maanantai 25. kesäkuuta 2012

SUPER ruunanrupukka!!

Noniin, vähän nyt jäi tuo kirjoitteleminen, mutta jospa se tästä taas. Tänään palailin takasin opistolle, loman ensimmäinen osio on siis ohi. Mutta, positiivisesti ajatellen, ei ole enää edes kuukautta kun toinen lomanpuolikas alkaa!! :) Sitä odottelessa..

Mutta niin, loman aikana ratsastelin paljonkin, pääasiassa lähitallin hepoilla sekä toisen tallin suokkiruunalla. Sillä kävin kerran koulutunnilla, sitten päästiin vähän hyppäilemään pitkän tauon jälkeen (ruuna oli jo silloin tosi hyvä!) ja vielä pyydettiin päästä estetunnille erikseen, ja silloin hypättiin jo vähän isompia.

Estetunti, vesisade ja muutenkin ei niin putkeen mennyt alkupäivä. Noh, kentällä ruuna tuntui oikein innostuvan esteistä, mitä se ei ole ennen tehnyt. :D
Aluksi harjoiteltiin laukan vaihtamista kavaletilla, alun muutaman räpiköinnin jälkeen ne onnistuivat oikein kivasti. Sitten, en nyt ala tarkemmin selittelemään, hypättiin pystyjä, okseria ja joitakin erilaisia teitä. Lopuksi mentiin pieni rata, pystyt n.70cm, okseri 80cm.

Okseri n.60cm

Ruuna oli aivan SUPER HIENO!!! Ei olisi pari vuotta taaksepäin uskonut, että tuolla hevosella ylitän ensimmäisen 80cm esteen vuosiin! (Viimeksi olen noin "isoa" hypännyt ehkä vuonna 2007 tai 2008..)
Vaikka ruuna oli jo vähän väsynyt, silti se hyppäsi radan aivan mahtavan hyvin! Okserikin tultiin kahdesti, kun ensimmäisellä kerralla lähestyminen oli vähän huono. JA! Vaikka lähestyminen oli huono, ruuna hyppäsi elämänsä ensimmäisen 80cm esteen, ei edes ajatellut kieltämistä, eikä se edes pudottanut!! Mahtavan hieno otus! <3

Parasta, aivan parasta! :) Ei tuosta voi olla tykkäämättä, etenkin kun muistaa minkälainen se oli alkuun. Ei pystynyt laukkaamaan kuin täysiä ja ravivoltitkin oli hankalia. Ja nyt kahden vuoden jälkeen se pystyy hyppäämään tuon kokoisen esteradan, vaihtaa laukat, on tasapainossa jne jne. Hieno, hieno, hieno ruuna!

Okseri n.70cm

Pysty n.60cm

Okseri 80cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti