sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Ipetus

Tämä on nyt tälläinen Ipetus painotteinen postaus. :)

Ipetus vuonna 1994 syntynyt punarautias suomenhevostamma. Se on säkäkorkeudeltaan 149cm, mutta se kyllä tuntuu isommalta kun se on niin leveä! :D Tämän viikon alussa se painoi noin 570kg, ja tarkoituksena onkin nyt saada sen paino putoamaan säännöllisellä liikunnalla. Ipetuksen ideaali paino olisi ehkä jossain 450-500 kilon paikkeilla.

©Anni

Ipetus on kantakirjattu ratsuhevossuunnalle vuonna 2000, II- palkinnolla. Sillä on vain yksi jälkeläinen, Upitus. Ne ovat kuin kaksi marjaa, Upitus vain on hieman pienempi kuin emänsä ja sporttisempi. Kumpikin ovat todella hyviä ratsastaa, mutta itse pidän enemmän Ipetuksesta!

©Anni

Menin Ipetuksella torstaina taas koulua. Alkuun tein vähän väistöjä käynnissä ja ravissa, sitten vain ravailua ympyröillä ja kahdeksikolla. Tällä reissulla meillä oli kameramies mukana, ja tarkoituksena oli saada laukannostoja videolle, koska halusin nähdä miltä ne näyttävät "muiden silmin". Kokeiltiin sitten nostaa laukkaa myös pysähdyksestä, ja kyllähän tuo muori senkin osaa!
Se on vain niin hieno ratsastaa! Sillä on mukavat liikkeet istua, se on hurjan herkkä pohkeelle, se on eteenpäinpyrkiväinen ja se tykkää tehdä töitä! Ihana tamma! ♥

©Anni

Perjantaina käytiin pieni, reipas ja rento lenkki maastossa, vähän palautellen edellisen päivän "treenistä". Ipetus oli reipas niinkuin aina, ja lenkki oli mukava vaikka varpaat ja naama meinasikin jäätävän tuulen vuoksi jäätyä.

Eilen en kerennyt sitä ratsastamaan kun Oripäivien hommia oli koko päiväksi. Tänään menen käymään sillä maastossa, huomenna toivottavasti kerkeän ratsastaa sen illalla.

Nosto ei tule ihan suoraan pysähdyksestä, mutta annettakoon anteeksi kun kuskina olen minä ja tamma on toimittanut maastoponin virkaa jo jokusen vuoden. :) Hieno se on silti!

1 kommentti: