lauantai 2. maaliskuuta 2013

Loppuviikon löpinöitä

Noniin, kerrataanpas nyt sitten loppuviikon tapahtumat. :)

Keskiviikkona oli aamulla taas Piken koulutunti Vinnulla. Alkuun muistaakseni verkkailtiin normaalisti, sen jälkeen siirryttiin pääty-ympyröille. Ympyröillä väistätettiin takaosaa ulos noin puoli ympyrää, nostettiin laukka ja laukattiin toinen puolikas. Nostoissa Vinnu meinasi kuumua ja ruveta ennakoimaan, minun piti vain olla hevosta nopeampi ja hillitä sen menohaluja sekä saada se keskittymään sen hetkiseen tehtävään. Saatiinkin muutama ihan superhyvä nosto!

Olisikohan Nupukka tai Taaleri, tai Vankka :D

Seuraavana meidän ryhmällä oli vuorossa estetunti kolmosen hevosilla. Kovis oli todella väsyneen tuntuinen, se ei halunnut liikkua kunnolla ja aina esteelle tultaessa se alkoi hidastaa. Muutamaan kertaan tuntui että oli hilkulla ettei se kieltänyt. Ei yhtään normaali Kovis. :(
Sanoinkin tästä opettajalle, ja hän sanoi että yrittää antaa sille torstaiksi vapaamman päivän. Hypyt meni aikalailla penkin alle, muutama hyppy taisi kuitenkin mennä ihan ok:sti, loppua kohden kuitenkin homma kosahti ihan totaalisesti. Jäi vähän huono fiilis.

Iltapäivällä meillä oli tekniikkaa. Mentiin alapajalle pesemään valjakkoajo kärryjä. Ihan kivaa ja oli onneksi tosi mukava sää. Aurinko! :)

Jekorova

Torstaina päästiin menemään vähän puomeja aamun Rok-hevosilla. Kaksi puomia ja kaksi pientä kavalettia oli laitettu ympyräuralle. Ensin ravattiin suurta ympyrää puomion ulkopuolelta, minun piti huolehtia ettei Vinnu pääse liian kiireiseksi. Sitten pienennettiin ympyrää niin, että ravattiin puomien yli, sen jälkeen pienennettiin vielä vähän ja ravattiin puomien sisäpuolella pienellä ympyrällä. Ravien jälkeen tehtiin samaa tehtävää laukassa,, ja se se vasta olikin hankalaa! Vinnu meinasi olla turhan innokas, itse unohdin ratsastaa, mutta saatiin muutama hyvä, rauhallinen ja tasainen pätkä puomeille. Tehtiin tätä tehtävää molempiin suuntiin niin ravissa kuin laukassa.
Vinnu on kyllä hurjan hieno pieni hevonen! :)

Neloselta kiirehdittiin kakkoselle, jossa yritettiin varustaa hevoset supernopsaan että kerettäisiin käydä edes lyhyt maastolenkki. Menin Ipetuksella, pitkästä aikaa mummon kanssa lenkkeilemään. :)
Käytiin ehkä vajaan 30min lenkki alatiellä ja vitostallin ohi, käyntiä ja pari ravi pätkää. Ipetus oli oikein reipas ja hieno. :)

Iltapäivä oli vapaata, illalla mentiin ratsastuskoululle taluttamaan parille tunnille. Minä talutin Karkki- ponia ensimmäisen puolituntisen. Toisella tunnilla olin kakankerääjä. :D

Pysteri

Eilen, perjantaina, mentiin palauttavasti edellisen päivän rankemman puomitreenin jälkeen. Ympyröillä työstettiin ravia ja laukkaa. Etenkin vasempaan kierrokseen Vinnu laukkasi tosi hienosti! Muutenkin perjantain tunnilla se oli parhaimman tuntuinen kuin koko viikolla! Puomiharjoitus teki sille todella hyvää. Oli hieno tunti ja Vinnusta jäi oikein positiivinen fiilis!

Tunnin jälkeen putsattiin karsinat ihan supernopeasti, ja vauhdilla siirryttiin kolmostalliin varustamaan heppoja seuraavalle tunnille. Pike piti meille myöskin seuraavan tunnin, nyt Pike kyseli meiltä tuntemuksia nimikoista ja mikä on juuri sen tietyn hevosen kanssa hankalaa.
Minä ja Kovis päästiin alkuverkan jälkeen tekemään väistöjä, tarkoituksena saada helposti karkaava ulkolapa hallintaan ja poni paremmin pakettiin.
Käyntiväistöjen jälkeen työstin ponia ravissa ympyröillä, Kovis oli oikein hieno! Sen jälkeen Pike kyseli meiltä onko kukaan ajatellut ilmottautua seuraavan viikon keskiviikkokisoihin ja samalla totesi että minähän tietysti menen Koviksen kanssa K.N. Specialin, hui!
Mainitsin sitten meidän laukannosto + laukka ongelmista, johon Pike kyllä sanoi ettei tällä tunnilla niissä mitään ongelmia ollut. :D Pike sitten hetken katsoi meidän perään ensin ravissa, sitten nostettiin laukka ja työstettiin laukkaa.
Minun pitää muistaa olla aktiivinen sisäpohkeella, mutta rauhoittaa ylävartalo. En saa lähteä "jahtaamaan" ponia laukassa.

Kevättä ja varsoja odotellessa, Lasina ja Jeremy

Ihan hirvittää ajatus koulukisoista! Mutta toisaalta, jos voisin sen radan mennä niin loppunäytöissä ei ehkä hirvittäisi niin paljon. Loppunäyttöratana nimittäin on tuo sama K.N. Katsotaan nyt, yritän tässä viikonlopun aikana saada rataa tarttumaan päähän ja jos tulen siihen tulokseen että kisoihin menen, niin täytyy sitten maanantaina sopia asiasta Annin kanssa.
Voisi sitä käydä kokeilemassa, kun kerta Piken mielestä voitaisiin sinne mennä. Saisihan siinä hyvää kokemusta ja eivätkä ne ole niin vakavat kisat vaan juurikin harjoituskisat!

Noh, katsellaan katsellaan. :)
Perjantaina meillä ei sitten muuta koulua ollutkaan, joten päästiin lähtemään kotiin aikaisemmalla junalla. Nyt olen kotona, pitäisi kirjoittaa essee aiheesta Hevosmatkailu Suomessa sekä tietenkin yrittää sitä koulurataa harjoitella. Palataan taas asiaan ensi viikon puolella! :)

4 kommenttia:

  1. Jännittää ihan SAIRAASTI! Hirvittää että unohdan radan etc.

    VastaaPoista
  2. no höpsis, tai jos nii sattuis käymää nii mieluummi nyt ku sitten loppukokeissa ;)

    VastaaPoista
  3. Totta turiset :D Pitää ajatella silleen että meen nyt mokailemaan niin loppukokeissa ei sit tarvii!

    VastaaPoista