perjantai 13. helmikuuta 2015

Kuulumisia

Otollahan oli tämän kuun ensimmäisenä päivänä hieroja, ja alkuviikosta sitten soittelinkin eläinlääkärille että poni pitäisi rokottaa tässä lähiaikoina. Kävipä sitten niin hyvä tuuri, että ell pääsi tulemaan samana päivänä!
Vähän jänskätti rokotustilanne, sillä en yhtään tiennyt miten Otto piikkiin reagoisi. Mutta pöh, ponia vähän jännitti uusi vieras ihminen, mutta leipää nassuun niin hyvin meni. Otto pienesti reagoi ainoastaan siihen kun neula läpäisi ihon. Sen jälkeen ei mitään. Hieno poni!

Välillä on ollut ihanan aurinkoisia päiviä heppailla!

Otto saikin viettää sitten vähän rokotuslomaa/hermolomaa/lomaa ylipäätään. Minä ratsastelin tallin toisella hevosella ja puunailin Ottoa. Loman jälkeen aloitettiin liikutus suht kevyesti, lähdettiin talutuskävelylle maastoon. Voi että, kyllä huomasi että poni oli päässyt lomailemaan ja lataamaan akkuja! Otto käveli ihan hurjan reippaasti ja olisi halunnut ravata koko ajan. Ja nakkeli niskojaan kun ei päässyt menemään kovempaa. :D Otettiin pari hölkkäpätkää, niin pääsi poni oikomaan jalkojaan pikkuisen reippaammassa vauhdissa.
Pitää kyllä sanoa, että olen Otosta hirmuisen ylpeä! Se ei enää säikähtäessään yritä tulla ihmisen päälle, vaan kunnioittaa käsittelijäänsä. Nyt sen kanssa on mukava ja miellyttävä lenkkeillä, ei enää tarvitse pelätä sitä että se yrittäisi karata tai jyrätä.

©Nea

Kentällä on tehty vähän väistöjä yms. ja ollaan haettu hyvää ja reipasta liikettä kaikissa askellajeissa. Yksi päivä tässä meinattiin lähteä maastoon, mutta heti alkumatkasta metsästä alkoi kuulua kamalaa ryminää, ja siellähän olikin metsäkone töissään. Otto pelkäsi sitä niin kamalasti, että jätettiin se maastoretki toiseen kertaan. Mentiinkin sitten raviradalle ensimmäistä kertaa ilman kaveria. Ensin hölkättiin kierros verryttelyksi, sitten mentiin pari kierrosta niin, että suorat laukattiin. Lopuksi vajaa kierros hölkkää pitemmällä ohjalla ja sitten loppumatka käynnissä.
Otto meni tosi hienosti, käyttäytyi nätisti ja oli tyytyväinen kun pääsi liikkumaan reippaammin. Olenkin nyt ajatellut aloittaa "maastokuurin" päivien pidetessä. En itse ainakaan tykkää lähteä pimeällä maastoon ja sen vuoksi maastoilu onkin jäänyt vähemmälle. Nyt taas kun valoisaa on pitempään, voi töittenkin jälkeen lähteä vielä maastoon eikä pimeys heti yllätä.

©Nea

Eilen Otto sai vapaapäivän ja tänään Milla käy sillä ratsastamassa. Viikonlopuksi ei ole mitään suurempia suunnitelmia, mennään vaan fiilispohjalla. :)

2 kommenttia:

 1. Jenniii!! Tee varustepostaus videolla tai kuvinaa pliis??!!!;))
  Sun postauksia on ihana lukea. Saisi tulla vain useammin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvina varustepostauksen kyllä teen, voisin toteuttaa sen seuraavalla viikolla viikonloppuna kunhan saan assareita tänne mun kanssa kuvailemaan. ;) Postaustahti on kyllä joo hidastunu, mutta kun ei oikein ole mitään mistä kirjoittaa. Kentällä ei voi kunnolla tehdä mitään ja maastotkin varmaan alkaa olla kurjassa kunnossa kun nyt on ollu leutoa. Mutta katsellaan, ehkäpä tässä vielä jotain saa aikaseks kirjoitella! :)

   Poista