perjantai 11. huhtikuuta 2014

Otto ja minä kuvina

Heitin ajatuksen postauksesta johon survoisin kasan kuvia siltä ajalta kun olen Otolla ratsastanut. Tänään sain toivottavasti sopivia kuvia sopivan määrän kasaan ja voisinpa ne nyt tähän lykätä. Helpoin varmaankin niin, että kuvateksteihin laitan päivämäärät ja muut mahdolliset tekstit. Nauttikaa tästä uljaasta kuvashowsta. ;) Kommentoidakin saa, tottakai!

26.12.2012, ©Nea
Ensimmäisiä kuvia meistä, marraskuulta piti olla jotain kuvia estetunnilta mutta enpähän minä niitä sekavasta Kuvat-kansiostani löydä tähän hätään. Noh, mutta tämä on oikeastaan se mistä lähdettiin. Tuo oli jo edistystä kun poni on laskenut päänsä, meillä oli alkuun nimittäin tuntuma ongelma, poni kulki vain alakaula edellä.. 


26.12.2012 ©Nea
Kaunista. ;) Varmaankin huomaatte, miten poni näyttää melkein liikkuvan enenmmän taaksepäin kuin eteen? Niiiin pohkeen takana, hidas, jännittynyt. No okei, poni oli muutenkin silloin superjännittynyt ja oli järkyttävän kylmä päivä, mutta silti.


28.12.2012 ©Nea
Noniin, ja nyt muuten huomaan että kaikki nämä kuvat on otettu oikeassa kierroksessa, mikä oli meille helpompi. Voitte siis käyttää mielikuvitusta ja miettiä miten kaunista meno olikaan vasempaan kierrokseen. ;)


28.12.2012 ©Nea
Tämä olikin parasta antia mitä ponista sain irti. Periaatteessa eihän tuo pahalta näytä, poni on suht rento ja jopa vähän liikkuttelee koipiaan! Mutta silti takajalka jää aika kauas etujalasta, ja etupainoistahan meno silloin(kin..) jo oli. 


11.5.2013 ©Nea
Hurjaa, vasen kierros! Vähän jännittynyttä menoa, sitähän se laukkaaminen meinaa vieläkin välillä olla. Satula silloin otti lavoilta kiinni, niin poni etenkin laukassa kääntäessä tuppasi pukittamaan vähän. Näistä johtuen laukkaa ei meinannut saada pyörimään kunnolla, ja laukka oli välillä jopa nelitahtista.


11.5.2013 ©Nea
Hyvää tässä on että poni on rentoutunut, mutta kun kaula on pyöristynyt niin takajalat lopettavat työskentelyn. Meno on etupainoista, hidasta, pohkeen takana.


22.6.2013 ©Hanna tai Nea
Hiiiiiiiidasta menoa, laukka ei pyöri kunnolla. 


22.6.2013 ©Hanna tai Nea
Nonniin. Tässäpä meillä oikein oiva esimerkki siitä nelitahtisesta laukasta jota esiintyy kun laukka ei pyöri kunnolla. Eteneminen on vaikean näköistä, ja näyttää siltä että Otto siirtyy käyntiin hetkenä minä hyvänsä.


17.8.2013 ©Nea
Ponilla joo niska vähän ylempänä, mutta jännittyneenä aukoo suuta, selkä alhaalla ja masu vaan pullottaa kun vatsalihakset ei tee mitään. Takajalan liike mitätöntä. Mut näkeehän tuon, kuski ei keskity hommaan ei sitten yhtään. :D


24.8.2013 ©Hanna
Kuski ainakin tuuppa ankarasti. Noh, onhan tuo ihan ok menoo, takajalka, kuten huomaatte, ei vaan tule lähellekään etujalkaa. Mutta 2013 elokuussahan meillä homma toimi jo huomattavasti paremmin kuin talvella. Ulkokentällä poni toimi reippaammin ja rennommin kuin maneesissa. 


24.2.2014 ©Hanna tai Nea
Haha, esteitä. :D Poni liikkui silloin reippaammin kuin varmaan ikinä, kuskin ilmeestäkin sen näkee. ;) Ja onhan tuo takajalka vähän paremmin kropan alla kuin aikaisemmin.


24.2.2014 ©Hanna tai Nea
Mitään ihmeellistä peräänantoa tai superhienoo muotoa ei tuollon haettu vaan sitä että konimus ponimus nostilisi koipiaan ja liikkuisi reippaasti eteenpäin. Kyllähän tästäkin kuvakulmasta näkee että liike alkaa olla jo enemmän eteen kuin taakse. Takajalka nousee maasta enemmän kuin ennen ja etunenkin nousee vähän reilummin.


11.3.2014 ©Hanna
Taisi olla ensimmäinen kerta ilman satulaa uudella tallilla. Jännää. ;) Poni meni kiltisti, vähän tahmea mutta kun ratsastin niin liikettäkin lähti. Laukka kantaa vähän paremmin kuin aikaisemmin.


11.3.2014 ©Hanna
Poni pitkänä ja etupainoisena, mutta haha :D katsokaas tuota takajalkaa. Vähän paremmin se ojentuu kuin vaikka elokuussa.


17.3.2014 ©Hanna (antakaa kuskille anteeksi järkyttävä istunta)
Olipa kerran facebookin juomahaaste. ;) Pistettiin poni kisakuntoon siskon kanssa. 11 päivän ja 17 päivän välissä oli yksi juoksutuskerta kun poni sinkoili hulluna, mutta sen jälkeen se jotenkin keksi että hei, nivelet on sitä varten että jalka voi koukistua! Tämä kerta oli vähän hipihipi hissukseen kun kenttä oli ihan kivikova, mutta vaikka mentiin hiljaa niin kyllähän tuo takanen jo nousee huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin!


24.3.2014 ©Hanna
Ei mikään superihku kaulakaarella, mutta kun se liikkuu! Jalat nousee! Fiilis on ihan eri kuin vaikka viime kesään verrattuna! Ja etenkin kun kyseessä on alkuverkka ravailua. Ennen edes lähelle tällaista liikkumista päästiin tunnin tuuppailun lopuksi.


24.3.2014 ©Hanna
Jännittynyt, mutta kattokaa tuota jalkojen liikettä! Ponilta varmaan jumit pikkuhiljaa aukenee ja liikkeeseen saadaan enemmän pituutta.


24.3.2014 ©Hanna
Tämähän on jo edistystä; poni vähän pyöristyy mutta liikkuu silti itse eteen! Tästä on hyvä jatkaa, etenkin kun tuntuu siltä että edistystä tapahtuu koko ajan lisää!


Toivottavasti näitte kuvissa edes jotain eroa, etten vain itse kuvittele meidän hurjaa kehitystä. ;) Otto ja minä kehitytään koko ajan, ja tunnilta sain hyviä neuvoja pyöreyden ja rentouden hakemiseen. Ei sitä aina vain muista, että poni on minulla ollut oikeasti vasta pari kuukautta, että ensi vuonna toivottavasti voi katsoa näitä tämän kevään kuvia ja voivotella miten paljon ollaan kehitytty niistä ajoista. 

Tänään oli niin hurja tuuli (taas vaihteeksi), että poni sai tyytyä juoksutukseen. Huomenna minä lähden pariksi päiväksi reissuun, niin kaveri käy Ottoilemassa huomenna ja sunnuntaina ponin olisi tarkoitus mennä tallin omistajan tunnille. Katsotaan sitten mitä touhuillaan maanantaina. Pikkuhiljaa haaveilen esteistä, olisi huippua päästä pikkuisen loikkimaan, samalla ponin takaosa saisi vahvistusta. 

Hienoa jos jaksoitte selata tämän postauksen loppuun asti, kirjoittelen tänne seuraavan kerran varmaan ensi viikon puolella. :)

3 kommenttia:

  1. vautsi, siitähän on tullut jo ihan kelpo poni! kiva seurata miten otto kehittyy :) sanohan sille terkkuja ;)

    VastaaPoista
  2. Kyllä olette kehittyneet. Ja paljon! Mielestäni. Jatkakaa vaan samaan malliin ,niin hyvä poni siitä tulee! :)

    VastaaPoista