sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

HHP- suuntautuneiden päivien kulkua, sekä mitä eroa on ROK:lla ja HHP:llä

Tarkoituksena on nyt siis selvittää meidän hhp- suuntautuneiden päivien kulkua.

Teoriaviikosta voisin kertoa tähän esimerkiksi meidän lukujärjestyksen viime viikolta (joka oli kyllä erittäin rento viikko).

Maanantai
10.00 - 11.30 Kouluratsastus III- käyt.hevoset
13.00 - 16.30 IV- tallin pesu ja desinfiointi

Tiistai
10.00 - 11.00 Maastoratsastus II- tallin hevoset (tätä tuntia ei tosin ollut, ei muitakaan maastoja tämän viruksen vuoksi)
13.00 - 16.30 Varustehuolto

Keskiviikko
8.00 - 9.30 Asiakaspalvelu
10.00 - 11.30 Esteratsastus III- käyt.hevoset
tässä piti olla Varustetarkastus 13.00 -> mutta viruksen takia tämäkin peruttiin, haluttiin välttää turhaa liikkumista talleissa

Torstai
10.00 - 11.00 Maastoratsastus (ei siis ollut)
16.30 - 19.00 Talutus ratsastuskoululla

Perjantai
8.00 - 9.30 Piti olla Ratsastuksen opettamisen teoriaa, mutta osallistuttiin opetusharjoitukseen ratsain
10.00 - 12.00 Ammattiosaamisen näyttö, Rata 1 (esteitä siis)

Todella ,todella löysä viikko! Mutta aikataulut menee noin. Ruokatunneilla ja vapailla tunneilla sitten hoidetaan ja liikutetaan kakkostallin nimikoita, tai sitten illalla ennenkuin talli suljetaan.



HHP- talliviikolla aikataulu teoriatuntien osalta on sama, käydään tekemässä tallia ennen tunteja. Eli aamulla talliin 6.00, päivätalliin 11.30 ja iltatalliin 17.00. HHP- talliviikot ovat helppoja, koska meillä on hoidettavana vain yksi käytävällinen hevosia, 11 kappaletta.
Lisäksi teemme välillä kasvatusporukan kanssa yhteisiä tallivuoroja, joiden aikana ei ole teoriaa. Aikataulu on sama, väliajoilla ratsastamme ja hoidamme nimikoita.


Ratsastustunteja meillä on siis vähemmän kuin rokkilaisilla. Noin 2-3 ohjattua tuntia viikossa plus maastoratsastukset. Mutta ratsastaa saa muuten riittävästi, jos haluaa pitää oman maastonimikon kunnossa. Niillä saa ratsastaa / niitä pitää liikuttaa muutenkin kuin vain noilla maastotunneilla, ja tammojen kanssa saa maastoilun lisäksi myös vääntää koulua jos niin tahtoo. Osa tammoista ei osaa juuri mitään, osa taas on pitemmälle koulutettuja.



Ja siis, mitä eroa on hhp:llä ja rok:lla? Suurin ero on siinä, että rokkilaisten opinnot keskittyvät opettamiseen ja ratsastukseen, hhp:t taasen ovat "vain" hevosharrasteohjaajiksi valmistuvia hevosenhoitajia.
Rokkilaiset valmistuvat siis ratsastuksenohjaajiksi, me hhp:t (toivon mukaan) hevosharrastepalvelujentuottamiseen suuntautuneiksi hevosenhoitajiksi.

Meillä on vähemmän opettamisen tunteja kuin rokkilaisilla. Meidän kuuluu osata vetää maastoratsastuksia, sekä opiskeluun kuuluu myös ajotunteja ravihevosilla. Me hhp:t emme valmistu niin "osaaviksi" opettajiksi kuin rokkilaiset, mutta me osaamme opettaa monipuolisesti niin kouluratsastusta kuin maastoratsastustakin ja lisäksi myös osaamme opettaa joitain perusjuttuja ajamisesta.
Eli meille opetetaan enemmän ja monipuolisemmin hevosten hoitamiseen liittyviä asioita, rokkilaiset opiskelevat opettamiseen liittyviä aiheita.

Tässä nyt jotain aiheesta. :) Kysykää vain jos jotain jäi vielä epäselväksi ja/tai haluatte tietää enemmän!

2 kommenttia:

  1. Selvensi asioita kyllä paljon, kiva että jaksoit vaivautua!:)
    Pääseekö miten kilpailemaan ? :D ja miten tuo noiden nimikkojen kanssa menee, liikutetaanko niitä itse paljonkin ym. ?

    VastaaPoista
  2. Kiva että tästä oli jotain apua. :)

    Kolmostallin nimikoilla saa käydä ainakin keskiviikkokisoissa.

    Kolmostallin nimikot on yleensä jaettu kahdelle henkilölle, jotka vuoropäivin ratsastavat hevosella, hevoset saattavat mennä vielä lisäksi muilla tunneilla. Ja viikonlopuille täytyy hommata joku (ellei itse pääse) kävelemään hepalla maastoon.

    Kakkostallin nimikot ovat enemmän kuin omia, sinä itse olet vastuussa siitä, miten säännöllisesti tammasi liikkuu. Suuntautumisten jälkeen jaetaan molemmat nimikkohepat ja sen jälkeen niillä saa alkaa hevosen kunnon mukaan ratsastaa. (Sijaisratsastajia näillekin olisi hyvä hommata etteivät liian pitkiä aikoja ole ilman liikuntaa.)

    Me hhp:t saamme mennä siis maastossa kaikissa askellajeissa (järkeä käyttäen) kakkos- ja kolmostallin hevosilla. Ei siis tarvitse aina mennä pelkkiä käyntimaastoja.

    VastaaPoista