maanantai 8. lokakuuta 2012

Poneilua ja kentän pohjan tutkiskelua

Heissan!
Viime viikko meni teoriatunneilla + varsoja talutellessa. Iltaisin kävin hoitamassa Lasinan ja Jeremyn, vauveli etenkin tykkää kovasti harjaamisesta! :)

Keskiviikkona menin rats.koulussa tunnilla aivan ihanalla (ja lihavalla) pikkuponitamma Eltalla! Tunnin aiheena oli suoraan ratsastus, tehtiin siirtymisiä ja voltteja. Oli tosi kivaa! Ihana ratsastaa pitkästä aikaa "oikealla" ponilla! :D


Viikolla ei sitten mitään ihmeellistä tapahtunutkaan. Lauantaina kävin ratsastamassa Topilla, ilman satulaa. Poni oli ihan pöpi alkutunnista, säikkyi toisella pitkällä sivulla kaikkea ja muualla sitten hyvä että liikkui eteenpäin. 
Yhdessä vaiheessa pysähdyttiin sitten katselemaan pitkän sivun mörköjä, ja Topi sitten päätti tehdä 1/4 "laukkapiruetin". Maan vetovoima sitten veti niin paljon puoleensa, että minä siinä irtauduin ja tipahdin maahan. Ote ohjista irtosi, mutta Topi onneksi jäi siihen viereen möllöttämään. 
En varmaan ole aiemmin niin nopeasti kavunnut hevosen selkään ilman satulaa kuin nyt, ärsytti niin paljon. 
Lopputunnin Topi meni hyvin, etenkin laukkojen jälkeen se sitten malttoikin rentoutua. 
Loppukäynnit talutin, ajattelin etten ota riskejä uuteen maastoutumiseen. :D Uskallettiin mennä sille pelottavalle pitkälle sivulle ihan rohkeasti kun minä olin siinä turvana. Ja loppujen lopuksi Topi uskaltautui maistelemaan lehtiä aidan takana olevista puista, rohkea hömppänä. :)


Tänään, maanantaina, alkoi talliviikko (3- talli, 5- käytävä). Aamu alkoi aika nihkeästi, yksi heppanen vei mua kuin märkää rättiä, ja muutenkin oli kyllä aika nihkeetä. :D Karsinat kyllä tosin puhistui nopsaan, oltiin jo joskus puol 7 maissa valmiita! Mullakin on vaan 4 karsinaa, joista tänään siivosin 3. Tosin onhan tuo aika "rankkaa" viime tallijakson yhteen karsinaan verrattuna. ;)
Päivätalli sujuikin jo paremmin, toivottavasti iltatalli myös menee ilman suurempia sähläämisiä. 

Aamu- ja päivätallin jälkeen käytiin katsomassa Richard Whiten valmennuksia. Hienoa päästä katsomaan (ja oppimaan) valmennuksista, onneksi ollaan täällä nyt! :)

Palataan taas asiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti