuo oli kyllä jo tosi ala-arvoista. Mutta jos tuo tuollainen jatkuu, niin varmasti kyllä kommenttia opettajille/tallimestareille lähtee, ei tee hyvää millekään hevoselle tuollainen kohtelu.

    VastaaPoista