torstai 24. huhtikuuta 2014

Onni on oma poni ♥

Kyllä se vaan jaksaa hymyilyttää tuo poni. Onneksi. Ensimmäiset yhteiset kuukaudet ei niin kovin paljoo hymyilyttänyt aina samalla tavalla. On se oma poni oikeasti kyllä eri asia kuin hoitohevonen, mitä hoidat pari kertaa viikossa. Vaikka Otto on ollut minun oma vain vajaa kolme kuukautta, sen ilmeestä jo näkee kuinka se tunnistaa minut. Hauska että se yleensä näyttää suht iloiselta kun minä tulen, tarhassa tulee vastaan, vaikka minä olenkin ilkeästi sen laittanut laihikselle ja "treeniin". ;)

Tiistaina tehtiin paljon käyntityöskentelyä, väistöjä ja muita taivuttelun tapasia juttuja. Sitten vähän ravia eteen alas ajatuksella ja nopeet laukat kumpaankin suuntaan. Hieno, rento, vähän väsy poni.
Eilen keskiviikkona poni oli vapaalla, kävin puunaamassa sen ja annoin sille sen hurjat väkirehut. ;) Poni siis syö heinän lisäksi 1,5 dl kivennäistä tällä hetkellä.

Tänään saatiin vihdoin jo odotettu paketti Hööksiltä! Sieltä paljastui uusi hieno ruskea huopa sekä uudet suitset. Suitsista olin onnellinen koska entiset oli vähän leikkaa-liimaa systeemillä kootut, osa soljista oli hopean värisiä, osa taas messingin värissä. Nyt kaikki soljet on kirkkaat ja otsapantaan saatiin vähän blingiä. ;)

Tällainen huopa saatiin, livenä näyttää jopa tummemmalta. 

Ohjelmassa oli tänään vähän siirtymisiä, väistöjä ympyrällä, laukassa vähän avojen hakemista ja ravin letkeäksi saamista. Ravailtiin alkuun kahdeksikolla, sitten vähän laukkaa molempiin suuntiin niin saa ponin hyvin vertymään. Kahdeksikolla itseasiassa jatkettiin sitä väistösysteemiä, toisella puolella edes jokunen hyvä väistöaskel ravissa, sitten keventäen ravia iiiisommaksi ja rennommaksi. Vasenta pohjetta Otto väistää huonommin kuin oikeaa, eli reeniä reeniä.
Laukassa taasen tehtiin niin, että päätyihin laukassa voltti ja pitkällä sivulla haettiin avotaivutuksen tapaista liikehdintää. Oikeassa laukassa Otto toimi oikein hyvin, tottakai, koska laukka oikealle on Otolle helpompaa kuin vasemmalle. Tästä voittekin jo päätellä että vasemmalle homma ei sujunut ihan niin ruusuisesti, mutta saatiin muutama haparoiva askel oikeaan suuntaan.
Sen verran tehtävät toimivat, että poni liikkui hurjan hyvän tuntuisesti tänään! Laukassa Otto ei ole pitkään aikaan ollut noin letkeä ja loppuraveissakin poni jaksoi vielä tsempata. :)

Suitset tällaiset, pitää ottaa tavaroista kuvia myöhemmin sitten. Jos saisin vaikka aikaiseksi tehdä sen minun ja Oton varusteet- postauksen.

Hohhoi, hieno poni, tyytyväinen omistaja! Huomenna Otto menee tuntiponiksi lasten tunnille, ratsastan ponin luultavasti ennen sitä tuntia. Mutta tässä taisikin olla kaikki tältä erää, palataan taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti