perjantai 11. heinäkuuta 2014

Toivepostaus: Unelmahevonen

Joskus jossain postauksessa kysyin teiltä lukijoilta postausehdotuksia, ja yksi niistä oli kertoa unelmahevosestani. Tätä aihetta on toivottu muistaakseni jo aiemminkin, mutten silloin saanut aikaiseksi kirjoittaa siitä. Mutta nyt iski inspiraatio, joten olkaapa hyvät!

Unelmieni hevonen olisi ruuna tai ori, koska tammat nyt ovat vaan niin naisia. ;) (Tosin silti kovin moni minulle tärkeä hevonen on ollut tammahevoinen...) Rodultaan hevonen olisi suomenhevonen tai pieni puoliverinen (tai joku risteytys). Pienellä tarkoitan noin 150-155cm hevosta, max 160cm. Ihan vaan jo sen takia kun olen itse niin toivottoman lyhyt. Elämä on helpompaa kun ei tarvitse tikkaita hevosen satuloimiseen. ;)

Väriltään hevonen olisi: suomenhevosena tummanpunarautias (tummanrautias) tai tummanpunaruunikko, puoliverisenä punaruunikko tai tumman-/mustanruunikko. Hevosella olisi iso tähti tai läsi, sekä sukat ainakin kahdessa jalassa. Suokilla olisi pitkät ja tuuheat jouhet, puoliverisellä siisti ratsutukka. Plussaa olisi esimerkiksi herasilmä.

Luonteeltaan hevonen olisi kiltti, iloinen ja seurallinen, sillä olisi pilkettä silmäkulmassa. Ratsastettaessa hevonen olisi ennemmin vähän reipas kuin hidas, toimisi pienillä avuilla ja olisi aina mielellään lähdössä töihin. Hevonen olisi hyvin koulutettu, ainakin heA, ja sillä voisi hypätä noin metrisiä esteitä. Esteillä sillä olisi myös jo sen verran kokemusta että se kuskaisi tämmöisen vähän vähemmän hypänneenkin turvallisesti niistä yli. ;) Hevosen liikkeet olisivat ilmavat, tahdikkaat ja hyvät istua. Laukka saisi olla isohko, mutta säädeltävissä. Hevosella voisi myös maastoilla yksin ja porukassa, mennä ilman satulaa sekä tehdä kaikenlaisia maastakäsin juttuja.
Iältään hevonen olisi 8-12 vuotias.

Varusteina sillä olisi Barnsbyn koulusatula, vaikkapa samanmerkkinen estepenkki. Suitsia löytyisi joka lähtöön, mm. kankisuitset, kuolaimettomat yms. Satulahuovat ja pintelit/suojat olisivat mätsäävät, tottakai! ;)

Noh, muuta en nyt keksi, joten eiköhän ne tärkeimmät jutut ole tässä. Vaikka Ottoponi ei ihan kaikkia kriteereitä täytä, osuu siihen kuitenkin aika moni kohta noista. Ei haittaa vaikka väri on "väärä", Pienen ja Keltaisen kuuluu ollakin pieni ja keltainen. Liitokavio se ei ole, mutta ei sen tarvitsekaan olla. Se on oikein maino harrasteponi, jonka kanssa hevostelua on kiva harrastaa. Ja eihän sitä koskaan tiedä jos jossain vaiheessa Oton rinnalle saapuisikin toinen unelmieni hevonen. ;) Aika näyttää, mutta tällä hetkellä olen kyllä oikein tyytyväinen Poniin.

Millainen olisi Sinun unelmahevosesi? Vastatkaa vain rohkeasti kommenttiboxiin!

PS. Jos joku asia vielä minun unelmahevosestani jäi kaivamaan mieltä, kysyä saa aina!

2 kommenttia:

  1. Minun unelmahevonen olisi iso, noin Maukan kokoinen tai isompi kimo puoliveriruuna. Olen itseasiassa päättänyt, että jos hevonen joskus tulee niin kimo sen olla pitää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin aina haaveilin tummanpunarautiaasta suomenhevosesta, ja kuinkas sitten kävikään. :D

      Poista