torstai 6. joulukuuta 2012

Ratsastelua

Hah, ei olisi pitänyt edellisessä postauksessa valittaa väsymystä! Eilen, keskiviikkona, aamutallin jälkeen me harjoittelijat päästiin ratsastamaan ihan opetuksessa!
Ratsukseni sain samaisen poniruunasen, jota liikutin maanantaina ja tiistaina. Ja! Tiistaina poni ei kertaakaan yrittänytkään rynnätä mihinkään, vaikka olikin vähän säikyn tuntuinen (eikä nyt tunnillakaan, laitettiin poni tekemään koko ajan töitä niin ei kerennyt possuilla!).


Tunnilla ei tehty mitään kummempia "temppuja", mutta hevosten piti liikkua kunnolla ja reagoida apuihin. Ponin kanssa oli ongelmana se, että se oli aika hidas, niin liikkumaan kuin reagoimaan. Piti ratsastaa paljon eteen, ja vaatia nopeita reaktioita apuihin.
Alkuun saatiin verkkailla ihan itsenäisesti, voltteja ja etenkin tuon ponin kanssa otettiin välillä pitkät sivut kunnolla hiitaten! :D
Verkkojen jälkeen otettiin taukokäynnit, sen jälkeen aloitettiin laukkatyöskentely. Tarkoitus oli vain pitää laukka koko ajan yllä ja tehdä päätyihin ympyrät. Kuulostaa helpolta, mutta vaati kunnolla työtä saada poni liikkumaan!
Tehtiin samaa molempiin suuntiin, lopuksi ravailtiin vielä jonkin aikaa. Opettaja vaati kunnon työskentelyä, ja lopuksi poni antoikin vähän myöden ja saatiin hetkittäin hyviä eteen-alas- pätkiä! :)
Olin (ja olen vieläkin) tosi tyytyväinen tuntiin! Oli kyllä rankkaa, ratsastajat ja ratsut oli hiestä märkiä mutta oikein tyytyväisiä. Haha, niin, sen verran rankkaa oli että kesken laukkatyöskentelyn sain hirveän suonenvedon polvitaipeeseen. :D



Hoidettiin hepat, käytiin istumassa hetki kahvilla ja aloiteltiin päivätalli. Päivän päätteeksi vielä irtohypytettiin muutama hevonen, oli ihan hauskaa. Etenkin kun vertailtiin sitten laiskahkoa suomenhevosta reippaaseen ja mielellään hyppäävään puoliveriseen. Täytyy myöntää että vaikka suokki-ihminen olenkin, niin oli se puokkien hyppääminen vähän eritoista! :D Ei sillä, tiedän kyllä että hyvin ja mielellään hyppääviä suokkeja on mutta näin kävi tässä tapauksessa.

Nyt on siis vapaapäivä, huomenna aamuvuoroon ja ehkä (toivottavasti!) ratsastusta! Viimeinen viikko on aamuvuoroa, samoin ihan viimeinen päivä. Hurjaa, että työharjoittelua on jäljellä enää 7 päivää!

2 kommenttia: