maanantai 17. syyskuuta 2012

Varsanäyttelypostaus

Elikkäs, lupasin vähän jotain turinoida varsanäyttelyistä joihin Lasina + Jeremy ja Clarissa + vauva osallistuivat.

Perjantaina iltapäivällä haettiin tammat ja vauvat sisälle. Clarissan vauva antoi hyvin laittaa riimun, mutta Jeremy oli sen verran villi ja vapaa, että sille ei päitsiä päähän saatu. Hyvin se kumminkin sisälle asti tuli, vähän tietysti piti riehua, mutta ei mitään suurempia ongelmia matkalle mahtunut.

Illalla tammat ja vauvat pestiin, puunasin yhdessä toisen "kisahoitajan" kanssa Lasinan häntää ja harjaa, ja sitten kasvatuspuolen opettaja pesi Lasinaa, minä kuivailin sitten hikiviilalla perässä. Lisäksi häntään ja karvaan suihkutettiin ShowShinea, leikattiin korva- ja jalkakarvat. Lasinasta tuli oikein sievä, ja pesarilla se käyttäytyi hyvin! :) Jeremykään ei kauhean isoja hankaluuksia pesussa tainnut aiheuttaa, mitä nyt jotain pieniä. ;)

Clarissan pesukin sujui hyvin ja nopsaan, se oli jopa helpompi kuin Lasina. (Niin, kyllä Lasina sen verran siinä kanaili, ettei yhdessä vaiheessa muka meinannut uskaltaa liikkua kun maassa oli vettä!)
Sitten vain mammat ja vauvat karsinoihin ja iltatalli hoidettiin loppuun.

Lauantaina aamulla tammat ja varsat päästettiin tarhaan, eivät onneksi intoutuneet möyrimään mudassa!
Jeremy vain kiusasi Clarissaa syömällä sen häntää. :D


Iltapäivällä tammat sekä vauvat letitettiin ja puunattiin vielä oikein viimeisen päälle. Minä tein letit Jeremylle, ja  yllättävän hyvin ne kestikin! 
Kun oltiin valmiina, niin lähdettiin taluttamaan heppoja Estekentälle. Minä vein Lasinan, Inka talutti Jeremyn. Lasina oli nätisti, mitä nyt vähän jännittyi kun Derby- kentällä oli kisat menossa ja puomit kolisi. 

Estekentällä taluteltiin heppoja hetkinen verkka-alueella, oli ihan jännää kun piti vahtia Jeremyä (ettei riehuessaan osu ihmisiin :D) ja muita tammoja + varsoja. 
Näyttelykehään Lasinan vei yksi 3- tallin tallimestareista, ja Lasina menikin ihan kivasti. Jeremy taasen esitti vain käyntiä ja laukkaa, ravia näytti vain muutaman askeleen siellä täällä. Hömppä oli riehunut joko pesussa tai verkassa sen verran, että kehässä se sitten ontuikin vasenta takajalkaa. :( Harmi juttu, mutta kuitenkaan ihan viimeisiksi ei sijoituttu. Saatiin siniset ruusukkeet (jotka minä ja Inka saatiin itsellemme) ja jäätiin odottelemaan Clarissaa + vauvaa. Ne onnistuikin paremmin, Clarissan vauva oli paras estetammavarsa! :)





Tallissa jätettiin hummat siksi aikaa rauhaan, että saatiin iltatalli hoidettua alta pois. Sen jälkeen purettiin letit, kerättiin kamat ja lähdettiin kämpille. :)
Oli kyllä kiva ja opettavainen päivä! Mukava päästä puunamaan Lasinaa, ja oli kiva myöskin huomata että Jeremy antoi harjata oikein hyvin. Varmaan huomasi että se onkin oikeestaan aika kivaa. ;)
Hauskaa, hyödyllistä ja mielihyvin voisin lähteä uudestaan tukijoukoiksi näyttelyihin!


Ei nyt tullut ihan niin laaja ja yksityiskohtainen tarina kuin olisi voinut tulla, mutta näyttelyistä on jo niin pitkä aika etten voi enää muista tarkalleen mitä tapahtui. Sen verran seniiliksi näköjään olen muuttumassa. :D
Toivottavasti tuosta sai jonkinlaisen kuvan tapahtumista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti