tiistai 26. helmikuuta 2013

Uutta juttua ja vanhoja kuvia

Nyt on saatu kouluviikko käyntiin, lähinnä ratsastuksen merkeissä. Eilen aamulla mentiin nelostalliin etsiskelemään jonkinlaista tietoa tulevista ratsuistamme.
Lista löytyi, minulle oli laitettu pieni ja suloinen suomenhevostamma Vinnu. Sen jälkeen metsästettiin hetki varusteita. Tai no, harjat, satula ja suitset löytyivät helposti mutta suojia piti hetkinen etsiskellä. Kaikki varusteet löytyi ja sitten vain tutustumaan uuteen hevostuttavuuteen.
Vinnu on oikein reipas ja seurallinen, kiltti ja utelias. :) Luksusta vol.1 oli se, että tammalla oli koulupenkki, luksusta vol.2 oli se, että tammalla on ilmeisesti suht lyhyt ratsastaja joten jalustinhihnat oli ihanan lyhyehköt sekä niissä on kivasti säätövaraa tälläiselle töppöjalallekin!


Tunnilla otettiin tuntumaa uusin ratsuihin pysähdyksillä, siirtymisillä ja käytiin pikaisesti kaikki askellajit läpi. Vähän hakemistahan se on uuden hevosen kanssa, mutta Vinnu oli oikein kiva ja miellyttämishaluinen ratsastettava.
Tunnin jälkeen riisuttiin ja hoidettiin hevoset, sekä putsattiin karsinat. Meille siis kuuluu tämän viikon vastuuhepan karsinan siivous hevosen liikutuksen ja hoitamisen lisäksi.

Livingstone  ♥

Seuraavaksi meillä oli tunti meidän "omilla" hhp- nimikoilla. Pitkästä aikaa Koviksen kyytiin! :) Poni oli kiva, vähän väsähtäneen oloinen, ravi tuntui "liukuvan", jotenkin siihen oli tosi vaikea saada voimaa. Laukannostot meni penkin alle, minun pitäisi vaan olla nopeampi ja rohkeampi.
Kovis on kuitenkin niin superkiva ja sympaattinen ettei oma huono ratsastus saa ihan masentumaan. :D

Iltapäivällä meillä oli kaksoitunnit Ruokinnan suunnittelua. Jännää.
Aiheena kiinnostava ja hyödyllinen, mutta silti, tylsää istua kolmisen tuntia luokassa ja kuunnella.

Tänään aamulla meidän ryhmä ratsasti toisena, eli ensin oli vuorossa karsinoiden siivous. Tai karsinan. Ja Vinnu on kaiken lisäksi ihanan siisti!
Tunti aloitettiin tänään käynnissä ja ravissa samalla miettien omaa istuntaa. Ravailujen jälkeen tehtiin kivaa laukannosto tehtävää niin, että pitkän sivun keskeltä käännyttiin (ensin käynnissä, parin kerran jälkeen ravissa) halkaisijalle jonka keskellä oli kaksi tötsää. Tötsien välissä tehtiin vuorotellen oikean ja vasemman laukan nostoja + päädyissä sai työstää laukkaa ympyröillä.
Alkuun Vinnu vähän seilasi ja oli vino, sekä alkoi ennakoida. Mutta joitakin kivoja nostoja saatiin ja kun muistin ratsastaa niin laukassakin tuli kivoja pätkiä. :)

Sillanpään Brita

Tämän jälkeen tehtiin nelikaarista kiemurauraa ravissa, ensin harjoitusravissa ja sitten keventäen. Tehtävä oli hyvä, sillä hevosten piti olla rentoja ja pehmeitä kyljistä, sekä itse piti tietysti muistaa ratsastaa tarkat tiet.
Tunti oli tosi hyvä, tehtävät mukavia ja hyödyllisiä. Ja Vinnu tietenkin oli tosi mukava! Ihana ratsastaa sellaisella hevosella, joka tekee halukkaasti ja innokkaasti töitä!

Seuraavana oli maastoratsastusta, eli siirryttiin kakkostalliin ihmettelemään mitkä hevoset olisivat vapaina maastotunnille. Minulle "jäi" Larilla. Hirveän karvainen, irtokarvainen, se oli!
Käytiin ensin hevosurheilualueella ravaamassa, sitten Pike ohjasi meidät pikkuhiittikselle ottamaan laukkaa. Hurjaa! ;)
Kunhan Lalla sai jalat ojennukseen, saatiin ihan puhdasta ja hyvää (ja hyvän vauhtista) laukkaa! (Lalla siis menee sujuvaa passia, etenkin kun se vähän innostuu.) Oli kiva ja reipas maasto!

Iltapäivällä oli taas ruokinnan suunnittelua, yhtä jännää kuin eilen.

Jaani

Huomenna on vuorossa ensin taas Vinnun ratsastus, sitten esteitä Koviksella. Iltapäivällä tehdään kaiketi jotain hyödyllistä Alapajalla. Torstaina ratsastusta aamupäivästä, illalla talutetaan ratsastuskoululla. Perjantaina onkin vain kaksi ratsastustuntia aamusta, sitten päästään kotiin! :)

4 kommenttia:

  1. hei mitä heppoi teillä on nelostallista? :) muita kuin siis tuo vinnu? :)

    VastaaPoista
  2. Siis ne hepat oli meillä vain tuon viikon ajan, mutta Vinnun lisäksi meillä oli Lassi, Vici, Magia, Ehdokas, Sanne, Antti, Pluto, Monski ja Ella. :)

    VastaaPoista