maanantai 4. maaliskuuta 2013

Kohti kooännää!

Opettajalta kysytty, nimi listassa ja nyt vain odotellaan keskiviikkoa innolla/kauhulla! Ensimmäinen koulurata meikäläisellä siis edessä, hui! :)

Niin, tällä viikolla ratsastetaan parina päivänä remppojen hevosia. Aamulla mentiin kolmostalliin etsimään listoja joissa lukisi mahdollisia ratsuja. Listat sitten tuotiin paikalle ja siellä lukikin hepat + ratsastajat. Minulle oli laitettu Lorentsolainen 6-vuotias suomenhevosruuna Francesco eli Ransu. Oikein söpö ja kiltti. :)
Tunnilla ensin tehtiin käynnissä pysähdyksiä, hevosten piti pysyä suorina, ohjasta ei saanut jäädä vetämään. Ravissa mentiin suoraa uraa ja tehtiin päätyihin ympyrät. Lopuksi laukattiin pareittain ympyrällä. Ransu oli alkuun kovin kiireinen ja reipas, mutta kunhan itse vähän rupesin taas ajattelemaan ja toimimaan, eli puolipidätteitä ja vaikuttamista niin Ransukin alkoi toimia ihan kivasti. Se alkoi myödätä niskasta, rentoutui ja odotti apuja. Käynnin ja ravin tahti oli mukavan rauhallinen ja rento. Laukassa alkuun se meinasi taas vähän innostua, mutta pikkuhiljaa saatiin hyvää laukkaakin. :)
Oli ihan kivaa päästä ratsastamaan nuoremmilla hevosilla, erilaista ainakin noihin vanhempiin tuntihevosiin verrattuna.


Kun oltiin tulossa takaisin tallille, kengityspajan vieressä olevassa trailerissa oleva hevonen alkoi ihan yhtäkkiä hirnua ja kolistella, niin Ransun kanssa meinattiin ensin kiepsahtaa hankeen. Kerkesin ajatella että kaatuukohan hevonen päälle vai mitä tapahtuu. Sitten kiepsahdettiin, ihan jaloillaan, ympäri 180 astetta ja seuraavana kävi mielessä kuva hillitöntä pukkilaukkaa menevästä Ransusta ja minusta jossain Haimi-hallin nurkalla. Onneksi ei käynyt tätäkään, tilanne jo melkein rauhoittui, kun traikku hevonen kolisteli taas. Nyt Ransu yritti paeta paikalta vähän liian nopeasti ja takajalat liukastui sen verran että heppa melkein istahti siihen pihalle. En edes kerennyt tajuta kunnolla mitä tuossa tapahtui, sen verran muistan että seisoin vasemman jalustimen varassa, tai oikeastaan makasi/istuin jossain Ransun kaulan lähistöllä. Ninjailin jotenkin itseni takaisin satulaan ja saatiin homma onnellisesti päätökseen ja kaikki ehjänä talliin. :)


Toisena tuntina meillä oli koulua, tehtiin väistöjä käynnissä ja ravissa, pysähdyksiä ja laukannostoja. Kovis oli tosi energinen etenkin alkutunnista, mikä oli hyvä asia koska se pörhisti itsensä oikein komeaksi ja toimi ihan superhienosti! :) Pysähdykset olisi voinut sujua paremmin, sekä oikean laukan nostot (tehtiin käynnistä) mutta olen tyytyväinen tuntiin ja poniin!


Iltapäivällä olikin vain yksi teoriatunti ja sieltä siirryttiin kakkostalliin seisoskelemaan. :D Varasin Ipetuksen iltapäiväksi, koska aamun maastotuntia ei ole vaan mennään seuraamaan Piia Pantsun valmennusta.
Tänäänpä ei sitten oikeastaan muuta ole tehty, joten palataan taas asiaan, viimeistään keskiviikkokisojen jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti