torstai 13. lokakuuta 2011

Heppailua Simolla ja A:lla.

Tiistaina mentiin taas siskon kanssa Lekolle tunnille, tällä kertaa mentiinkin puomeja. Ratsukseni sain suokkiruuna Simon. Puomeja menimme ravissa ja laukassa, sekä teimme ravista käyntiin siirtymisen puomion välissä. Simo meni ihan hyvin, mutta laukassa se etenkin alkuun painoi päänsä alas, nojasi kuolaimeen ja puski toisten hevosten luo. Minkäänlaista kontaktia siihen ei sillä hetkellä saanut, joten se vei minua kuin märkää lapasta. :D Vauhtia ei onneksi ollut kovin paljoa ja vaaratilanteilta vältyttiin. Kerran tosin jarrut löyty vasta Arttu ruunan takapuolesta, kylmänviileästi Arttu vain vilkaisi Simoa, joka tosiaan tuli aivan iholle.
Mutta kun sain Simon pään pysymään "normaalisti", se laukkasi tosi kivasti! Laukkamokista huolimatta Simolla oli todella kiva ratsastaa! Tuntiin olin muutenkin tyytyväinen, kuumakin pääsi tulemaan, etenkin kun alkutunnista opettaja rääkkäsi meitä; menimme alkuravit melkein kokonaan kevyessä istunnassa. :D

Tänään (ke) kävin ratsastamassa A:lla. Tällä kertaa siitä löytyi vähän enemmän vauhtia kuin viimeksi! Teimme voltteja ja pysähdyksiä käynnissä, sitten samaa ravissa. Lopuksi nostimme paristi laukat molempiin suuntiin.
Laukat nousivat aika hyvin, oikea laukka nousi helpommin kuin vasen. Kaikenkaikkiaan olin todella tyytyväinen A:han tänään, hieno pikkuheppa!
Harjatessakin se oli tänään jotenkin erityisen suloinen. :) Lopuksi heitin osan hevosista pihalle ja jaoin kaikille heinät.

Huomenna mennään äidin kanssa Joensuuhun, tarkoitus olisi vähän ostella tarvittavia juttuja Ypäjää varten, mm. uusi kypärä täytyy saada. Lauantaina aamupäivästä olisi tarkoitus lähteä A:lla maastoon, opettaja lähtee mukaan omalla hevosellaan. Tarkoituksena olisi mennä vähän pidempi lenkki ja totuttaa A:ta maastossa oleviin juttuihin, pikkulintuhin ynnä muuhun mukavaan ja mahdollisesti pelottavaan. ;) Sitten illalla lähden Joensuuhun kaverin luokse viettämään läksiäisiäni. Kivaa nähdä kaveria pitkästä aikaa, ja kivaa myöskin päästä vähän viihteelle ennen opiskelujen alkua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti