torstai 10. huhtikuuta 2014

Ratsastustunnilla ponin kanssa

Päästiin eilen yllättäen ponin kanssa ihan ohjatulle tunnille ratsastelemaan. Pyysin tallin omistajaa pitämään meille tuntia joskus, kun tuntuu tosiaan että nyt voisi vähän tsempata tuota ratsastuspuolta.

Käynnissä tehtiin sellasta harjotusta, että pari askelta kokoamista ja sitten myötäyksen kautta sekä istunnalla pyydettiin ponilta letkeää ja isompaa askelta. Otto nimittäin alkuun meinasi olla vähän "kipikipikipi", kun se oli edellisen päivän vapaalla, tunnilla oli toinen hevonen myös ja tallikissa seikkaili kentän viereisessä pusikossa. :D

24.3.2014, ©Hanna

Ravissa jatkettiin vähän samaa hommaa, työskenneltiin tosin nyt ympyrällä. Pikkuhiljaa saatiin tosissaan isompaa ja letkeämpää askelta ilman vauhdin kiihtymistä. Sitten kokeiltiin sellaista tehtävää minkä pitäisi auttaa rentouttamaan hevosen leuka ja kaula. Jatkettiin ympyrällä ravissa, minun piti muistaa istua ryhdikkäästi satulassa ja kantaa kädet, ulko-ohja tuntumalla.
Sitten sisäohjalla "yliasetus" nostamalla sisäkättä ylöspäin, kun poni antoi periksi ja asettui, myödättiin ohjasta "pyöräyttämällä" korvia kohden, ja tadaa, poni pyöristyi sekä rentoutui aina pätkäksi. Tätä jatkettiin vähän aikaa sekä ravissa että laukassa.
Jossain välissä kokeiltiin ottaa häntäremmikin pois, koska opettajan silmään näytti siltä, että kun poni laski päätään, niin häntäremmi sitten otti jossain vaiheessa vastaan kun myös sitten häntä alkoi nousta.
Häntäremmin poiston jälkeen poni liikkui hurjan hyvin!

Loppuraveissa haettiin taas eteen-alas, kuitenkin pitää tarkkailla sitä että poni ei pääse painumaan liian alas ja näin ollen olemaan etupainoinen. Hurjan tyytyväinen olen kyllä poniin, mahtavaa tuntea selkään miten eri tavalla se liikkuu nykyään, kun muistelee vaikka miten se vuosi sitten puksutteli menemään! :) Kyllä siitä tosiaan vielä hieno harrasteponi saadaan!

24.3.2014, ©Hanna


Nyt en kerkeä tämän enempiä kirjoittelemaan, pitäisi tehdä vielä ruokaa ennen tallille lähtöä. Palataan taas, ja jos jotain jäi mieltä vaivaamaan, niin kysykää toki! Kommentit on aina mieltä piristäviä! :)

PS. Sain itseasiassa idean, että voisin seuraavaan postaukseen laitella vähän ratsastuskuvia minusta ja Otosta, vertailun vuoksi. Siis mistä ollaan lähdetty ja missä mennään tällä hetkellä suunnilleen. Viimeisimmät kuvat meistä on tosin otettu viime kuussa, mutta kuitenkin. :)

1 kommentti:

  1. Kiva postaus ja kyllä siitä otosta vielä hieno poni tulleepi! :)

    VastaaPoista