maanantai 3. joulukuuta 2012

Vätystää

Huh, että osaakin pieni ihminen olla väsynyt! Enkä edes tehnyt mitään erityisen rankkaan. Paitsi ehkä tässä tapauksessa kahden pollen ratsastus lasketaan rankaksi. :D En nimittäin ole ratsastanut "kunnolla" aikoihin, niin kaksi ratsastusta päivässä meinaa tuntua jo lihaksissa!


Ensin ratsastin Simo-ruunasen, ihan vaan askellajit läpi keveyttä ja rentoutta hakien. Vähän se meinasi makoilla kädellä, mutta hyviäkin pätkiä tuli. Hömpällä oli hippusen energiaa, oli kivaa! :)
Sitten sainkin kokeilla toista uusista poneista, olinkin jo pitkään toivonut jossain vaiheessa sen selkään pääseväni! Se on niin supersuloinen otus! ♥
Tarkoituksena oli ihan vaan nopsasti liikuttaa ponimus. Kun menin maneesiin, siellä oli toinen opettajista lopettelemassa omaa ratsastustaan ja hän sitten huuteli vähän ohjeita meille. Huomaa etten ole aikoihin ollut tunneilla, meinaa välillä koko touhu mennä vain matkusteluksi.
Ohjeiden mukaan pistettiin poniin vauhtia, ja kuskille ainakin tuli kuuma!
Kun opettaja hevosineen oli poistumassa maneesista, poni sitten yritti kokeilla josko työnteko olisi sitten siinä ja lähti sellaisella kyydillä että huh! Onneksi olin varautunut tällaiseen mahdollisuuteen, niin kestinpä kyydissä. Opettaja karjui vain että "pää ylös ja vauhtia", poni on tainnut pienemmillä ratsastajilla huomata että tuolla käytöksellä pääsee luistamaan töistä.
Hanatettiin sitten täyttä laukkaa, yrittihän tuo jopa vähän pukitellakin. Laukattiin joku hetki, sitten oli pakko hidastaa kun kuskia alkoi hapottaa. :D
Loppuajan poni meni oikein kivasti, jäykkähän se oli, mutta liikkui ainakin kivasti. Herkkäkin se on, pienellä treenillä oikein mainio pieni ratsu!



Loppupäivästä harjailin tuntihevosia ja laitoin niille varusteita, sekä tein iltatallin molempiin talleihin. Olipa muuten aika rapsakka sää! :D Ihan kiva että pakastuu, on ihanan talvinen tunnelma ja aurinkokin paistaa!

Huomenna taaskin iltavuoro, keskiviikkona aamuvuoro ja sitten onkin itsenäisyyspäivä eli VAPAA! :)
Jeps, tämä taitaa nyt lähteä nukkumaan, öitä!

1 kommentti:

  1. Kivan oloinen blogi, selkeää tekstiä ja hyviä kuvia. (: Millaista on opiskella ypäjällä? Oletko ollut tyytyväinen paikkaan yms.

    Jos kiinnostusta riittää, käy katsomassa myös meidän blogia,
    www.lasikavios.blogspot.fi/

    VastaaPoista