sunnuntai 5. elokuuta 2012

Heppailupäivittelyä

Onpas taas vierähtänyt tovi siitä kun viimeksi kirjottelin tänne.
Eipä tässä nyt mitään kovin ihmeellistä ole tapahtunutkaan, mutta yritän nyt kuitenkin muistella. :)

Ollaan Topin kanssa käyty maastoilemassa jopa kolmesti! Ekan kerran mentiin ihan keskenämme, ja se oli ensimmäinen kerta sitten vuoden 2010! Ja reissu meni oikein hyvin, ponia vähän jännitti, mutta selvittiin hengissä. Uskallettiin ottaa jopa muutama ravipätkä! Hieno hieno poni!
Tänään käytiin maastossa toisen ratsukon kanssa, käytiin suunnilleen tunnin lenkki, kierreltiin pusikoissa eksyttäytymässä ja sitten hurjina uskaltauduttiin menemään tallille takaisin maantien kautta. Okei, ehkä minä olin se, joka oli vähän yllyttäjä mutta eipähän tuolta kovin suurta vastaväitettä tullu. ;) Ei pidä ottaa turhaa stressiä, ja oikein hienosti ruunan rupsukkaiset käyttäytykin!



Sitten ollaan menty ilman satulaa, ja nekin kerrat on onnistuneet oikein loistavasti! Käynti, ravi ja laukka, kaikki on toiminu tosi hyvin! Ekalla kerralla kun menin ilman satulaa ja nostin vasenta laukkaa, niin heppa yritti esittää jotain pukin tapaista mutta ei mitään niin suurta että oisin selästä tullut alas. :D


Tuota, niin, torstaina vähän reenailin kavaletteja ja ristikkoo ponilla. Ihan ekaks otin alkuverkat suht pitkällä ohjalla, ja herranjestas! Ikinä ei tuo eläin ole ollu niin rento ja hyvä! Ei ees säikkyny kertaakaan! Ei kaahottanu kamalaa vauhtia ja oli tosi kivan tuntunen. Laukassa sit otin vähän ohjaa, hallintalaitteet on etenkin ekoilla laukoilla ihan hyvä olla käsissä kunnolla. :P
Laukkaa ratsastin välillä reilusti eteen, ja sitten otin kiinni jne. Laukatkin onnistu hyvin! :)
Mentiin kavaletteja kolmikaarisella kiemurauralla eka ravissa, ne meni ihan ok. Kun saatiin sujuvat lähestymiset kavaleteille ravissa, jätettiin se homma siihen ja alettiin tehä samaa hommaa laukassa. Tarkotus oli tehdä laukanvaihtoja, mutta hypyt oli suurelta osin niin pieniä että vaihdot ei oikein sujunu. Muutama vaihto saatiin kuitenkin, naurettavin oli ehkä se, kun poni meinasi eka kieltää ja kiertää, minä jäin sitten hypyssä jälkeen, ja lopputuloksena oli kuitenkin hyvä vaihto?!
Assari teki meille sitten ristikon, ja laukanvaihdot saatiin kuin saatiin onnistumaan. :)
Hypyt onnistui hyvin, poni oli oikein innoissaan ja ainakin tuntui että kaikilla oli kivaa! :) Loppuverkaksi vähän ravia rennosti löysemmällä ohjalla.

Jeps, eipä tässä nyt muuta. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti