maanantai 23. helmikuuta 2015

Maastoilua ja laukanvaihtoja

Kuulumisia kuulumisia, mitähän sitä osaisi kirjoitella oikein tänne. Noh, eipä meille oikein mitään ihmeellistä kuulu. Muutaman kerran ollaan käyty kentällä pyörähtämässä, mutta suurimmaksi osaksi ollaan maastoiltu ratsain ja taluttaen sekä käyty hölkkäämässä raviradalla.
Otosta on alkanut kuoriutua ihan super maastoponi, taitaa tuo luottamuspuoli olla jo ihan kivalla mallilla meillä. :) Raviradalla kruisailu on kyllä ihan parasta, poni kulkee rennon letkeää hölkkää, laukat nousee aika kivan pyöreästi ylämäkeen siellä ja "alkuverkkalaukan" jälkeen ponista löytyy paljon vaihteita.
Tänäänkin käytiin vielä viiden aikaan pyörähtämässä radalla, ensin ravattiin kierros, sitten yhteensä noin puolitoista kierrosta laukkaa, sekä vasenta että oikeaa. Lopuksi ravailtiin reilu kierros ja voi että miten kivaa ravia Otto taas esitti! Loppukäynneissä se ei enää hyydy, vaan kävelee selän läpi reippaasti korvat hörössä ja katselee maisemia. :)



Mutta ai niin! Ollaanhan me kuitenkin keretty pikkuisen uutta juttua kokeilemaan, nimittäin laukanvaihtoa! Tässä yksi päivä ajattelin vain kokeilla mitenkähän tuo vaihtaminen onnistuisi, kun Oton laukan laatu on parantunut aika paljon kesästä. Hyvä etten pudonnut hämmästyksestä selästä, Otto nimittäin teki puhtaan vaihdon ihan hups vaan! Eikä se edes tuntunut mitenkään erityisen vaikealta. Super poni!
Ja pari päivää myöhemmin kokeilin ihan mielenkiinnosta uudestaan, niin kyllä, Otto osaa tosiaan tehdä laukanvaihdon kunhan vain kuski osaa pyytää. Muutama vaihto tuli ristiin, mutta myös puhtaita vaihtoja saatiin. Kunhan kelit ja kentän pohja paranevat, niin tästä onkin ihan huippuhyvä jatkaa treenejä!

Meillä oli viikonlopun ajan kokeilussa yksi koulusatula, harmi vain se oli vähän liian kapea, mutta olipa kyllä kiva edes muutaman kerran päästä istumaan koulupenkkiin. Sopiva koulupenkki on nyt kyllä ihan pakko saada! Että jos joku tietää kaarevahkoon/kaarevaan, leveähköön/leveään ja lyhyeen (paneelit max 45cm) ponin selkään sopivaa koulusatulaa, infotkaa mulle!


Viikonloppuna olisi luultavasti reissu Kuopioon, satulan palautusta ja ehkä hitusen shoppailua. ;) Tällä viikolla luultavasti maastoillaan enimmäkseen Oton kanssa, sillä nyt leutojen säiden vuoksi kenttä on melko liukas loskasta. Mutta ei se mitään, mikäs sen mukavampaa kuin maastoilla huippu ponilla jo ihanan valoisina iltoina!

PS. Viikonlopun aikana olisi myös suunnitteilla varusteiden kuvaamista, eli toivottavasti myös vihdoin ja viimein Varustepostaus!

PPS. Viime viikolla Ypäjältä tuli suru-uutisia, sillä ihana ensimmäisen vuoden nimikkoni Lasina oli jouduttu lopettamaan 17. päivä mahasta löytyneen kasvaimen vuoksi. Nuku hyvin kaunis tamma ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti