tiistai 22. heinäkuuta 2014

Otto the Harrasteponi

Viime maanantaina meille tuli siis pitämään tuntia Leko-tallin opettaja. Pääasiassa tehtiin hommia pääty-ympyrällä; takaosaa ulos, liike rehellisesti selän läpi ja poniin vauhtia. Alkuun oli vähän vaikeuksia, kun minä ratsastan vähän liian kiltisti ja poni sitten ei kykene kun on niiiiin vaikeeta. Noh, ei muuta kun pieni kurinpalautus sekä kuskille että ponille, niin eikös homma alkanut toimia jo ihan eri tavalla.

Tehtiin paljon siirtymisiä tuossa väistössä ja lopuksi sitten laukannostoja ja laukkaa eteen. Vitsit miten makeeta ravia ja laukkaa siitä irtosi!
Tunnin jälkeen Otto-raukka oli ihan puhki, kavioita pitkin valui hiki ja poni oli ihan kaikkensa antaneen näköinen (ei sillä, kyllä kuskiltakin taisi muutama hikipisara tipahtaa ;) ). Mutta tunti kyllä tuli tarpeeseen ja mahdollisuuksien mukaan toivottavasti päästäisiin jatkossakin tunneilla käymään.

Tiistai oli sitten maastopäivä, palauttelua tuon koulutreenin jäljiltä. Otto oli hiukan väsynyt, mikä oli ihan ymmärrettävää. Mentiin se sama, noin 45min lenkki kävellen suurimmaksi osaksi, muutama ravipätkäkin otettiin verryttely mielessä.


Keskiviikoksi olikin suunniteltu vähän hyppäämistä, siskon toimiessa kuskina. Rakenneltiin kentälle vaikka minkä näköisiä esteitä ("oikeat" esteet ovat odottamassa maalausta). Saatiin tehtyä pysty, jonka alle survottiin vesikanistereita, valkoinen penkki jonka sivuilla siniset korit, lankkuristikko ja pysty ihan vaan yhdellä "puomilla".
Hyppäsivät enimmäkseen yksittäisiä esteitä ja lopuksi pienen radan. Sitä kanisteripystyä tosiaan korotettiin sen verran että se oli n. 85cm. Hypyt sujui hyvin, vähän olisi vauhtia voinut olla enemmän. ;) Valkoista penkkiä poni pikkuisen jännitti, mutta pääsivät siitä yli ihan kunnialla kyllä.

Torstaina sisko kävi Oton kevyesti liikuttamassa, perjantain ja lauantain poni sai viettää pientä lomaa. Sunnuntaina ja eilen ohjelmassa oli juoksutusta, kun saatiin vihdoin ja viimein säädettyä juoksutusvyö ja sivuohjat sopiviksi. Poni liikkui juoksutuksessa hurjan hienosti, ja se ymmärsi heti sivuohjien tarkoituksen. Hieno poni. :) Kyllä siitä on kuoriutunut ihanan luotettava ja monipuolinen harrastehevonen! Vielä kun sen opettaisi ajolle, niin... ;)

Tällä viikolla olisi tarkoitus mennä ainakin kerran ihan "tosissaan" koulua, varmaan käydä maastossa ja yksi hyppykerta olisi hieno saada mahtumaan aikatauluun. Paitsi jos on ihan hurjia helteitä, mitä nyt on taidettu lupailla, niin sitten katsotaan sään ja oman sekä ponin jaksamisen mukaan mitä tehdään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti